Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 17:07 1 875 8

Най-малките се върнаха в детските градини и училищата в Германия

  • германия-
  • училище-
  • пандемия-
  • коронавирус

Профсъюзите в образованието призоваха учителите и работещите в детските градини да бъдат поставени в ваксинационна група с по-висок приоритет - идея, която представители на правителството казаха, че ще обмислят

Най-малките се върнаха в детските градини и училищата в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Началните училища и детските градини в повече от половината от 16-те германски федерални провинции отново отвориха врати днес, след двумесечно затваряне заради пандемията от коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Тази стъпка беше направена, въпреки увеличаващи се признаци, че спадът в случаите на зараза е достигнал плато, а в някои райони дори има ново покачване на бройката, предава БТА.

Германският министър на образованието Аня Карличек защити решението за отваряне на училищата, като каза, че най-вече по-малките деца учат много по-успешно в група.

Карличек заяви за германската агенция ДПА, че училищата трябва да използват "всички налични средства, за да предотвратят разпространението на заразата" и изрази увереност, че служителите на държавното образование, които отговарят за училищата, ще вземат под внимание актуалните данни за заразата, преди да решат дали да отворят отново.

Германския институт за контрол на заболяванията съобщава, че през вчерашния ден има 4369 нови случаи на зараза и 62 починали, макар че често в понеделник числата са ниски, заради забавяне в съобщаването на данните за почивните дни.

Профсъюзите в образованието призоваха учителите и работещите в детските градини да бъдат поставени в ваксинационна група с по-висок приоритет - идея, която представители на правителството казаха, че ще обмислят.

Днес на училище и детска градина тръгнаха отново деца в 10 от 16-те провинции. Учебните занятия вече бяха възобновени в провинциите Саксония и Долна Саксония, уточнява Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЛОНА

    3 1 Отговор
    КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА ЗА ГЕРМАНИЯ ПИШЕТЕ БЕ ЗА РУСИЯ ДА ВЪ РАЗБЕРЕ НЧОВЕК
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бонго аслан

    2 1 Отговор
    Ко ме интересува тос кенев джерманята
  • 4 Дълбоко виждащ

    2 0 Отговор
    Детските градини в бранденбургска област са отворени от началото на Февруари!!

    Коментиран от #5

  • 5 Сиреч

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дълбоко виждащ":

    в ГДР !

    Коментиран от #6

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сиреч":

    Не е вече ГДР!Едно време ,там са живяли Кралете им!Миналата година по това Време се Разхождах в Сан Суси и хранех де що има Диви патици, Диви Гъски,лебеди ,чайки и Гарвани по Каналите!Там не можеш да се окаляш и да искаш!Тук след всяко излизане мия обувки...Каквото и да Кажем,Там са Случили на АРхитекти и Крале....Виждат се и Градините на Кралете....И Замъците....Ако ме разбираш...
  • 7 Аз съм си аз

    0 0 Отговор
    В Hessen също до 4ти клас си ходеха на училище от днес тръгват 5 И 6 клас по големите остават на дистанционно обучение
  • 8 Моите внуци в Испания

    2 0 Отговор
    От септември спокойно ходят на детската градина и училище.