Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 21:59 2 468 34

Фон дер Лайен: Европа осигурява уникална възможност страните членки да рестартират икономиката си

  • кристин лагард-
  • урсула фон дер лaйен-
  • кристалина георгиева-
  • икономика-
  • пандемия

COVID-19 ще задълбочи пропастта между бедните и богатите в Европа, ако политиците не обединят усилията си, за да сложат край на здравната криза по цял свят

Фон дер Лайен: Европа осигурява уникална възможност страните членки да рестартират икономиката си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пандемията от COVID-19 ще задълбочи пропастта между бедните и богатите в Европа, ако политиците не обединят усилията си, за да сложат край на здравната криза по цял свят. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева на конференция на Европарламента, посветена на икономическото възстановяване от пандемията.

Според Георгиева част от възстановяването е финансовата подкрепа за икономиките и инвестиции в технологии и практики за екологично чисти решения. Директорът на МВФ похвали също европейските правителства за отделените три трилиона евро за фискална подкрепа на компании и домакинства в ЕС:

"Пътят на възстановяването е много несигурен и което е по-важно - неравен. Несигурен, защото продължава състезанието между мутиращия вирус и ваксините. Неравен, заради разликата в отправните позиции, икономическата структура и способността за реакции, които създават неравенства както между, така и вътре в държавите."

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен призова за ускорено ратифициране на решенията за участие в механизма за възстановяване на ЕС NextGenerationEU, който е в размер на 750 милиарда евро:

"Европа осигурява на всяка страна членка уникалната възможност да рестартира икономиката си. От вас зависи дали ще се възползвате. Възстановяването не е да превъртим часовника назад до преди година. Това е моментът да градим по-добро бъдеще."

Директорът на Европейската централна банка Кристин Лагард изтъкна инструментите, с които институцията подпомага европейците в пандемията. Това са Програмата за пандемично изкупуване на стойност 1850 милиарда евро, отпускането на безлихвени кредити за фирми и домакинства, както и операции за дългосрочно финансиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    19 1 Отговор
    Така го представиха, че се едно е по-добре да има Неравенство. Страх ги е Богатите от нас. Идват тежки времена.

    Коментиран от #4

  • 2 Оракул

    17 3 Отговор
    След като успешно съсипа Германският Бундесвер (Вермахт) многодетната аристократка Урсула е все по—близко да стори това и с Еврообора.
  • 3 Майна

    22 1 Отговор
    ТЕЗИ СЪЗДАДОХА КРИЗАТА, РАЗБИРА СЕ ЗАД ТЯХ СТОЯТ,,ОНЕЗИ,, ...СЕГА ЩЕ ДАВАТ БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ, ДЕМЕК ЗАРОБВАНЕ ДО ...ИЗНЕМОГВАНЕ...И..ЩЕ СПЕКУЛИРАТ С ОТВАРЯНЕ И..ЗАТВАРЯНЕ ДОКАТО НИ НАПРАВЯТ СЛАБОУМНИ И ОМАЛОМОЩЕНИ...ДА НЕ ЗНАЕМ КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ..ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ!!!
  • 4 Врачка

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахахаха":

    Новият либерал—комунизъм иска всички да са еднакво бедни.Да се заличи независимата средна класа и да я вкарат в кошарата с офцете.

    Коментиран от #7

  • 5 Диверсант

    17 1 Отговор
    Страхотна статия за неграмотни с розови очила
  • 6 истина е

    16 3 Отговор
    Лайнен става само за клозета
  • 7 Либерал

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Врачка":

    ...-комунизъм!!! Нещо като глупава-мъдрост!!!

    Коментиран от #14

  • 8 Бичо

    8 2 Отговор
    Тази чапла няма ли да я избавят от мъките и
  • 9 Asdfg

    14 1 Отговор
    Това беше целта на грипчето наречено “COVID-19”! Рестарт! И преразпределение на капитал! И разбира се, богатите като Гейтс, да са още по-богати! Гейтс-ваксините! Постигната е целта! Дано сега вече мирясат!
  • 10 Stéphanie 🎲

    8 3 Отговор
    безлихвени кредити за домакинства айде бе 😂 това ако истина което не вярвам такъв кредит само майка и баща дава😂 .Аз и на приятели давам с лихва за банка 😳 не го вярвам па и за фирми тука има уловка в договора със много малки букви сигурна съм .Не всеки чете малките букви 😂😅😁Още не съм чула първа ще се наредя ако е вярно .

    Коментиран от #18

  • 11 Нов поглед

    8 1 Отговор
    Вземете безлихвен заем ( вие така си мислите), за да не можете да го върнете и да ви вземем всичко.
  • 12 Някой рабра

    11 1 Отговор
    ли какво е " пандемично изкупуване на стойност 1850 милиарда " ??

    Коментиран от #16, #17, #19

  • 13 само така

    10 1 Отговор
    С две думи - краде се яко.
  • 14 Врачка

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Либерал":

    Написах комунизъм но имах предвид фашизъм,т.е
    Либерал—Фашизъм.
  • 15 ФонДерЛайнян

    8 1 Отговор
    Роби до Гроб
    на Немския и Френския "Народ"
    .....
    П.С. В Лион забраниха на учениците да се дава месо на обед , понеже не било полезно и не било гарантирано че е халал
  • 16 Шпек

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Някой рабра":

    Печатане на Еврошума в този размер.само трябва да се плати хартията и производствените разходи.Нещо като облигации предполагам.

    Коментиран от #23

  • 17 По отношение

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Някой рабра":

    на логиката е ясно , че е два вида - логика и женска логика. Очевидно и в икономиката е подобно.
  • 18 Шпек

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Stéphanie 🎲":

    На тези години чичо да взимаш необезпечени кредити от приятели е меко казано....наглост.Толкова ли не успя да закъташ мазнинки или си от маргиналите обикалящи из медиите и псуващи комунистите ,че те са причината да си гол и бос?

    Коментиран от #21

  • 19 Брендилия

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Някой рабра":

    Изкупуване на държавни облигации в страните от Еврозоната - ЕЦБ програма 2015. Сега модерен вариант пандемично изкупуване 2020 и е удължена. Не разбирам много от икономика, но звучи ужасно. Ами фирми и домакинства,се питам, няма ли да фалират?
  • 20 Сатъра на Хана

    7 1 Отговор
    ЕС е сбъдната мечта на двама велики лидери на Световния Либерализъм - Наполеон Бонапарт и Адолф Шикългрубер :))
    .....
    Всички Ръководители на ЕС са членове на тайната нацистка организация Билдърбъргска група
  • 21 Stéphanie 🎲

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Шпек":

    Като си луд комунист не разбра изречението 😂Кога си чул банка да дава без лихва пари ???За парите си ги имам доста не се притеснявай .

    Коментиран от #22

  • 22 Брендилия

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Stéphanie 🎲":

    А на Вас стана ли Ви ясно какво точно се цели с тази пандемярка? Това не заем, нито кредит! Нещо страшно се случва в света драги коментиращи. Помня май 2015 Джуна каза "2021 става страшно за Човечеството". Дано да греши

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Stéphanie 🎲

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Брендилия":

    Аз се светнах за какво иде реч прав си👍Шпека нещо почна да дава на късо може и да не спал два дни само на компа нещо му се губят изреченията, това е болестно състояние умирали са хора зависимост от компа,неадекватен е 😂
    Има НУЖДА от доктор 😂 Само търси поводи да провокира и нерви хората тук.

    Коментиран от #26

  • 25 Фон Л@йното

    7 2 Отговор
    Е изчадието пратено от Дяволът на Земята
  • 26 Брендилия

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Stéphanie 🎲":

    Благодаря! Права, жена съм.. Мисля, че доста ще им се вържат и като се вече ще е късно. Но проблемът е тук в България. Има няма избори - никакви реформи, развитие. Днес чета, че опозицията в лицето на БСП се подготвяла за изборите от 4 години. Това не ме топли. Тия сега ГЕРБ и патриоти не стават! Замразени като СДС или НДСВ абсурд! АБВ и разни там измислени коалиции не предлагат никакви реални мерки за развитие на държавата, а не просто за сядане в стола и неправене на нищо, осврн кражба на готови пари ЕС или заеми. И това ще спре в един момент и увисва Държавата! Трагедия. За поредни избори няма за кого да гласува човек..
  • 27 Смърт на богати

    6 1 Отговор
    Свобода за народът
  • 28 Евро Мафия

    6 1 Отговор
    ХаХаХа - Тoвa зaяви упрaвлявaщият дирeктoр нa Мeждунaрoдния вaлутeн фoнд Криcтaлинa Гeoргиeвa от Билдърбъргска група нa кoнфeрeнция нa Eврoпaрлaмeнтa, пocвeтeнa нa икoнoмичecкoтo възcтaнoвявaнe oт пaндeмиятa.
  • 29 Гост

    7 1 Отговор
    Уникална възможност ни дава бившата гинеколожка да заживеем в по-добър свят, отколкото преди така наречената пандемия. Някои от тях и сега си живеят уникално Вече човек като им слуша високопарните лъжи без никакво покритие с действителността и много трудно е да се въздържа дори от леки, незензурни слова при коментарите.
  • 30 Европа

    3 1 Отговор
    Е ПЪЛЕН ПРОВАЛ
  • 31 Tarnovetz

    4 1 Отговор
    Кристалина (Сталинка) Георгиева е подлога на Израел
  • 32 Един

    3 1 Отговор
    Икономиката не е компютър - да и натиснеш RESET-a! Политици- какво да ги правиш - некадърни са да работят , ама ръсят акъл на разсипия!
  • 33 Марта

    0 0 Отговор
    Тези 750 милиарда евро кой ги напечата и защо.Това количество пари със сигурност надвишава количеството произведени блага.Така се стига до инфлация.Даването на тези пари срещу лихва води до още по- голяма инфлация.Тази жена предлага финансово робство и последствията от него.
  • 34 факт

    0 0 Отговор
    да откраднат отново!