23 Февруари, 2021 14:34 2 972 9

Туристическа суматоха на Острова

  • великобритания-
  • туризъм-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • суматоха-
  • самолети-
  • резервации

Най-много резервации се правят за месец август

Туристическа суматоха на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Според „пътната карта“ за излизане от локдауна, представена вчера от британския премиер Борис Джонсън, за почивки в чужбина не може да се мисли по-рано от 17 май, но туристическите агенции и авиокомпании вече „прегряха“ от резервации, съобщи Би Би Си, предаде БНР.

Борис Джонсън обяви, че по-късно ще бъде представен доклад за завръщане към пътувания в чужбина. След това правителството ще вземе решение за премахване на ограниченията за пътуванията. Това обаче не може да стане по-рано от началото на третата фаза на облекчаване на мерките, която би трябвало да започне на 17 май. Въпреки голямата несигурност обаче авиолинии и туристически агенции съобщават днес, че още вчера следобед, когато премиерът обяви „пътната карта“, телефонните им линии и сайтовете им са прегрели от заявки. От туроператора ТУИ (TUI) заявиха, че са имали най-натоварения ден от месеци, като има особен интерес към Гърция, Испания и Турция.

„Томас Кук“ (Thomas Cook) вече е „наводнен“ от резервации в страни като Гърция, Кипър, Мексико и Доминиканската република. Авиокомпанията EasyJet съобщи за 337-процентен скок в резервациите на полети и 630-процентно увеличение на резервациите за курорти като Аликанте, Малага, Палма, Фаро и Крит. Най-много резервации се правят за август. „Пътната карта на правителството е добра новина за всички изгарящи от нетърпение за отидат на почивка“, коментира за Би Би Си изпълнителният директор на „Томас Кук“ Алан Френч. Има обаче и голямо съжаление, че страната ще остане затворена за Великденските празници. А има и такива, които предупреждават, че не трябва да се бърза, защото Джонсън не даде 100-процента гаранция, че строгите ограничения няма да бъдат върнати, ако това се налага.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турист

    11 1 Отговор
    Абе Томас Кук,нали фалираха..? Какви резервации..? Пак ще се набутат алчните хотелиерчета!!!

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Рошко

    4 0 Отговор
    Дааа и слънчака е резервиран, отсега почнали да пристигат
  • 3 12312

    7 1 Отговор
    там където стъпят болните островитяни трева не никне.
  • 4 Всичко е измама

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "турист":

    и всичко е нагласено ! Зараза няма, Ковид-19 е врътка на службите.Спомнете си как всички които напускаха острова им вземаха проби.Самата ваксина е най- вероятно вид витамини за отбиване на номера.Оня футболиста Дейвид Айк може и да е надушил нещо,само трябва да почакаме и ще разберем всичко освен ако Дейвид случайно не се зарази и спомине от нов свръх мощен щам на вируса.Разбира се че ваканциите ще започнат след месец май....та кога са започвали по друго време?!
  • 5 45ф

    3 0 Отговор
    Острова е един от ,,избраните,,в който се провежда този експеримент
  • 6 Ади сега ?!

    5 0 Отговор
    Туристическа суматоха ?! Ами, обадете се на Ангелкова. И без това ѝ е скучно в парламента.
  • 7 винкел

    4 0 Отговор
    А за "Съни биич"има ли резервации? Нашите кръчми чакат,ама маи свършиха баламите!
  • 8 неграмотно джурнале

    0 0 Отговор
    Август и останалите месеци се изписват с главна буква.
  • 9 Верно ли

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "турист":

    Анджак :))) Фалираха една година преди корона-постановката, Брекзита и той там - па англичаните били балами, а?