Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 12:08 3 881 32

Китай: Защо единствената суперсила в света е неспособна да се справи с трагедията на обществото?

  • сащ-
  • китай-
  • пандемия-
  • коронавирус

Американските политически елити не поставят на приоритетно място живота, безопасността и интересите на хората, а допускат задълбочаването на политическата поляризация

Китай: Защо единствената суперсила в света е неспособна да се справи с трагедията на обществото? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

500 000 е общото население на американския град Александрия. 500 000 е и повече от общия брой на жертвите на САЩ през Първата световна война, Втората световна война и Виетнамската война. Това е кумулативният брой на смъртните случаи от епидемията от новия коронавирус в САЩ до 22 февруари. Фаучи, топ американски експерт по инфекциозни болести, го нарече "ужасен исторически момент", предава Радио Китай.

76 души - това е броят на жертвите на снежни бури в САЩ за тази година досега. В Тексас се установи, че много хора, включително и деца, избягали от пандемията от COVID-19, са замръзнали до смърт в спални, коли и паркове заради прекъсването на електричеството.

Тези две невероятни цифри отразяват трагичното положение на американския народ, който се бори с двойно бедствие на епидемията и природата. Хората се питат, защо смущаващите човешки трагедии се повтарят в държавата, единствената суперсила в света?

Ако разгледаме представянето на американските политици в справянето с бедствия, лесно можем да намерим отговора.

Те поставят на първо място своите политически интереси. Това е основната причина за еволюцията на тези две природни бедствия. В началото на разпространението на новия коронавирус, американските политици подценяваха сериозността на епидемията в страната, докато бързаха да продават акции преди срива на фондовия пазар, пропускайки критичната възможност за овладяване на заразата. Когато настъпи снежната буря, сенаторът от Тексас Тед Круз отведе семейството си в Мексико, за да избяга от студа. Пред хората, нямащи вода и електричество, които се обърнаха към правителството за помощ, тогавашният кмет на Колорадо Тим Бойд саркастично заяви в социалната мрежа: „Само силните могат да оцелеят, а слабите ще загинат".

Днес политическата поляризация се превърна в пречка за почти всички публични политики в САЩ. Т. нар. система за "независимост на законодателната, административната и правосъдна власти" се изроди във взаимно вето между тях, а маските на американската демокрация, свобода и човешки права бяха свалени от болезнените викове на американците от дъното на американско общество.

Ако американските политически елити не поставят на приоритетно място живота, безопасността и интересите на хората, а допускат задълбочаването на политическата поляризация и позволят на егоизма да диктува администрацията, тогава всяка реторика ще бъде напразна и в крайна сметка американският народ ще ги свали от власт.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    50 6 Отговор
    Суоер сила се слага в кавички! Зависимите от Сорос не могат да се справят с един грип, а претендират за супер сила??!!!

    Коментиран от #15, #22

  • 2 Ришельо

    59 6 Отговор
    Хамерика се разпада отвътре процеса е не обратим!

    Коментиран от #19

  • 3 цървул

    43 5 Отговор
    ЗЯЩОТО СА ПРОСТИ

    Коментиран от #16

  • 4 Де Факто

    46 6 Отговор
    Разбрах:КРАЯТ НА КРАВАРНИКА Е БЛИЗО.🤣🤣🤣
  • 5 MERS

    48 6 Отговор
    США имат лоша здравна система който има пари ще се лекува те искат и при нас така да го направят но не успяха !

    Коментиран от #7

  • 6 Дедото е куку

    29 1 Отговор
    На Москва и Пекин точно такъв им трябваше..
  • 7 Бетанкур

    32 6 Отговор

    До коментар #5 от "MERS":

    Кой ти е казал, че в БГ не като в Обора здравната система? Тук ако не си плащаш здравми ще умреш на улицата, като отидеш по спешнот те питат първо какво ти е ЕГНто да те провери дали имаш здравни !

    Коментиран от #17

  • 8 ****

    24 2 Отговор
    Виждаме супер силата в Афганистан.
  • 9 Каква е тази

    37 3 Отговор
    Супер сила? Че там вместо зеници,имат цар $! Какво здравеопазване,без право дори на един ден болнични. Чувстваш се зле,и звъниш на шефа.Отсъстваш,но кинти за отсъствие по болест няма.Платено майчинство- непознат термин.Лекуваш се в болница,само ако имаш здравна застраховка.Без прекъсване за последните пет години, и минимална наличност в партидата ти не по малка от седемдесет и пет хиляди! Не манипулирам числата.Иначе плащаш всеки ден и всяка процедура. Нямаш- навън! Ако си на прага да ритнеш камбаната,и си закаран по спешност,ако нямаш застраховка,или банкова сметка,ти или близките да заплатят престой и лечение,изкарват те с количка навън- защото ако гъбясаш вътре,може роднините да осъдят болницата.
  • 10 Каскетчик

    33 3 Отговор
    Че Сащ не са никаква суперсила а сбирщайн кнеф с утайки домъкнати от кол и въже.Досега е просъществувала благодарение на географското си изолирано положение от войните в Европа и спонсорирането на една две или повече враждуващи страни докато се избият след което раздава помощи за възстановяване с огромни лихви.Като например плановете Ленд-Лииз на Великобритания и СССР срещу спонсорираният от Сащ Хитлер и планът Маршал в следвоенно време.
  • 11 Настрадамус

    23 3 Отговор
    Е така е при розово либералният капитализъм -фашизъм дето опорната точка на дедо им Сорос важи особено остро и днес колкото по малко държава толкова по добре и отхвърляне на ръководната роля на държавата уж била лош стопанин .Е видяхме колко добри стопани са капиталистите и олигарсите особено във България пълна разруха и срутища и тресавища дето нищо не никне .
  • 12 Фактология

    22 5 Отговор
    Американците като цяло са плужеци мързеливи нямат дисциплина разхайте чакат на готово имат си пепатница ... е как да се преборят с един грип а тези които стават за нещо са емигратни от Целия свят.... Оригиналния американец е мързел 200 кг нагъвящ Макотрова

    Коментиран от #14

  • 13 Троянеца

    5 4 Отговор
    От Пентагона вдигат ръце и се предават на великите ганьвски адмирали, маршали и така нататък. Цялата Китайска армия дебне във засада.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 МРГ

    7 32 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Те не претендират.Те са единствената суперсила ! Само САЩ покрива истинското определение за тази дума.Китай дърпат и те доста напред и след години може да се появи и втора суперсила.Руснаците няма мисъл дори да ги коментираме.Те са недоносеници във всяко отношение.

    Коментиран от #26

  • 16 един от многото

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "цървул":

    Точните думи са , много прости!
  • 17 един от многото

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бетанкур":

    Затова болниците са пълни с опушени , защото много си плащат осигуровките!

    Коментиран от #27

  • 18 Каишков

    16 6 Отговор
    Защо ли въпроса ми звучи повечето като бъзик от страна на Китайците ? Да не говорим броя на жертвите от студа тая зима в краварника е силно занижен.

    От друга страна обаче - броят на починалите от Коронавирус в държава която уж медицината се бори за всеки човек ме кара силно да се замислям.
    Предполагам че милиони са изхвърляни от системата на здравеопазването и за това броят на починалите е толкова голям.

    Явно прекалено много хора живеят под мостовете и в кашоните.
    Това ли е американската мечта ?
    Да те заровят като умряло куче с булдозера ??!!

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 м да

    11 1 Отговор
    500 000 умрели със корона вирус+ други ужасни смъртоносни заболявания!?!.
  • 21 Троянеца

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Каишков":

    Американската мечта е Дан Колов. Съселяните му от село Сенник били готови да се впрегнат във файтона щото нямало мулета. Човека казал както си тръгнах така и ще се върна. Класическия Ганю това не е във състояние да направи.
  • 22 Скорпи

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Плюнчо...

    Коментиран от #29

  • 23 Груйо

    8 16 Отговор
    Китайците удобно пропускат факта че криха един месец за вируса и дори арестуваха докторите в Ухан, които алармираха първи. Това постави останалия свят напълно неподготвен за бедствието и многократно увеличи жертвите.
  • 24 Няма какво да се каже

    6 14 Отговор
    повече по въпроса, щом в китай казват, че САЩ са единствената супер сила в света, а неотдавна путин също го каза, крайно време е русофилиснята да замълчи. Те (русофилиснята), разбира се, няма да млъкнат, от 70 години си квичат от страх едно и също, че САЩ ей сега ще загинат, обаче Америка не ще да загива, а тъкмо напротив - американците притежават света.
  • 25 Аристотелович

    6 2 Отговор
    А така, време е скоро и Иран, и Венецуела, и Сирия, да извадят по един "истински американски президент в изгнание" и да почнат "ах колко е потиснат американецът, ние подкрепяме демократичните терористи в САЩ и тяхната мисия да премахнат престъпния вашингтонски режим" ;)
  • 26 БОХВЪХ

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "МРГ":

    Ти си тотално зомбиран. Не виждаш ли,че Дракона си прави пълен бъзик със тях,като използва типично азиатски похват да те уязви,без да използва обидни термини.Истинската супер сила е видима на длан.От все повече държави,и тяхното население. До максимум двадесет години,светът ще се управлява от три държави.Китай,Русия и Индия.Ако сащисаните не го запалят преди това на принципа"След нас и потоп!"
  • 27 ***

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "един от многото":

    Какво имаш предвид под "Опушен"-циганин или?
    До къде стигнахте да Ви е срам да се различите от циганин!?
    На запад пък от толерантност няма да празнуват Коледа за да не се обиждат мюсюлманите!
    Алооо, на кой свят сте?
  • 28 Наблюдател

    4 0 Отговор
    С жертвите от СО19 до сега повече от тези през 2-а Световна война Щатите лъснаха като неподготвени с-у биологично оръжие . А този вирус кой каквото ще да разправя е точно такова!
  • 29 Монгола

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Скорпи":

    Сиганин нещастен!
  • 30 Кире

    3 1 Отговор
    Как се е промъкнала тази статия ми е чудно!!! За САЩ или добро или нищо.
  • 31 Иванов

    1 1 Отговор
    Защото още от своето създаване не е спряла да воюва, разглеждайки целия свят като индианците, които избиха и завзеха земята им. Публикувано във факти.бг: Пълен списък на войните и интервенциите на САЩ и https://fakti.bg/mnenia/299823-palen-spisak-na-voinite-i-intervenciite-na-sasht
  • 32 ChinaVID19

    1 2 Отговор
    А защо китайската пропаганда става все по-истерична и се вре навсякъде и това особено след като плъзна китайския вирус. Не ми дреме за жълто мнение по нито един въпрос, да си гледат техните проблеми...