Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 14:09 3 678 18

Австралийски експерт: Няма шанс COVID-19 да е от изпуснат от лаборатория!

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ухан-
  • ваксина

Още не е изяснено мястото, където той се прехвърлил от животно върху човешки носител, както и не е сигурно, че това е станало в град Ухан

Австралийски експерт: Няма шанс COVID-19 да е от изпуснат от лаборатория! - 1
Снимка: Shutterstock

Неотдавна членът на експертната група на СЗО, която посети Ухан, за да проучи произхода на новия коронавирус, и професор от Университета на Сидни Доминик Дуайър публикува статия в онлайн изданието The Conversation, в която прави преглед на мисията на специалистите.

Той изтъква, че е невъзможно вирусът да е от изпуснат от лаборатория, съобщава Радио Китай.

Дуайър посочва, че членовете на екипа са посетили лабораторията към Уханския институт по вирусология и са научили, че работещите в нея редовно си правят кръвни тестове, но в тях не са открити антитела срещу COVID-19.

Според Дуайър, проучванията до момента показват, че е най-вероятно новият коронавирус тръгва от животно. Още не е изяснено мястото, където той се прехвърлил върху човешки носител, както и не е сигурно, че това е станало в град Ухан.

Трябва да се извършат проучвания и на други места, смята професорът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    22 2 Отговор
    Ама той не е ИЗПУСНАТ !
  • 2 боко ПКП

    19 2 Отговор
    Аман от специалисти и мненията им, за това им плащат, това говорят!!!
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    30 2 Отговор
    Охоо, да, не е изпуснат, а е ПУСНАТ 🤣🤣

    Коментиран от #5

  • 4 Тра-ла-ла

    15 0 Отговор
    Голям експерт е може би този, но никой не твърди, че е изпуснат.
  • 5 ЕС Натовец

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40🏴‍☠️":

    Искаш да кажеш СПУСНАТ.
  • 6 хо хо хо

    7 3 Отговор
    Тоя па пумиар отде се взе
  • 7 Чинчилов

    6 1 Отговор
    Много станахме експертите.
  • 8 К 1929

    21 1 Отговор
    НЕ Е ИЗПУСНАТ,А ПУСНАТ УМИШЛЕНО.
  • 9 Антигерб

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Трябва да се извършат проучвания и на други места, смята професорът.

    Така е - проверете лабораторията Чапел Хил в Северна Каролина - там правеха експерименти с корона вирус от прилеп да го направят заразен за човек че и се похвалиха в списание Нейчъръл че са успели още през 2015.

    Та професора да потърси SHC014-CoV и да види какво са правили.
  • 10 Sieg

    16 1 Отговор
    Само тъпак би твърдял, че е от изяден прилеп, които ги ядат от векове.
  • 11 COVID 19

    3 0 Отговор
    е лош вирус и е изгонен от там, където е живеел.
  • 12 Наблюдател

    8 1 Отговор
    "Eстествено" че не е изпуснат от лаборатория в Ухан, след като се разбра че и австралииски лаборатории са финансирали биоизследвания там!! "Най-естественото нещо" е всички виновни по 1 или друг начин да замитат следите! Точно за това и СЗО ги допуснаха чак след 1 година!! Достатъчно време за целта!
  • 13 СЗО

    7 1 Отговор
    Напротив, напълно планирано се е случило всичко. Тоя Тръмп за малко да прецака нещата, но добре че Дядо Байдън се намеси
  • 14 Гост

    5 1 Отговор
    Преди имаше сарс вирус, която беше потушена. Имаше испански грип, птичи грип, свински грип, не знам си каквъ грип и вриските бяха потушение. Е, сега пуснаха поредният ъпгрейд и този път нещата не вървят на добре.
  • 15 Просветен илюминат

    2 1 Отговор
    Банка и муха се трепят с вестник.
    Същото е и с хората,само да се пусне една лъжа по медиите и да се препишат други причини за смъртта на хората и суматохата във времето от начина по който хората се стресират и засилиш несигурността им,води до виждате какво.
    Вируси не съществуват освен в собственият ви хардуерен диск,които сами си ги вкарвате от медиите.
  • 16 big

    11 1 Отговор
    Аз казвам, без да съм експерт, че такова глобално развитие на този вирус за сравнително кратко време без помощ от хора, няма как да стане! Самия вирус не е толкова опасен и смъртоносен, но страшно много зависи от здравословното състояние и имунитета на хората. При лошо такова и обикновената настинка може да предизвика летален изход, а като сложим и докторите - случаите скачат!
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    COVID-19 не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни...
  • 18 Аналитик плюс

    1 0 Отговор
    Странни са усилията да ни втълпят, че няма нищо конспиративно в този вирус и че видиш ли, най-вероятно е тръгнал от животно. "Не нам" - казват пише на Руски паметник в София (аз лично не съм го виждал). И как така от природата се пръкна нещо толкова заразно и смъртоносно, което при това, диференцира между млади и стари, и все още не знаем на къде ще мутира.