Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 07:11 3 982 47

Русия обвинява: Западът използва пандемията за натиск върху неудобни правителства

  • русия-
  • сергей лавров-
  • коронавирус-
  • пандемия

Лавров предложи създаването на правила за регулиране на социалните мрежи, както на национално, така и на международно равнище

Русия обвинява: Западът използва пандемията за натиск върху неудобни правителства  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини западните страни, че използват пандемията от коронавирус, за да оказват натиск върху неугодните правителства.

Във видеообръщение към Съвета по правата на човека на ООН Сергей Лавров заяви, че в западните столици упорито продължават да не забелязват пагубното влияние на незаконните рестрикции върху човешките права:

За съжаление, независимо от пандемията и очевидната необходимост от консолидиране на усилията, някои западни колеги все още не възнамеряват да преразглеждат егоистичната си линия и да се отказват от силовите подходи и нелегитимните методи на шантаж и натиск.

Лавров предложи създаването на правила за регулиране на социалните мрежи, както на национално, така и на международно равнище:

Все по-голямо безпокойство предизвиква непрозрачната политика на социалните мрежи, които по свое усмотрение забраняват или цензурират съдържането на потребителите и откровено манипулират общественото мнение.

Освен това Лавров разкритикува остро проявите на дискриминация спрямо рускоезичното население в прибалтийските страни и Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    51 7 Отговор
    Запсдът и еврейските корпорации
  • 2 Гаварит Масква

    17 73 Отговор
    В България гъмжи от руски шпиони покрай изборите.

    Коментиран от #5, #42

  • 3 Факт

    70 13 Отговор
    Запада винаги подло е използвал всеки един повод за натиск...-това е факт,който може да се провери исторически.
  • 4 Хаха

    20 82 Отговор
    Намръщеният кон с лекция за правата на човека. Глупостта в Русия е безкрайна.

    Коментиран от #7, #8, #13

  • 5 Отлепи бре

    59 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гаварит Масква":

    Ти вечер провери под леглото-ще ще изкочи някой руски и ще те изяде--баууууууу хааахахахааааа
  • 6 Лавров е прав

    29 11 Отговор
    Ютюб и Фейсбук да закрият своите представителства в Русия. Защото се получава пародията " с американските камъни по американските глави". Кремъл ги използва много успешно като пропагандни машини.
  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    27 8 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Случайно ли в в Занзибар не признаваха мерките срещу Ковид, туризма работеше на пълни обороти и .... вицепрезидента на страната почина от ... Ковид!
  • 8 Да добавя

    11 51 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    И наглоста/безочието също е безкрайна. Русия е просто диктатура, в която правата на хората са сведени до това да се хранят и нищо друго.

    Коментиран от #41

  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    36 7 Отговор
    Случайно ли е , че сред хилядите данни с които ни заливат повече от година за Ковид, като сводка по време на война , брой ранени и брой загинали, НЯМА сведение за процента заразени и починали по страни 🤔🤔🤔🤔🤔/ ще се изненадате , ако се поровите/
  • 10 JEB

    7 51 Отговор
    тоз пак убива рибата..аве лавров четенето нечетенето на нещо в интернет е акт на свободен избор..докато разпространението на фалшива информация си е вид неформално военно действие..

    Коментиран от #16, #21

  • 11 свобода

    36 10 Отговор
    Русия трябва да унищожи запада до последния небостъргач,до последното офисче на злото.
  • 12 А Вие бе?

    19 27 Отговор
    Все едно в Русия не размазвате народеца с локдауни и мор на бизнесите на хората?
    Достатъчно с тая еврейска комедия *добрата Русия* *лошия запад* и едните и другите отдавна се видео че са един дол дренки!

    Коментиран от #14, #47

  • 13 оня

    7 23 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    руснаците пък я ползват за да забранят протестите в страната
  • 14 така е

    3 13 Отговор

    До коментар #12 от "А Вие бе?":

    Имаш право.
  • 15 JEB

    3 27 Отговор
    не ве куклата на конци просто завижда че запада има по-добри методи за дезинформация и пропаганда..и понеже фалшивите им публични медии бълват ежедневно цензурирана и невярна информация просто не ги публикуват..прав сте лавров че сте в неравностойно положение
    но на нас не ни пука за вас и лъжите ви

    Коментиран от #44

  • 16 АНОНИМЕН

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "JEB":

    Въпросът не е какво избираш ти да/да не четеш! Въпросът с главно В е какво Фейс-а, Инста-та.... ти публикуват! В това е манипулацията в Щатите, в Русия, в Китай...!Как ще разбереш ти за нещо, което не е минало филтъра и не е стигнало до твоя айфон, лаптоп......?! И ти остава да избираш между това, което ти сервират Шекерената планина и компания от НЕТ-а и от уста на уста на Женския пазар от агенция Една Жена Каза!

    Коментиран от #23, #40

  • 17 JEB

    10 22 Отговор
    аз социални мрежи не ползвам..пиша си тука щото чата е забавен и толкоз..и чета много внимателно и избирателно новини
    проблема на лавров е смешен..защото те имат опция и цензурират мрежите в русия но понеже взеха да цензурират руските извън русия
    сега се сетиха че искат регламент и правила..на война като на война другарю

    Коментиран от #18, #27

  • 18 Само питам

    20 6 Отговор

    До коментар #17 от "JEB":

    Ти 7/8 ли гледаш? Или си си фен на Кошлуков ТВ?Само не ми казвай,че в оригинал четеш Женмин Жибао и Джапан нюз.
  • 19 Бкп

    7 20 Отговор
    Умореният кон както винаги конструктивен-да плеснем с ръце и да се прегърнем,че народецът умря от глад.
  • 20 Националист

    9 20 Отговор
    Западът ще си го премести в другия крачол, Москва ще се научи да изпълнява иначе мизерията ще е пълна
  • 21 Гост

    23 5 Отговор

    До коментар #10 от "JEB":

    Тук не става въпрос за четене и не четене. А за блокиране в социалните мрежи и в YouTube. Излиза, че собствениците им имат повече власт, отколкото американският президент. Да напомня - Twitter бе блокирал Тръмп още преди събитията в Капитолия. Ако тези хора могат да отнемат свободата на словото на президенти, какво остава тогава за обикновения човек? За сега в социалните мрежи не можеш да кажеш нищо против мюсюлманските емигранти и ЛГБТИ, но можеш да провокирал всякаква друга национална и каквато ти дойде на ум омраза.
  • 22 БАЙ Х@Й ‼

    8 22 Отговор
    Искам да живея на запад ,не в дупката РОССИЯ❗❗❗❗❗

    Коментиран от #24, #43

  • 23 Гост

    5 8 Отговор

    До коментар #16 от "АНОНИМЕН":

    Извинявай, ама в Русия нямат намерение механизми да блокират нито социалните мрежи, нито YouTube.Засега нямаха. Там либералистичната помийна яма си се лее в Интернет свободно Виж Дожд, Медуза, Ехо Москва, Дуд. В Китай - да, блокират някои Интернет ресурси.

    Коментиран от #30

  • 24 Гост

    15 3 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Каква е тази истерика ? Живей където искаш. България е в ЕС, все пак . Стягай куфарите и живей.
  • 25 СЪНИ

    9 18 Отговор
    Не ни занимавайте с ушанките, СЛАВА УКРАЙНЕ🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • 26 Другия с коня

    6 21 Отговор
    Те всяка вечер по техните телевизии имат политически предавания,а снощи се включи и Мария Захарова да обяснява как Управляващите Евросъюза тормозели работническата класа и трудовия Народ на Европа.....Много ми е странен този тюрлю гювеч от Марксизъм и Руски имперски шовинизъм....Ами толкова са Аналогови и безполезни,руснаците,че една лека кола не могат да направят без Западни технологии,а Реват,че Запада ги притискал и Завладявал.....

    Коментиран от #29, #45

  • 27 Гост

    14 5 Отговор

    До коментар #17 от "JEB":

    Да си чувал, че Ксения Собчак има предаване на Първи канал? Толкова за цензурата. Знаеш коя е Ксения Собчак, предполагам. Е, не ги пускат всички либерални идиоти на този канал. Но в Интернет никой не ги ограничава. Младежта и без това не стои пред телевизора, а прави своите революции чрез Интернет. Преди да говориш празни приказки за цензура посети на you tube някои от опозиционните предавания. Опитай с Дожд и Ехо Москва.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "Другия с коня":

    За някои хора чий е производителя на колата, която карат е от съдбоносно важност. Сядаш си в автомобил и не те интересува дали перковци
    от други държави ще ти определят кои филми да гледаш, книгите, които ще четеш, езика, на който ще говориш. Да не говорим, че в Западния свят вече, освен в политиката, също така и в управлението на банки и производствени отрасли има квота за хомосексуални и за ония които още не са се ориентирали кой пол са.Ръководител на отдела ти може да бъде жена, която има талант само да пусне кафе от машината. Защото всички жените се толерират, без значение че много от тях не стават за началници. На световните борси нито една компания, която няма в упавленския си състав изброените малцинства няма да бъде допусната. Е, та всичката тази прелест Русия не иска да допуска у дома. Нито ще позволи да и разграбват ресурсите,както това се случи при удобния на Запада Елцин. И да и слагат санкции за всякакви измишльотини. На това му се казва суверенност.

    Коментиран от #31, #34

  • 30 АНОНИМЕН

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Ти прочете ли какво съм писал?: Въпросът с главно В е какво Фейс-а, Инста-та.... ти публикуват! В това е манипулацията!

    А откъде влизаш в НЕТ-а от Русия, България, Австрия...... е все тая!Филтъра е другаде!
  • 31 Тошо

    3 15 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Затова ХОРАТА около истинския предател Путин живеят охолно , за сметка на обикновенния или друго мислещия руснак, който плаща тази сметка

    Коментиран от #33

  • 32 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #28 от "БАЙ Х@Й ‼":

    В нашата реалност като господари на света се изживяват американците. Но в твоя свят може и да е другояче . Точно американците имат свои военни бази навсякъде по света. И досега налагаха на всички, (няма искам, не искам) американската демокрация. Икономически санкции на неудобните конкуренти също САЩ налагат, а не Русия.
  • 33 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #31 от "Тошо":

    Как да ти кажа, аз по принцип не гледам в чужди паници и джобове. Не зная как живеят хората около Путин. Предполагам, че не са клошари и имат достатъчно средства .Както и е редно. Никъде по света властниците не бетствуват. Ти опитай да се замислиш откъде Волков и Навални имат милионите долари, след като не работят никъде. Руснаци показаха къщата, която е наел Навални в Германия след чудотворното излекуване от отравянето си с боен газ. Пет спални, голям вътрешен басейн и разни други екстри.

    Коментиран от #36

  • 34 Другия с коня

    5 11 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Ми неКа си пазят Суверинитета,ама сега подскачат като Ужилени,че няма буфер от държави между тях и НАТО и военния блок ги бил обградил и изхода бил отново да възродят СССР чрез послушни правителства в тези държави.....Чрез тази Параноя ,която насаждат просто искат да оневинят агресията към съседни държави и износ на Революции,където да си продават Оръжията.....Този филм го гледаме вече 75 години....
  • 35 ЛЛЛ

    1 6 Отговор
    Русия иска ли зелен паспорт някой знае ли

    Коментиран от #37

  • 36 Тошо

    4 9 Отговор

    До коментар #33 от "Гост":

    Уж не гледаш а пък къщата на Навални под наем си я видял , много избирателно гледаш . Навални не е на власт за да е олигарх , а руснаците живеят бедно в най богатата държава на природни ресурси , защо ли❓

    Коментиран от #46

  • 37 Ккк

    3 10 Отговор

    До коментар #35 от "ЛЛЛ":

    Само ако господаря Путин разреши, руснака няма право да мисли

    Коментиран от #38

  • 38 Хахаха

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Ккк":

    Големи глупости.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "АНОНИМЕН":

    Разбра ли някой, че Зукърбърг на северомакедонски е шекерена планина?! Заяждам се на дребно!
  • 41 Ранд

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да добавя":

    Кого следят ...такива като Навални ..да следят , че после на руснаците ще им дадат да подписват Инстанбулската конвенция.
  • 42 как

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гаварит Масква":

    Тогава излиза, че почти 77% от българите, са руски шпиони....!!!
  • 43 Въххх

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ми аиде бегай на запад и не се обръщай, ама господарите ти не те искат. Там не си им нужен.
  • 44 Ушанков

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "JEB":

    Лъжите и дезинформация са ежедневие в западните медии. Особено при сащисаните. Това е същността на антируската политика на цялата глутница от социални мрежи.
  • 45 Въххх

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Другия с коня":

    Гушкай коня и не се притеснявай за руснаците. Те сами, без външна помощ, ще се оправят.
  • 46 Гошо

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Тошо":

    И ти живееш в миналото Тошко. Руския народ живее бедно. Това ти е информация от преди 30 години нали? Ето за какво става въпрос днес. Световната банка определя Русия като държава с ВИСОК ДОХОД НА НАСЕЛЕНИЕТО, чийто брутен вътрешен продукт (ППС) се равнява на 2,55 трилиона щатски долара – СЕДМИЯТ НАЙ-ГОЛЯМ В СВЕТА И ВТОРИЯТ В ЕВРОПА. Това е информация от края на ануаря 21 год.Сега погледни в информацията, която Световната банка, дава за България. Катастрофата е главозамайваща. България е превърната в клоаката на Европа. Ти имаш наглостта, да оценяваш, как бедно живеел руския народ. Всичките вие соросо*питеците сте чиста проба лъжци. Затова, всички социални мрежи, пропагандиращи либералните антитрадиционални идеи, трябва да бъдат максимално ограничени.
  • 47 издислав

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "А Вие бе?":

    единственият точен коментар