Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 08:14 2 061 7

Евролидерите ще обсъдят кампанията за ваксиниране

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • ес-
  • пандемия

В поканата си до лидерите председателят на Европейския съвет Шарл Мишел подчерта, че трябва да се ускори процесът за даване на разрешително за ваксините, както и тяхното производство и доставка

Евролидерите ще обсъдят кампанията за ваксиниране - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейските лидери ще обсъждат кампанията за ваксиниране срещу COVID-19 и ограниченията за пътуване, свързани с пандемията, през първия ден от видеоконференцията, която започва днес.

Държавните и правителствени ръководители ще се концентрират върху разгръщането на кампанията за ваксиниране, увеличаване на производството на ваксините и сертификата за ваксиниране.

По последния въпрос експертите подчертават, че все още има много въпросителни, като основният от тях е дали той може да служи като документ за пътуване, при положение че не е ясно дали ваксиниралият не е преносител на вируса.

"Идеята е да работим за вътрешен сертификат в ЕС, като той да бъде признат и по света. Това обсъждаме със Световната здравна организация, но ще отнеме време", заяви дипломатически източник.

В поканата си до европейските лидери председателят на Европейския съвет Шарл Мишел подчерта, че трябва да се ускори процесът за даване на разрешително за ваксините, както и тяхното производство и доставка.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    19 2 Отговор
    Започват да се коват законите и правилата на новото крепостничество. ЕС е създаден за свободен пренос и пътуване на хората в него. Когато това вече го няма, както в момента, няма смисъл от такъв съюз. Сега се превръща в един голям затвор.
  • 2 Херодот

    16 0 Отговор
    Едно време, не толкова далече, в Германия, по време на втората световна война, се е издавал Ariernachweis- сертификат за арийски произход. Без такъв не е могло да се заемат престижни длъжности, да бъдеш лекар, учител, адвокат, офицер, всичко престистижно.
    С новите сертификати се създава нещо подобно, с явно дискриминационен характер, противоречащо на всички актове по правата на човека, както и на повечето Конституции.
    Ще мине време, ще "открият" че това е било така. И какво?
    Колко ли хора ще пострадат от това, колко съдби ще се прекършат. Ще има една статиска, ден на жертвите античовешконо законодателство и толкова.
  • 3 Хайл

    11 0 Отговор
    Тоя коронавирус само с оръжие ще се оправи
  • 4 The biggest

    5 0 Отговор
    Mafia is EC commission.
    Най-корумпираните!
    Най-неадекватните в главата!
    Най-големите бюрократи!
    Най-голямото близане на задници!
    Най некадърните!
    Първо трябва да се борим срещу тях!
  • 5 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички. получихме информация за нашият румен йорданов. щели да убият румен в софия който иска да заповяда да убие румен. той сие в къщи от днес нататак всички ще патите заради румен румен нее направил на никой[нищо ]
  • 6 Мдаааа

    6 0 Отговор
    Явно и съвсем нагло тея се чудят как да нахлузят робския хомот на хората. СЗО-то с какво право ще ЗАПОВЯДВА кое, как и какво да правят отделните държави?! Толкова ли няма нормални държавници (не политици, защото те са от обслужващия сектор) да спрат тази вакханалия? Май всички са зависими и подчинени на чалнатия гейТС и лудите му господари?
  • 7 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Тези евролидери трябва да бъдат диспансеризирани в психодиспансера.