Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 11:13 1 678 2

"Модерна" срещу южноафриканския вариант на коронавируса - готова за клинични изпитвания

  • ваксина-
  • модерна-
  • коронавирус

Американската агенция по лекарствата съобщи, че няма да се налага производителите да минават през цялата дълга процедура по издаване на разрешение за вече одобрени ваксини в случай на модифицирането им

"Модерна" срещу южноафриканския вариант на коронавируса - готова за клинични изпитвания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската биотехнологична компания "Модерна" съобщи, че модифицирана версия на ваксината ѝ, разработена специално срещу южноафриканския вариант на коронавируса, е готова за тестване върху хора при клинични изпитвания, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Модерна" изпрати на американските Национални институти по здравеопазване дози от своята специална кандидат-ваксина срещу варианта, установен първо в Южна Африка, за клинично изследване, посочи в комюнике компанията.

"В борбата си срещу COVID-19 ние трябва да сме бдителни и да действаме изпреварващо по отношение на възникващите новите варианти на SARS-CoV-2", каза главният изпълнителен директор на "Модерна" Стефан Бансел.

Компанията се ангажира да направи толкова модификации на ваксината си, колкото са нужни, докато пандемията бъде поставена под контрол, допълни той.

Американската агенция по лекарствата съобщи в понеделник, че няма да се налага производителите да минават през цялата дълга процедура по издаване на разрешение за вече одобрени ваксини в случай на модифицирането им за борба с новите варианти на коронавируса, което се очаква да съкрати значително процеса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    4 1 Отговор
    Започна се! Както и се очакваш за всеки нов щам на два три месеца ще има и нова ваксина! Ваксинирането и сапунисването от загрижени политици ще стане начин на живот!
  • 2 Отново

    1 0 Отговор
    и отново ни облъчват с глупости!