Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 11:45 2 917 19

Израел вече ползва имунизационни паспорти

  • израел-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Други държави също обмислят механизми, по които да се позволяват повече неща на хората с имунитет срещу новата болест

Израел вече ползва имунизационни паспорти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Израел започнаха да пускат на концерти хора с имунитет срещу коронавируса. Една от проявите се състоя в Тел Авив. На нея бяха допускани хора, които са получили ваксина или са изградили имунитет след прекарване на болестта, предаде NOVA.

За да докажат, че влизат в някоя от двете групи, зрителите трябваше да покажат така наречения "зелен пропуск". Това е сертифициран от правителството на Израел документ.

Допуксаха се хора, които са получили втората доза от ваксината преди поне една седмица. "Зелените пропуски" са валидни шест месеца.

Други държави също обмислят механизми, по които да се позволяват повече неща на хората с имунитет срещу новата болест.

"След цяла година у дома усещането е страхотно. Най-после можем да отидем на публично представление. Много ми харесва", каза пенсионерът Дорон Цихер.

"Чудесно е. Толкова дълго време не бяхме излизали. "Зелените паспорти" са отлично решение. Чувстваме се свободни и можем да посещаваме културни събития, което е важно за нас”, заяви пенсионерката Фани Битон.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Просто човек

    33 1 Отговор
    Добре дошли в новия световен ред!!! Всички под строй...
  • 3 Дада

    25 0 Отговор
    Валидни шест месеца ,а после пак ли ваксина или....
  • 4 Гост

    29 0 Отговор
    Да премахнеш един вид дискриминация, за да прокараш друг.
  • 5 😷😷😷

    30 0 Отговор
    "Чувстваме се свободни " Идиоти! Явно са забравили "жълтите звезди", щом самите те си ги въвеждат отново? Това не е свобода, а тотален контрол и явно на всеки 6 месеца, ще им бият "печата", пардон шота ! Здравна сегрегация в пълния и бляск! Остава да видим, кога "негодните", ще отвърнат на удара и задава ли се след верския тероризъм нова "мода" - "здравен терор" ???? Въпроси на които явно скоро, ще има отговори ! Конспирации ли, да ве да ???

    Коментиран от #11, #17

  • 6 тарикату

    17 0 Отговор
    Ние пък гледаме безплатен цирк с главни герои Баце и подчинените му пионки. Много ми харесва и няма нужда от зелен паспорт. Ех, кога ще ни стигнат израелците.

    Коментиран от #10

  • 7 Stéphanie 🎲

    11 0 Отговор
    Ахааааа поредната пенсионерка говори от името на младите 🤔🤪🥴🤣🤣🤣🤣 Радостааааа на пенсионеритЕЕЕ ВАКСИНАТА кой не си бил сън го хваща.До лятото трябва да направят реформа на гробищата или да закупят нови парцели за вечен дом ако няма места във двора хем няма да се налага да плащат на кв.м.каре 🤣
  • 8 провинциалист

    14 1 Отговор
    Т.е. позволили са на ваксинираните да обикалят и ръсят бацили свободно? (Минуси без коментар ще се приемат за делкарация за едноцифрен коефициент на интелигентност.)
  • 9 Сега паспорт

    11 1 Отговор
    Следва електронния вариант.От там,до без наличните кинти,изчезване на кеша,и всичко това в един чип е само крачка.Така се зануляват неизплатими трилиони дълг.Каквото им е трябвало са го изкупили срещу хартия.Следва финален акорд- ама не си мислете,че аз го мисля.Някъде го чух,като конспиративна теория.Мисля, че е беше на опашката за марули на Женския пазар.
  • 10 Диктаторът от Банкя

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "тарикату":

    Наоротив Другаря Борисов предложи и ТОЙ да ни въведе "зелени паспорти" !!!!! Каквото му наредят господарите това прави Другаря Борисов, защото има тежка зависимост от шкафове и матахарита ! Пазарил ни е и сега трябва да ни предаде на купувачите !
  • 11 Ваксата

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "😷😷😷":

    Не го разбираш, това е пример и реклама за плебса.
    Имаше един дето каза (и го покриха), че ще се ваксинира, само и единственно в Израел със специално доставените за тях ваксини, иначе, и пари да му дават другаде с друга ваксина ,не.
    Между другото, жълтите звезди са си тяхно дело.
  • 12 НАТО ВЕЦ

    8 0 Отговор
    Много странна проява на безпаметност, точно от евреите! Точно те да извадят "звездите на Давид", без значение от цвета им е проява на историческа шизофрения.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сафрофоб

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "НАТО ВЕЦ":

    Те не са евреи,а сафради - който е чел знае огромната разлика.

    Коментиран от #16

  • 15 Kjl

    9 0 Отговор
    Тъжен свят се очертава занапред. "Демокрацията" се изроди във Фа.....ъм. Дали победителите наистина са победители или загубилите, губят??? Еди въпрос с много отговори.
  • 16 НАТО ВЕЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сафрофоб":

    Хазари демек ;)))
  • 17 Фактология

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "😷😷😷":

    Не са забавили за жълтите звездички, просто ги смениха с цвят зелен..Явно им харесва.Ама реват из цял свят за геноцид..Дори и видео им направиха ама тоя фейс го изтри..Има няма 24 часа да го гледахме и хоп изчезна..
  • 18 Това беше

    1 0 Отговор
    Нормално човешко право !... те сега го рекламират и ПРОДАВАТ срещу съгласие за КОНТРОЛ...? МНОГО ВИСОКА ЦЕНА...!
  • 19 Баце

    1 0 Отговор
    Ама само колко баламски ни слагат хомота, а ?