Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 07:22 2 686 45

Европейските лидери сближиха позициите си за имунизационните паспорти

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Ръководителите допълват, че трябва да бъде гарантиран безпрепятствения поток на стоки и услуги в рамките на Общия пазар, в т.ч. и като се използват зелените коридори

Европейските лидери сближиха позициите си за имунизационните паспорти  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейските лидери са постигнали по-голямо сближаване на позициите си за имунизационните паспорти на видеоконференцията тази вечер и са се съгласили да продължат работата си по постигане на общ подход по въпроса.

Същевременно председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предупреди, че има още работа по дигитализацията и сътрудничеството със Световната здравна организация по въпроса, както и че следващите седмици ще останат трудни за ваксинирането.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че остават два основни въпроса - за какво ще се използват паспортите и дали ваксинираният може да пренася вирусите. Тя предупреди, че реализацията на идеята няма да стане веднага:

„Това отнема време, най-малко три месеца. Важно е да се каже, за да не са очакванията твърде високи. Страните-членки трябва да действат бързо, ако искаме такъв зелен паспорт да бъде наличен до лятото. Освен принципите и технологията, те трябва да осигурят бързото и цялостното му разгръщане в здравните си и граничните си системи“.

Лидерите смятат, че ограниченията за маловажните пътувания трябва да останат на този етап, но приветстват приемането на препоръките на Съвета, според които те могат да се въвеждат на принципите на пропорционалността и без дискриминация, като се взема предвид ситуацията в трансграничните региони.

Ръководителите допълват, че трябва да бъде гарантиран безпрепятствения поток на стоки и услуги в рамките на Общия пазар, в т.ч. и като се използват зелените коридори.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Killer

    29 1 Отговор
    Още в Библията го пише.
    Който не е вярвал, сега ще го усети.
  • 2 Hahahaha

    48 1 Отговор
    Първите стъпки по итдавна решени дейности - днес имунизационен паспорт, а утре?!!!

    Това го казах на приятели, че ще стане още 2020 март месец и, че крайната директива е тотален контрол чрез банките и докарването на масовото население до крайна бедност под предлога, че епидемията ще ни закрие.

    Лошото е, че се оказвам все по-прав и това грам не ми харесва...

    Коментиран от #8

  • 3 Честито

    61 0 Отговор
    И тия измамници отричаха досега за тези зелени паспорти,но вече пеят в един глас.Плана си върви.Ограничаване на човешките права в ход..

    Коментиран от #19

  • 4 гадно

    52 0 Отговор
    Така де "работата ни прави свободни" и после Боби Фишер не бил прав.
  • 5 MERS

    3 38 Отговор
    Идеята не е лоша !
  • 6 Кратун

    57 1 Отговор
    Бавно и сигурно ни отнемат свободата!
  • 7 choko

    34 0 Отговор
    Паспорта с 5G чип ли ще е ?
  • 8 Затова трябва

    44 2 Отговор

    До коментар #2 от "Hahahaha":

    Да се гласува за Мангъров,за да спрат тия измислици
  • 9 Само

    26 0 Отговор
    с ваксинсционни паспорти ще се пътува , до месеци всеки ще е с европейско ЕГН , чрез което дигитално в Европа ще може да се контролира дали и кога е ваксиниран или преболедувал ! Меркел подготви гражданите, че ваксинирнето ще е належащо още години наред....
  • 10 ира

    49 0 Отговор
    Това е зловещо. А печатче на ръката? Здравите хора са нормални, а другите потъпкани. Специални магазини, специални пътеки, преградени автобуси за неваксинираните ще трябват. Къде отиде одата на радосттаа и европейския хуманизъм?

    Коментиран от #16

  • 11 СедеГейСтанишев

    20 0 Отговор
    Ние сме "Г" отбора на Либералната Демонокрация на Льо Райха
  • 12 Гост

    24 1 Отговор
    Имунизационните паспорти са си дискриминационни. Тук не трябва много умуване и логика. Дискриминация на онези, които не искат да се ваксинират и ще трябва да плащат всеки път за тест когато пътуват. Дискриминация и за хората, които имат желание за ваксиниране, но поради бавните темпове на самат акция не могат още да се вредят.
  • 13 Ако

    35 1 Отговор
    Хитлер беше жив, щеше много да се радва...
  • 14 Сатъра на Хана

    24 0 Отговор
    ЕС = Льо Райха , е сбъдната мечта на Наполеон и Хитлер
    ......
  • 15 Анонимен

    38 1 Отговор
    Тези паспорти и тези идеи от чужбина противоречат на Конституцията .
    Всеки който го дискриминират дали е ваксиниран трябва веднага да сеизира съда.
  • 16 Анонимен

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "ира":

    Печата ще е на челото
  • 17 ран

    35 1 Отговор
    Опасявам се че обичаите и привичките на масовото пътуване, на консумативното пътуване, са вече свършили. И Англия, и западна Европа, и Америка са се фокусирали другаде. Никой не премита за нас, и не умира да посреща с хляб и сол скъпи гости. А тези паспорти са наистина зловеща идея, неетични, лицемерни. Утре ще ги поискат и без пътуване.
  • 18 1984

    26 0 Отговор
    Почва се
  • 19 Гост

    30 0 Отговор

    До коментар #3 от "Честито":

    Да, точно така. Само преди месец Меркел изяви, че Германия няма да подлага своите граждани на дискриминация относно това дали са ваксинирани или не. Но изглежда натискът е бил доста голям. Управляващите на всички страни се извъртат като фурнаджийски лопати само като им дадат знак от там, от където трябва.
  • 20 Сменявам

    28 0 Отговор
    СЗО,шайката и Евросъюза са най престъпните организации
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нищо неразбиращ

    27 1 Отговор
    Не мога да разбера след като ЕС решава съдбата на хората с какво се различават от г-н Хитлер?
  • 23 звярътбиблия

    24 1 Отговор
    Единен цифров паспорт- като го нарекат " зелен", хората си мислят, че това е нещо " чисто, природно и екологично".

    А всъщност се цели цифров контрол- тотална диктатура и ограничаване чрез мобилни ИТ устройства, микро чипове и т.н.

    Кой ще контролира, който и досега- фамилните корпоративни банкстерски елити населението. Защо? Защото така искат, печатницата на пари е тяхна и цялата власт- политиците са техни марионетки и кукли.
    Защото човек досега може да взима малки решения, къде да похарчи парите си или да прекара свободното си време.
    Цифровия контрол записва всяко действие на човека, плащане, дейност. Вкарването на всичко това в клауд- 5Г технологиите позволява човека да бъде контролиран всячески- направляван от какво да мисли до това как да пазарува, какво да избира и т.н.
    Методи колко искаш клауд рейтинг, клауд несъотвествие с очакваното поведение на индивида ще бъде наказвано.
    А цялата тази информация искат да превърнат в цифрови пари- блокчейн, които ще се управляват еднолично от фамилните корпоративни банкстери, чрез глобална цифрова банка, които сега контролират печатането на парите- кръвта на икономиката.

    Пандемията ограничаването на правата, насаждане на страх в хората, контрол на придвижването, цензура в медиите и свободното слово, бой и арести на протестиращи в западните държави и опита да се наложи и на останалия свят дългосрочно май се провали в свободния свят засега, но в ЕС, САЩ, Англия продължават да налагат яко пандемията и ог

    Коментиран от #33

  • 24 Българина

    21 0 Отговор
    Може ли да ни дамгосате със звезда ама череп и кости върху нея?
  • 25 нннн

    19 1 Отговор
    Идиoти ? Или да ?
  • 26 1234

    21 0 Отговор
    Ще се емигрира на изток то се е видяло
  • 27 Asdfg

    18 0 Отговор
    Нищо по-различно от възгледите на чичко Адолф!
  • 28 Българина

    22 1 Отговор
    Едно нещо никой не говори в тоя скапан ЕС. Всеки натиска да те запишат в база данни ако си ваксиниран или преболедувал, никой не коментира след 1 г ко прайм като ти свърши имунитета???? А ясно, ще се ваксинираме за да сме пак в списъка. Сиреч ваксината е членската карта за клуба на уж свободните хора. Отделно че никой не знае колко е тоя имунитет. За това ще го направят годишен, като данък !
  • 29 Д. Димитров

    23 0 Отговор
    И какво стана.... Ваксината не е задължителна, ама ако не се ваксиираш няма да може да пътуваш. Видяха че голям % от хората не искат да си поставят ваксина и почнаха да умуват как да ни принудят да го сторим. Никой не казва, хората който са преболедували и имат естествен имунитет дали ще са освободени от ваксинация (е няма да са освободени), и тук си задавам въпроса, защо след като имаш имунитет, трябва да се ваксиираш? Защото цялата работа намирисва вече на нещо конспиративно, или другия вариант е фарма индустрията да е направила картел, да е платила на достатъчно много алчни политици по света (знаем че политик за пари е готов на всичко) и да налага ваксинацията като инструмент за печалби. Защо тази година няма грип? Защото не са ни наръсили с грип... Корона вируса е доста по рентабилен за фарма индустрията, по бързо се разпространява, медийно вече е по интересен, а всички знаем за медийте, те са едни повтарящи папагали, най вероятно е платено само на големите "демократични" медий а другите са достатъчно тъпи за да почнат да преписват.
    Следващата стъпка ще бъде да не може да ходиш на работа без ваксина, по следващата ще е да не може да излизаш от вкъщи и т.н. Иначе ваксината не е задължителна.... Просто някой е сбъдна мечтата на предприемача, решил е вечната дилема "как да изкарам по долар от всеки един човек по света"... Още по хубаво за предприемача е, че изкарва мого повече от долар! ДО КОГА?

    Коментиран от #32

  • 30 Българина

    7 0 Отговор
    Никога не се знае каква е нашата позиция, тя винаги идва постфактум като директива от началниците.
  • 31 Диверсант

    17 0 Отговор
    Статията цели сплашване на овцете. Още никой не знае последиците от ваксините. Март месец миналата година ми попадна една статия, пишеше за термин от психологията ЕФЕКТА НА МАЙМУНАТА.. Когато сме били затворени и ограничени, и когато ти кажат че единствения начин да се върнеш към предишния си живот трябва да се ваксинираш как реагират маймуните.. А предишния начин на живот просто няма да има. Онова Шведско недоразвито недоразумение защо го разкарваха като бяла мечка
  • 32 ваню

    1 16 Отговор

    До коментар #29 от "Д. Димитров":

    Не са казали ,че няма да пътуваш ,когато не си шаксиниран ,само ще си правиш тест и после карантина.Как иначе ще знаят кой има антитела и кой да си прави тест.И все пак всичко е по желание .Ред трябва да има.Пък и през комунизма да не би да си пътувал някъде освен до село.
  • 33 звярбиблия

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "звярътбиблия":

    Звярът и Антихриста в библията, според мен са по скоро " система, сила на мислене, култура която ще завладее съзнанието на хората". И ще бъде разпространена глобално. Техническия прогрес и ИТ невроните машинни клауд системи, които ние единствено познаваме, защото така ни убеждават, не са единствената " мисловна възможност на съзнанието на човека". Образа на звяра- може би е вкарването с идеологични и технологични средства на представа в хората, че не са нищо повече от " материални био автомати потребяващи вещи". Преклонението на хората пред образа е преклонението " пред материалните технологиите и тяхното взаимодействие, опитващи се да превърнат човека- дух, душа, тяло само в материален елемент на тази технология".
    Това е единствения правилен начин и възможност- така се обстрелва човешкото съзнание да приеме " машините от клауда, като единствената възможност за съществуване".
    Това е масов контрол, който хората си избират сами да им го наложат- " преклонението пред звяра".
    В библията се казва, че " звяра ще се разпространи глобално", но не всички ще го приемат, тоест няма да вярват в него като Бог.
    Всъщност това е еволюционния духовен избор, който хората трябва да направят в себе си, лично в себе си.
    Ще бъдат бити и подигравани- ами просто щото са приели, че технологиите, парите не са всичко, ще изтърпят лишенията, да не консумират масово, а който няма масов продукт е извън имиджа. Ще трябва да имат търпението " тази система да се изразходи максимално"

    Коментиран от #39

  • 34 моряка

    10 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето , всеки моряк има имунизационен паспорт (жълта книжка). Нека си спомнят много от хората пишещи в сайта и тръбейки , че това не може да се случи. Да , ама , не! Заставаха зад това , че се нарушават човешките права , ограничавайки ги в пътуването.Грешка , пак ще си пътувате , но без този документ , пътуването ще е с тестове и ще ви въртят по летища и гари като панаирджийски маймуни. А предполагам тестовете , както и всичко по летищата ще е с доста солени цени. И ето , че накрая пак си дойдохме на думата , всичко е за пари , за нашите пари!
  • 35 Обзерватор

    12 0 Отговор
    Европейските клоуни..........

    Коментиран от #38

  • 36 Ядосана

    12 0 Отговор
    Фашизъм! Досега някой интересуваше ли се какви вируси разнасяме? За тази цел имаме ИМУННА СИСТЕМА, която ни защитава!

    Коментиран от #37

  • 37 НОВО ПЕТ

    0 9 Отговор

    До коментар #36 от "Ядосана":

    ЩО ТАЯ ИМУННА СИСТЕМА НЕ НИ ЗАЩИТИ ОТ КОВИТО....
  • 38 НОВО ПЕТ

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Обзерватор":

    КАТО В РУСИЯТА ЛИ
  • 39 звярбиблия

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "звярбиблия":

    Системата на " звяра" е много проста- всяко просто нещо е ефективно.

    Да убеди хората " че са зверове- животни- конкуриращи се като такива помежду си, убиващи се за материални вещи, ресурси и власт". Кой човек не вярва в " еволюционната теория на Дарвин- маймуна човек". А чрез развитието на технолигиите и клауда 5Г и следващите генерации, тази " животинска конкуренция да се засили с още по лично дефинирани соц. критерии". А щом хората се избиват и конкурират като животни, винаги ще има кой да ги владее и насочва в своя полза- власт и тотален контрол.
    Ама " имало филантропи и благотворителност"- за 30 години поне аз разбрах, че всяка такава широко рекламирана дейност е средство за реклама на олигарси, ограбващи хората, ресурсите на държавите и т.н. Дай малко, разпространи го през образа на звяра- медийните технологии, и ограби максимално много, а хората ще ти го дадат, щото си изградил " образ на благотворител".

    Хората не знаят, че са дух, душа и тяло- всеки един човек, и ако не " бъдат убеждавани, че са произлезли от животни и да се конкурират като животни", ще почнат да виждат в другите хора братя с които да се разбират и развиват заедно в разбирателство.
    Ако виждат в другия човек, божия образ и подобие, те няма да се страхуват, да се съмняват един в друг. Защото няма да има смисъл да се лъжат, надхитря, карат, ограбват бият като животни за парче стока или идея.
    Това е смисъла заложен в " човешката еволюция" осъзнаването на човешката божественост

    Коментиран от #40

  • 40 звярбиблия

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "звярбиблия":

    Еволюцията на Дарвин трябваше да убеди хората, че са животни и се конкурират като животни с някакъв разум, малко по висш от животните.
    А човешкият разум е много по висш, но кой се опитва да убеди тогава човека, че трябва да живее и конкурира с представата за животни помежду си- " образ на звяра, система подържана и развивана".
    Човек развива мислене, технологии и т.н., заложено е в човека, но кой се опитва да го убеди, че технологиите са само за добиване на материален егоистичен престиж да оцелява в животинска конкуренция?

    Човек може да живее с малко и да се развива постоянно( мислене, съзнание). А от хиляда години го убеждават в обратното- трябва да живее с много вещи и потребности. Дори животните не убиват за удоволствие, а хората се извратиха и убиват за все повече предмети, ресурси, престиж, който не могат да употребят и изхвърлят на боклука след месец, от тази култура на звяра.

    В древните текстове пише, че " маймуните са произлезли от хора, с достатъчно мислене и умения, които са предпочели да деградират до животни."

    Ще кажете мани ги тия митове, нас ни образоват в друго мислене. Мирча Елиаде- румънски изследовател на древни култури му създават катедра в Чикагския университет- финансиран основно от корпоративните либерални банкстери. Защо ли, ако твърдят, че това са празни митове и глупости древните култури?

    Помагайте си, без да очаквате замяна, ще ви се върне от друг човек, не се съдете и обиждайте, не се конкурирайте, няма ненужен чове
  • 41 Нашите лизачи сигурно имат план...

    3 0 Отговор
    За фабриката производител на паспортите и колко ще е далаверата от новите команди от бункера в швабско.Може вече и да са си направили ,, тиквено бункерово гнездо" под зайчарника в Банкя.Знае ли човек какви команди получава нашият еднобайтов Франкенщайн от Банкя?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Баце

    2 0 Отговор
    Новата полиция за следене на тези без паспорти Куклксклан ли ще се казва или Гестапо ?
  • 44 Нормален

    2 0 Отговор
    Тези не са идиоти, те са психопати - запомнете го !
  • 45 Нанайси свобода

    2 0 Отговор
    Е мислех и тая година да оставя 1500 евро в Гърция, но ще оставя на лайноморието 600 - 700, ако все пак и нашите ботоксови клоуни и гологл@ви пингвини ме пуснат и до там.