Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 08:08 3 701 26

Макрон предупреди: Паспортите за ваксинация няма да са справедливи спрямо младите хора!

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • ваксина-
  • коронавирус

Френският президент заяви също, че „АстраЗенека“ не е изпълнила поетите ангажименти за доставки и лидерите на ЕС оказват натиск над компанията да навакса пропуснатото

Макрон предупреди: Паспортите за ваксинация няма да са справедливи спрямо младите хора!  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Въвеждането на паспорти за ваксинация, което искат някои страни като Гърция, няма да бъде справедливо към младите хора, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс, цитирана от БТА.

Младежите са на опашката на програмите за ваксинация, посочи френският президент след вчерашната виртуална среща на високо равнище на ЕС. Според него това може де факто да забрани на младите да пътуват по време на летните отпуски.

Макрон добави, че самият той е готов да приеме да му бъде поставена ваксина на „АстраЗенека“, ако това му бъде предложено, когато дойде неговия ред. „Предвид последните научни проучвания, ефективността на ваксината на „АстраЗенека“ беше доказана“, посочи той.

По-рано тази година Макрон предизвика смайване във Великобритания, като заяви, че разработената от „АстраЗенека“ и Оксфордския университет ваксина е „почти неефективна“ при лицата над 65-годишна възраст.

Френският президент заяви също, че „АстраЗенека“ не е изпълнила поетите ангажименти за доставки и лидерите на ЕС оказват натиск над компанията да навакса пропуснатото. Според Макрон обаче механизмът за контрол на износа на ваксини не трябва да се използва за забрана на износа им, защото това би било контрапродуктивно.

След виртуалната среща на ЕС вчера председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази оптимизъм, че поставената задача за ваксиниране на 70 на сто от европейските граждани до края на лятото ще бъде изпълнена. Тя посочи, че се очаква голямо увеличение на доставките на ваксини от различните лаборатории, достатъчни за ваксинирането на 225 милиона европейци.

Данните, разпространени от Еврокомисията показват, че се очаква до края на юни да бъдат доставени близо 600 милиона дози.

„Епидемиологичната ситуация остава сериозна и новите варианти (на коронавируса) създават допълнителни проблеми“, затова е необходимо да се запазят наложените ограничения и да се положат повече усилия за ускоряване на доставката на ваксини, се казва в изявление, публикувано след края на първия ден от срещата на високо равнище на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    30 2 Отговор
    Льо Райха почна да кърви ...... понеже модела му е нацистки
  • 2 един от многото

    6 15 Отговор
    Ти пък какво си се закахърил , ти ли си първа младост или жена ти е млада!

    Коментиран от #14

  • 3 Лекар

    49 0 Отговор
    Щото ЕС загрижен за здравето на европейците ли са тези имунизационни паспорти ? Ами тогава да пише в него и кой е болен от спин , че да не разнася смърт !
  • 4 Мнение

    71 1 Отговор
    Да попитам лобиращите за имунизационен паспорт!!!
    Представяхте ли такъв за шарка, хив, хепатит и др опасни заболявания до сега, та изведнъж се сетихте, че трябва за ковид непреминно да се издаде, че да се почне с ограниченията и дискриминацията???!!!
    Колкото повече ни облъчват онези от сзо и такива като дедо Байдън, толкова повече започвам да вярвам в т.нар. конспирации!

    Коментиран от #24, #25

  • 5 Сандокан

    14 0 Отговор
    Трай бе Макрон, че рипаш срещу нагъването на нашио Крал- Слънце и ки ти прати бригада СИКаджии
  • 6 Сатъра на Хана

    19 1 Отговор
    Французите и Германците винаги са разбирали
    правенето на бизнес ...... като кражба от колонии и поробване на народи
    ...
    Само файда ще имаме ако ги изгоним от бизнеса в България

    Коментиран от #12

  • 7 Ха ха ха

    23 0 Отговор
    Преброяване и пресяване на добитъка.
  • 8 Байрям

    19 0 Отговор
    Ам чи аз зелен паспорт имам още от дядо Тошо, той важи ли?

    Коментиран от #16

  • 9 6664

    26 0 Отговор
    Вакси Расизъм в Европа?!?
  • 10 мучо

    3 1 Отговор
    що не му сложат една ваксина заедно с баба му, пардон - жена му...
  • 11 233

    10 0 Отговор
    Още по време на ковидкризата в Бергамо ви казах,че краят на ЕС е близо. Разрушава се всеки фундамент на който е стъпило това обединение. На някой вече това не му е удобно,прекалено силна икономическа структура, оттам и прекалено независима не се нрави на най-силините в геополитиката!
  • 12 Stéphanie 🎲

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    Че какъв бизнес има България със Франция не разбирам?Те повече от половината французи незнаят къде се намира ,както и няма български стоки тук,само гръцки стоки във магазин за храна .

    Коментиран от #15, #21

  • 13 Вуте

    3 2 Отговор
    Остави младите, ами си гледай жената! За нея не е Астра Зенека, че е на 67 лазарника!
  • 14 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "един от многото":

    Има предвид, че е нечестно спрямо него, той да не е ваксиниран, а жена му да е ваксинирана. Не, понеже той е млад, а понеже жена му е бабек.
  • 15 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Ми да им закараме малко от патладжаните тогава. И без това там ще са като у дома си сред останалите питеци.

    Коментиран от #18

  • 16 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Байрям":

    Идва му пак времето, не го хвърляй.
  • 17 Земеделец

    4 0 Отговор
    Ами аз искам астра ама с газова уредба и да не е много ръждясала.
  • 18 Stéphanie 🎲

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Бачо Киро трагично е нашите управници какво правят не знам .Защо няма износ на български стоки тук да не би да са по лоши от гръцките .Чак до Тулуза бия път кога имам време има българско магазинче че да купя кашкавал,сирене ,петрухан ....Патладжаните ги забрави те не са в списъците на Меркел ,връщат ги обратно като направят бела

    Коментиран от #20, #26

  • 19 Гост

    5 0 Отговор
    Новата дискриминация. Честито!
  • 20 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    Намери ми пазар за български стоки при вас, и аз ще ти уредя доставките.
  • 21 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Навремето знаеха. Всичките им парфюми бяха с българско розово масло. Днес вече пускат видеа, в които плюят нашето розово масло, и си рекламират тяхното. И много франсета имаше по черноморието ни. Сега няма.

    Коментиран от #23

  • 22 ХХХ

    6 0 Отговор
    Лицемер, просто го играе "доброто ченге"! Всички са в заговора, изтрещялата бабичка и нейните балкански питомци гръцкия пинчер, българския пудел лаят "чуп, чип", а макарона го раздава мек!
  • 23 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Големи наеми имах идея да отворя магазин със тази корона е голям риск малките магазичета са на изчезване.Не е момент за бизнес и инвестиране на пари .Тук таме се намира българин да отвори ресторант ,суперче във големите вериги магазини нищо наше 😕 ама гръцкото не липсва 😉Въртят се много реклами за Гърция ваканция ,новини ....Как да има туристи във Бг.една реклама няма по телевизията .Според мен зависи от политиците те самите явно нямат интерес за бизнес във чужбина 🤔нямам отговор .Да не написах нещо лошо пак малко съм устата в повече .Прав си за всичко старото поколение тук таме знае за Бг.благодарение на Силви че е била жена на Джони Холидей -чуе България франсето ,асоциация Силви Вартан жената на Джони е от там друго нищоооо
  • 24 заплес

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    Шарка, хив, хепатит - не са въздушно капкови инфекции. Бъркаш компютри с компоти.
  • 25 Аз де

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    Да трябва да има и за тях, за да спрат антиваксъри да взимат фалшиви бележки от личните лекари за да ходят децата им на градина.
  • 26 Цеко сифоня

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    Нямаш ли наблизо руски или турски магазин ? И двата предлагат по няколко вида българско сиренце, лютеници и други неща, произведени в България за износ.