Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 09:33 2 027 3

ЕМА с насоки към производителите как да подобрят COVID ваксините

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

В момента агенцията е дала разрешително на три ваксини - на Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca

ЕМА с насоки към производителите как да подобрят COVID ваксините  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската агенция по лекарствата даде насоки, в които очертава изискванията към производителите на ваксини срещу COVID-19, за да действат срещу неговите мутации.

Комисията по хуманна медицина на агенцията издаде документ, в който подробно се изброяват лабораторните, клинични, качествени и производствени данни, които са необходими да одобряването на ваксини срещу такива щамове.

В момента агенцията е дала разрешително на три ваксини - на Pfizer/BioNTech (Пфайзер/Байонтек), Moderna (Модерна) и AstraZeneca (АстраЗенека).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😁😁😁😁😁

    3 1 Отговор
    Искаме ваксина за перорален прием .да е с вкус на кайсии и да е 45°
  • 2 ЕМА

    3 0 Отговор
    А КИРО какво каза?
  • 3 Аз40🏴‍☠️

    5 0 Отговор
    ЕМА е управлявана от производителите на ваксини. Какво искате да ви кажат? Там където се цензурират критиците на масово тиражираната пропаганда по централизираните медии и анти-социалните мрежи е равно на драконови мерки по прикриването на нещо огромно и много притеснително.