26 Февруари, 2021 21:57 8 157 6

Испания с важна информация за хората, преболедували COVID-19

  • ваксини-
  • ваксинация-
  • испания-
  • коронавирус-
  • информация-
  • дози-
  • имунитет

Междувременно премиерът подкрепи създаването на „сертификат за ваксинация“

Испания с важна информация за хората, преболедували COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Испания хората под 55-годишна възраст, които вече са преболедували COVID-19, ще получат само една доза от ваксината шест месеца след инфекцията. Това гласи четвъртата актуализация на ваксинационната стратегия срещу коронавирус на Министерството на здравеопазването, предаде БНР.

Целта е по този начин пациентите да бъдат максимално защитени и в същото време да се подсигурят достатъчно ваксини за всички желаещи. Съгласно плана за ваксинация при лица над 55 години, които са се заразили около поставянето на първата доза от ваксината, ще се изчака пълното им оздравяване, независимо колко време ще им отнеме и едва след това ще се постави втората доза. В актуализираният документ изрично се посочва, че ваксините на AstraZeneca, ще се прилагат на хора между 45 и 55 години, а с тези на Pfizer-BioNTech и Moderna от тук нататък ще се ваксинират лица от 56 до 79 години, тъй като по-възрастните вече са ваксинирани.

До сега първа ваксина е поставена на над 2 200 000 души, а двете дози на близо 1 250 000. Броят на заразените продължава да намалява, както и честота , която вече е 206 случая на 100 000 жители. Междувременно премиерът Педро Санчес подкрепи създаването на „сертификат за ваксинация“ на европейско ниво, който ще позволи „да се възстанови нормалността и туризмът, без да се увеличава здравният риск”. Според него вече има споразумение "на техническо ниво относно общата минимална информация, която трябва да съдържа сертификата” в рамките на Европейския съюз, а до тогава ще се запазят ограниченията за несъществени пътувания между отделните държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заразявайй

    27 2 Отговор
    6 месеца таман толкова до следващия щам.
  • 2 Майна.

    43 2 Отговор
    ЦЯЛ ДЕН САМО ЗА ВАКСИНАЦИЯ ...И В ГЕРМАНИЯ Е ТАКА...НО И ТУК ГЕРМАНЦИТЕ НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАТ...ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ
  • 3 Просветен илюминат

    27 3 Отговор
    Стадото иска още да бъде контролирано и водено.
    Голям натиск една година да смажат психически хората и да вярват в поредният сценарий да се налага нещо за да се печелят пари и да се поддържа робското съзнание на овцете.
    Забележете за какво говорите и пишете и поради каква причина реагирате по този начин?
    Фокуса ви е върху проблемите и лъжите,но не и върху действията водещи до промяна.
    Човек мисли една,а прави друго и точно това го разболява.
  • 4 Колю Куродръфчеф

    13 1 Отговор
    Ще си ваксам уийййааа!!!???
  • 5 555

    23 1 Отговор
    Както е тръгнало май... му.. ня.. ка. на Сюлейман е имала указания оттатък атлантика за имуизационни паспорти. Тя първа в България каза, че трябват такива паспорти преди 4,5 месеца още. В по отвратително време не съм живял.
  • 6 Бачо Киро

    6 0 Отговор
    И как точно се връзва желанието за свободно пътуване на ваксинираните без рапид тест, понеже явно било безопасно, но пък трябвало да носят маска, понеже може да не се заразяли, но пък можело да пренесат вируса... Значи от къщата им до магазина могат да го пренасят, но ксти тръгнат зад граница няма проблем? Страшни гении, барем си синхронизирайте глупостите...