Last news in Fakti

1 Март, 2021 08:58 1 850 7

Над 20 млн. са ваксинираните с първата доза срещу COVID във Великобритания

  • ваксина-
  • великобритания-
  • коронавирус

Премиерът Борис Джонсън определи това като огромно национално постижение и поздрави здравните работници, доброволците и въоръжените сили

Над 20 млн. са ваксинираните с първата доза срещу COVID във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 20 милиона души във Великобритания вече са получили първата си ваксина срещу COVID-19. Данните, публикувани днес и цитирани от Ройтерс и АФП, сочат още по-голям напредък по най-бързата ваксинационната програма в Европа.

Премиерът Борис Джонсън определи това като "огромно национално постижение" и поздрави здравните работници, доброволците и въоръжените сили, предаде БТА.

Джонсън призова всички да се ваксинират, когато им дойде реда.

Великобритания е с най-високия брой жертви на вируса в Европа - 122 849 към момента, и понася най-тежкия икономически удар сред големите богати държави.

Темпът на ваксиниране на населението обаче подобри перспективата за постепенно премахване на настоящите карантинни ограничения до края на юни.

Официалните данни показват, че общо 20,09 милиона души във Великобритания са получили първата си доза ваксина срещу COVID-19, а близо 800 000 - и втората.

Страната отчете днес още 6035 заразени за изминалите 24 часа и още 144 смъртни случая в рамките на 28 дни след положителен тест.

Най-новите данни означават, че случаите през последните седем дни са намалели с 21,2 на сто в сравнение с предходния седемдневен период от 15 до 21 февруари, а починалите са с 33,5 на сто по-малко.

Английските здравни власти съобщиха днес за шест случая на варианта, идентифициран най-напред в бразилския град Манаус, които са открити за първи път във Великобритания. Три от тях са в Англия и три в Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    0 1 Отговор
    То им личи
  • 2 др Гей Билтс

    2 4 Отговор
    Знам един сайт с прогнозни данни за населението през 2025г. Англия е 20 млн при сегашни 66млн, БГ е 4 млн, значи Ганчовците са излезли все пак по-кадърни.
  • 3 трамвай N5ала

    1 3 Отговор
    Ваксината-а, със свойта нотка мека, Човека тя превръща във Шебека. Ваксината!
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Нали ,според ментаджийски данните в европа се брояли на 2 седмици....Защо давате за една?? Сега ще ви дам реални данни за Велика британия:Англия
    Великобритания
    15.02–28.02
    Общ брой случаи 120 158 : 670 = 179,34/100000
    Смъртни случаи 4 989 : 670 = 7,446/100000 по показатели в момента са по добре от бг....Докога .....
  • 5 Егати

    0 0 Отговор
    И балъците
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    В идните месеци, години, след като някой, когото познавате е бил подведен да се инжектира с това биооръжие, има отворени канали, където трябва да документирате и докладвате за всички смъртни случаи, заболявания и наранявания причинени от "ваксините". Докладва се в неофициални и неправителствени платформи. Геноцида се документира за бъдещ анализ, защото правителствата са лобистки организации, които ни лъжат постоянно.

    Коментиран от #7

  • 7 Чичо Адолф

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    Много си прав,брате...Макар че цифрата е много завишена както и в Израел,в прочем.Ще ги видим...Ако има няма нищо до 5г,значи са се боцкали,ама по друг начин.