4 Март, 2021 09:51 1 954 6

Редица страни въвеждат нови ограничения за справяне с COVID-19

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Чехия и Словакия ще получат допълнително по 100 000 дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ от своите партньори в ЕС

Редица страни въвеждат нови ограничения за справяне с COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

Нови ограничения за справяне с разпространението на COVID-19 въвеждат редица страни. В световен мащаб над 115 милиона и 700 хиляди са потвърдените случаи на коронавирус, а починалите са над два милиона и половина.

Германия удължава ограниченията, наложени заради пандемията от COVID-19 с три седмици - до 28 март. В някои от районите обаче с по-ниско разпространение на вируса мерките ще бъдат облекчени.

Предвижда се и възможност за връщане към отменени ограничения, ако седмичният индекс на заразяване надхвърли 100 на 100 000 души население в три последователни дни.

Естония също от вчера затегна мерките. Забраняват се събитията на закрито, а културните и развлекателните центрове, които досега работеха с ограничения, ще затворят.

Междувременно Литва продължава предпазливо да разхлабва ограниченията, в резултат на намаляването на новите случаи.

През уикенда ще бъдат отворени музеите на открито, природните паркове, зоологическите градини и други дейности навън. Посетителите обаче ще бъдат ограничавани. Библиотеките и автошколите възобновят дейността си.

Чехия и Словакия ще получат допълнително по 100 000 дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ от своите партньори в ЕС. Двете страни са сред най-засегнатите от пандемията в света. Чехия отправи молба за помощ към някои европейски държави заради препълнените си болници.

В същото време Япония въвежда правила за допускане на чужденци на своя територията, пристигащи от някои европейски държави. В момента в страната се допускат само японски граждани и дългосрочно пребиваващи чужденци.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    8 2 Отговор
    Сега като почнат да се омешват едни дози измежду ЕС членките ходи после му търси края кой е виновен, че си станал стерилен между другото.
  • 2 Пунтамара

    7 1 Отговор
    Тия самаряни от ЕС що не прехвърляха така евра през годините на нашите пенсионери солидарно?
  • 3 21 МАРТ

    15 0 Отговор
    21 МАРТ НАБЛИЖАВА ЛОКДАУНИ ЗАТВАРЯНКИ ЛЪЖИ ИМА ГО В ПЛАНА НА САТАНИСТИТЕ ВСИЧКО ПО ДАТИ СЛЕПЦИ СЪБУЖДАЙТЕ СЕ.
  • 4 математик

    4 0 Отговор
    Вече ще си бършеме дупето, преди акане !
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Какво знаем за ваксината на Pfizer/BioNTech:
    84.7% локална реакция, 77.4% систематична реакция.
    Няма нито средни, нито дългосрочни проучвания по безопасност.
    Нужни са 2 дози, но е възможно и повече под претекста със щамовете.
    Съдържа полиетилен гликол (PEG). Атакува клетките за създаването на протеин. Няма ефективни проучвания, не е известно дали спира инфекции и разпространението им. Вредите върху воденият експеримент с хора са хиляди, като основните са сърдечно съдови и гастроинтестинални. Предимно атакува жени.
  • 6 Незнаещ

    0 0 Отговор
    Защо ли не вземат пример от България??