Last news in Fakti

4 Март, 2021 12:20 3 318 12

Франция отправи критики срещу проекта за съюз между Дания, Австрия и Израел

  • франция-
  • съюз-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • дания-
  • австрия-
  • израел-
  • ес

ЕС удвоява усилията за разработка на ваксини от второ поколение

Франция отправи критики срещу проекта за съюз между Дания, Австрия и Израел - 1
Снимка: БГНЕС

Франция отправи критики срещу проекта за съюз между Дания, Австрия и Израел в сферата на антиковидните ваксини. Според оценката на Париж "европейската рамка" е най-подходяща, за да гарантира "солидарност" в ЕС, предаде БТА, цитирайки AFP.

"Убеждението ни остава съвсем ясно - най-ефикасното решение за задоволяване на нуждите, налагани от ваксинацията, трябва и занапред да се гради на европейската рамка", заяви в сряда вечерта говорителката на френското външно министерство. "Именно тя гарантира солидарността между държавите членки, необходима повече отвсякога, и нашата обща ефикасност", добави тя.

Австрийският канцлер Себастиан Курц и датската му колежка Мете Фредериксен се очаква да разговарят днес в Израел с премиера Бенямин Нетаняху, за да сложат началото на партньорство в разработката и производството на ваксини от второ поколение. Според Курц Европейската агенция по лекарствата одобрява ваксините "твърде бавно" и вече е невъзможно страните "да зависят изцяло от ЕС", що се отнася до ваксините от второ поколение, които да се борят с многобройните мутации на вируса.

В очите на Франция "основният залог сега е да обединим ресурсите си, за да увеличим капацитета за производство в Европа". Процесът, водещ към разрешаване на достъп до европейския пазар, впрочем ще бъде ускорен с въвеждане на "спешна процедура" за ваксините, адаптирани към варианти на вируса, добави френското външно ведомство. "ЕС удвоява усилията за разработка на ваксини от второ поколение с изграждането на европейска мрежа за тестване на ваксини", отбеляза още министерството. Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан призна вчера, че има "пропуски, понякога сериозни" в политиката на ЕС по ваксините, но осъди "опитите за отцепване". Други три страни от ЕС - Унгария, Словакия и Чехия, поръчаха ваксини от Русия и Китай извън рамките на каквато и да било европейска координация.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Че то има ли

    19 0 Отговор
    одобрена ваксина, която да е изцяло произведена в рамките на ЕС?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ахахха

    19 2 Отговор
    Не мисля, че ЕК и ЕС могат да организират нещо толкова мащабно на много високо ниво. Всички ние виждаме доказателства за думите ми! Просто всички до един ит ЕНП са тулупи и калинки но от други държави. Всички протежета на Меркел се опропастиха до дупка. До един! Вкл Боко.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 123

    24 5 Отговор
    Високотехнологичния ЕС да няма собствена ваксина? Руснаците откога я създадоха. ЕС не е това което беше. Нямаме никаква полза от него.

    Коментиран от #7, #12

  • 6 Българин

    14 2 Отговор
    Европа я няма ! Пак лудите войнолюбци от натото командват цирка . Искат да дадат на Израел . Ами каква е разликата . Най- големия френски институт Пастьор вече е купен и занапред ще работи само по американски поръчки .
  • 7 Stéphanie 🎲

    5 13 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Хайде хайде умря....а ромката да се хвали.Тя една ваксина руската🥴🤪🤭 даже и самите руснаци не я искат,кабинетите празни няма кандитати .Я ела във Европа верно старци ама се бият кой да е първи 😉

    Коментиран от #11

  • 8 Чудна работа

    22 6 Отговор
    Сърбите бяха разбити от нато, разцепиха ги, но въпреки всичко са много по-добре от нас. Пътуват където си искат. За какво точно сме в ЕС?! За да може някои дебили да крадат пари и да ни заробват? Европейстчката идея е изчерпана! Новата Римска империя е пред своя тотален край или крах. Англия го доказа.
  • 9 😷😷😷

    15 2 Отговор
    "Всяка коза за свой крак" това е ЕС, лъснаха им задниците на либерално-толерантните чвеколюбиви лицемери !
  • 10 Аз40🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Сега ще спрат добива на полезни изкопаеми и минават само на вакса. Хаак, в дивия и търчиш като гламав на работа. Хак, айде обратно. Скоро ще има ваксини за всичко. Ще кажат, че са нужни да сме живи дори. То вече си го говорят де.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дедото

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    62 процента от руснаците не искат да се ваксинират с руската Спутник ваксина
    А някой другари в главите на които яко се е загнездил залпа Аврора искат руска ваксина, например другарката Корнелия Нинова техноимпексова. Сина и евентуално с американска, а балъците с руска, която не я искат дори самите руснаци.