Last news in Fakti

5 Март, 2021 07:11 4 064 25

Скандал на Острова! Гневни реакции след 1% ръст на заплатите на медицинските работници

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия

В страната продължава ходът на масовото ваксиниране, броят на получилите първа доза вече достигна 21 милиона

Скандал на Острова! Гневни реакции след 1% ръст на заплатите на медицинските работници  - 1
Снимка: shutterstock

Във Великобритания предложеното увеличение на заплатите с 1% на служителите в националното здравеопазване бе окачествено като "жалко и дълбоко разочароващо" от профсъюза на медицинските сестри. От опозиционната Лейбъристка партия смятат, че правителството е загубило реална представа за живота на здравните работници.

Министерството на здравеопазването направи препоръката за 1-процентното увеличение на заплащането, но от Кралския колеж за медицински сестри незабавно заявиха, че е необходим ръст с 12,5%.

По принцип персоналът на националното здравеопазване бе изключен от замразяването на заплатите на повечето работници в обществения сектор, но вдигането на заплатите само с 1% разгневи мнозина. Профсъюзите смятат, че това е прекалено оскъдна награда за огромните усилия на персонала по време на пандемията. Лейбъристите казаха, че това е "ритник в зъбите" на героите от здравеопазването, чиято саможертва е запазила хората през последната година.

В страната продължава ходът на масовото ваксиниране. Броят на получилите първа доза вече достигна 21 милиона.

За последното денонощие има регистрирани около 6 500 заразени и 242 смъртни случаи. Това е най-ниският брой жертви за денонощие от 23 октомври насам.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    20 3 Отговор
    Свършиха им стерлингите,а на Юсуф,а на Абдула с 15 члена домочадие,за доктор Дулитъл - два пенса добавка..

    Коментиран от #4

  • 2 РЕАЛИСТ

    5 15 Отговор
    Да искаш увеличение на заплатата в момента в който голяма част от населението няма работа и се чуди, как да изкара, си е нахалство.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 gggw

    12 1 Отговор
    1% верно е голяма гавра.. тва и нашите главоци не си го позволяват
  • 4 Гоуст

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха..":

    Тая заплата се плаща от някого.
  • 5 gggw

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    кой няма работа? я виж нивото на безработицата! тоз, който няма работа е само тоз, който не иска да работи

    Коментиран от #8

  • 6 Ами

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Да де, ама да бачкаш денонощно като медиците, когато другите не бачкат, и да не получиш нищо, също не е добре

    Коментиран от #9

  • 7 Бой-COVID-59

    4 2 Отговор
    Тия да се учат от мен - карам си 'жипката,
    от време на време отварям прозореца и хвърлям пачки.
    Така след 1 месец пак ще ме изберат...
  • 8 РЕАЛИСТ

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "gggw":

    От Англия пиша. Всеки ден фалират фирми. Мнозина са оставени на 80 процента вкъщи. За каква работа говориш, като повечето браншове да все още затворени.

    Коментиран от #16

  • 9 РЕАЛИСТ

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    Абе, я стига с това бачкане на медиците. Вършат си работата, като всички останали и все плачат за пари. Заплатата на медицинска сестра е в една категория с полицай, пожарникар и учител. Рядко друга професия има гарантиран , като тях 8 часов работен ден и отпуск. Разлигавиха се сега, като им повтарят, колко да важни.

    Коментиран от #10, #12, #13

  • 10 Реално

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    Това при социализма с 8 часа си беше стандарт
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Вършат си

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    работата в контакт с болни и вируси носители, рискувайки здравето и живота си. И не само своя, но и на хората от семейството си.
    Крайно време е, болшевишката сган да разбере, че в нормалните общества текезесарът и монтьорът няма как да получават повече за трудът, който полагат от лекари и инфермиери. Не са им нито на прочетените книги, нито на образованието, нито на отговорността, която носят.

    Коментиран от #15

  • 13 Тоест

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "РЕАЛИСТ":

    И на учителите и пожарникарите трябва да се увеличат заплатите
  • 14 име

    6 0 Отговор
    Тъй значи, във Великобритания са замразили заплатите в обществения сектор, но в банановата република България, заплатите на администрацията хвърчат нагоре.
  • 15 Бачо Киро

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Вършат си":

    Кат гледам ква разлика правиш между лекар и медицинска сестра, явно и от миньорите не си. Нито пък си наясно относно опасния труд. По умни от теб са го измислили, спокойно. В края на краищата пък, всички знаят за колко ще работят когато се кандидатират. На който не му харесва отива другаде, чисто и просто. Реалист е прав, че им погладиха перата последната година и всички решиха, че са връх на сладоледа в измислената пандемия... Герои били, на първа линия били... Реално ако ще говорим за първа линия, аптекарите тогава трябва да вземат повече за "риск от заразяване". Куцо, кьораво и сакато се изрежда всеки ден през тях, десетки пъти повече спрямо една сестра. Отделно в болницата отиват вече хора, които имат някакви проблеми, медицинските лица реално са предупредени, никой не отива в болницата след покупката на хляб и преди месаря... Та ако ще я караш така, определено има хора изложени на по голям риск от смешния ти вирус. Въобще да не говорим за професии с много по-голям риск за живота. Ако трябва да мърмориш за нещо, мрънкай за заплатите на спортисти и клоуни от екрана. Те определено получават 1000х повече от заслуженото. Никаква файда няма от футболисти, певци и прочие бастуни.

    Коментиран от #17

  • 16 gggw

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    е, Англия... кой ва би да излизате от ЕС?

    Коментиран от #19

  • 17 Браво

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    1000 плюса за коментара ти! Много точно казано!
  • 18 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички. българи вие всички патите от тези с уредите взети от сот. в градчето кюстендил множествено заразени от вироса. сменят болни с здрави ще пламне цял кюстендил от тези диваци. умоляваме властите да вземът мерки да се заловът тези уредите и вкарат по затворите. ние изчистваме кюстендилци колкото можеме от вироса
  • 19 РЕАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "gggw":

    Ще ти дам отговор. Пътувах за България с кола. Във ферибота на Дувър при качването нашенци тичат да стигнат първи до залата и да легнат по местата за сядане. Стоях прав заедно със английско семейство . Бащата 2 часа държа детето си в ръце прав. Нашенци спяха тарикатски. Спогледахме се с англичаните и се разбрахме с поглед. И аз да съм ще гласувам такива да ми се махат от Острова.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Само нашенци ли имаше на този..

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "РЕАЛИСТ":

    Ферибот,та не се намери един англичанин или французин да им отстъпи място на бащата с детето?Ако толкова нашенци е имало на ферибота,значи са от белите ромули,а те се възпитават от английски НПО организации и инструктори.?Този ферибот си е бил за съдбата на Титаник.....

    Коментиран от #24

  • 24 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Само нашенци ли имаше на този..":

    Явно не си пътувал с ферибота и не схвана смисъла на написаното. И не се оправдавай с етноси. Знаем си номерата в един цирк играем. Същото е във влаковете в България.

    Коментиран от #25

  • 25 Когато влака от Мост-Арда-Кър спре на...

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "РЕАЛИСТ":

    Гара Димитровград,купетата са вече окупирани от едни,,българи" които са си свалили чокундурите,изпънали са се на седалките и за обгазили купето със специфичен аромат на вкиснато...Та знаем си маТреала..