Last news in Fakti

5 Март, 2021 12:39 3 518 14

Теории на конспирацията! Книги против ваксинирането са все по-популярни във Великобритания

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • великобритания

Властите в Лондон коментират, че масовото ваксиниране е приоритет за страната и е много тъжно да се установи свободната продажба на такава литература

Теории на конспирацията! Книги против ваксинирането са все по-популярни във Великобритания - 1
Снимка: shutterstock

Проучване във Великобритания показва, че книги против масовото ваксиниране са едни от най-четените и все повече се продават онлайн по Amazon и големите книжарници като Waterstones и Foyles (Фойлс), въпреки предупрежденията и водената битка срещу разпространяване на дезинформация.

Скай нюз съобщи, че проучвания сред читатели и ревюта на книги показват, че едни от най-популярните издания са тези с антиваксинационна тематика.

Две от най-продаваните книги в момента по Amazon, които са в челната десетка, са точно с такава тематика. Освен това Скай нюз разкрива, че споменатите Amazon, Waterstones и Foyles продават и други книги, съдържащи медицинска дезинформация – от конспиративни теории за коронавируса до отричане на СПИН като заразна болест.

Заместник-министърът на здравеопазването в сянка Алекс Норис коментира, че масовото ваксиниране е приоритет за страната и е много тъжно да се установи свободната продажба на такава литература.

Норис допълни, че не смята, че решението е тези книги да бъдат изгорени или изхвърлени, защото това ще ги направи още по-търсени, а най-добре би било да се засили кампанията срещу дезинформация и продаващите книги да гледат по-отговорно на продуктите, които разпространяват.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    2 13 Отговор
    Герб никога не краде
  • 2 бестселър

    17 2 Отговор
    да пратите една и на боко!друго си е ,освен винету!
  • 3 Хорхе

    9 6 Отговор
    Хора , става дума за здравето на народите! Аксиоматичен факт е , че руската и китайската , както и модерна са най-добрите! Какво го мислите? Ама даааа става дума за пари , които получават и онези от астраЗенека с калпавия си продукт. Животът нищо не значи , ей на това му казваха ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ.
  • 4 Darkseid

    11 2 Отговор
    Фейсбук и Туитър трият хиляди профили които бълват фалшиви новини против ваксинирането, тоест китайската 85% ефективност, на астразеника ефективна и прилагана само при възрастни за да отидат на онзи свят по бързо и спутник ви който руските учини бързат да кажат на руснаците че стават безсмъртни с нея и ако това не е фалшива новина на самите социални мрежи това са мултинационални терористични организации командвани с трилиони долари
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 да да

    22 1 Отговор
    аааа нали
    иначе са свободна демократична държава .. ама право на друго мнение освен официалното НЯМА !
    пречат на реализирането на световния "социален експеримент" по преброяването на промитите мозъци
  • 8 нАКа 47

    2 14 Отговор
    Нормално. Идиоти има не само у нас.
  • 9 охо

    37 0 Отговор
    най-добрата ваксина е тази, която НЕ Е СЛОЖЕНА !!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дали е конспирация

    19 0 Отговор
    Значки на ревера и горене на книги. Как се нарича това.
  • 12 незнайко

    13 0 Отговор
    Ако няма проблем с ваксините защо се страхуват от дезинформация ??? Защо ще преследват тези които я пишат ??? По тази начин си ПРИЗНАВАТ лъжите за безопасното ваксиниране !!! МАНИПУЛАЦИЯТА Е КАТО ПО ФИЛМИТЕ !!!
  • 13 Видими резултати

    13 0 Отговор
    Ама тя дезинформацията е по-официалните медии! Изобщо не могат да оборят т.нар. конспиративни теории. И това е термин измислен за осмиване. Всъщност внтакива книги има цитирани научни статии, които се трият и горят, често заедно с написалите ги! Днешната медицина е замислена преди век в този и вид от Рокфелер. Да се лекуват симптомите, а не болестта с изкуствени лекарства, а после да си им доживотен хроничен клиент. Ако може и да си по-тъп(тежките метали във ваксините са за това), защото само тъпаци се оставят да бъдат управлявани, а не да са свободни хора.
  • 14 Книжка 🤪🤪🤣

    6 0 Отговор
    На VERNON COLEMAN
    “Anyone Who Tells You Vaccines Are Safe and Effective is Lying”
    във Амазон супер продавана 🤣🤣🤣
    Защо ли 👍🏻😜