5 Март, 2021 17:37 3 029 3

Букурещ влиза в "червения сценарий"

  • букурещ-
  • румъния-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • червен сценарий-
  • кина-
  • театри

През последните 24 часа в румънската столица са регистрирани 927 нови случая

Букурещ влиза в "червения сценарий" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Букурещ влиза от днес в т.нар. "червен сценарий" от епидемиологична гледна точка, след като нивото на заболеваемост от COVID-19 превиши 3 на 1000 жители през последните 14 дни, съобщава сайтът Зиаре, цитиран от БТА.

През последните 24 часа в румънската столица са регистрирани 927 нови случая на коронавирусна инфекция. Съгласно действащите регламенти при "червен сценарий" се затварят кината, театрите, игралните зали, както и закритите помещения на ресторантите, а учениците, с изключение на тези от 1 до 4 клас, преминават към дистанционно обучение. Мерките се въвеждат след решение на Комитета за извънредни ситуации, отбелязва сайтът.

Букурещ излезе от "червения сценарий" на 20 януари след месеци на строги ограничения и влезе в "жълт сценарий", който позволи да бъдат отворени заведенията за хранене, кафенетата, кината и театрите с 30 процента от капацитета си. Учебната система комбинираше присъствено обучение за учениците от 1 до 4 клас, както и тези от 8 и 12 клас, и дистанционно обучение за останалите.

В "червен сценарий" се намират също окръзите Тимиш, Илфов, Клуж и Брашов. През последното денонощие в Румъния са регистрирани 4342 нови случая на коронавирусна инфекция и 101 смъртни случая. В интензивни отделения се лекуват 1067 пациенти. От началото на пандемията в страната са се заразили 820 931 души, а 20 785 са починали.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    4 2 Отговор
    Пропагандата с пълна сила! Да не си мислите, че до 2,3 дни няма да се окаже и София в червената зона? А дали е така? Кой ще ходи по болници да проверява. Живея до у ~ще слушам ги децата по цял ден как играят, та как да повярвам на тази пандемия?
  • 2 абг

    7 2 Отговор
    Напишете и една статия за пълната отмяна на мерките "против ковид" в Тексас.
  • 3 Заразените

    1 0 Отговор
    Румънци Ако не са болни да бягат за карантина -14 дена в Албена че акционерите на Албена.бг ще умрат от глад и ядат боб и леща