Last news in Fakti

8 Март, 2021 07:26 2 821 2

Засилиха имунизациите

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • имунизация-
  • ваксинация-
  • париж

Френските власти станаха обект на критики заради бавния старт на ваксинирането

Засилиха имунизациите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди хора в цяла Франция се стекоха в центровете за ваксиниране в неделя. Това се случва в момент, в който правителството засили имунизациите срещу коронавируса, за да намали натиска върху болниците и да не допусне бъдещи ограничения, предаде „Ройтерс”.

Френските власти станаха обект на критики заради бавния старт на ваксинирането, което до момента е насочено само към най-уязвимите групи. Около 3,58 милиона души от 67-милионното население на Франция са получили първа доза ваксина, а в съседна Великобритания броят на ваксинираните е близо до 23 милиона, предаде БТА.

Докато някои европейски страни прибегнаха до обхватна национална карантина, за да се борят с разпространението на коронаворуса, свързано с нови негови варианти, Франция се насочи към не така строг вечерен час и затваряне на барове, ресторанти и места за развлечение. Случаите в страната продължават да се увеличават, достигайки средно до 23 000 дневно, при само 6000 във Великобритания, а интензивните отделения в болниците са все по-препълнени.

Това е надбягване с времето, каза министърката на въоръжените сили Флоранс Парли пред журналисти при посещението си в една от четирите военни болници, отворени за ваксиниране. Около 220 000 души бяха ваксинирани вчера, два пъти повече в сравнение с миналата седмица. Франция очаква до средата на април да бъдат направени 10 милиона инжекции на първа доза и 30 милиона, или на две трети от всички пълнолетни, до началото на лятото.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9999

    7 9 Отговор
    А пък нашето министърче обвинява народа, че не иска
    да се ваксинира, въпреки факта, че има мераклии за
    ваксинация записването е за след месеци.Е след като
    сме в ЕС поне ваксини да има.ТЕ са готови ние да мрем
    само и само да не внесат руската ваксина.Всеки ден
    хора мрат а те не дават ваксини, който руснаците на
    мига ще доставят стига властта да поиска.
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    9 1 Отговор
    Всичко това са спускания и разпространение на "новини" имащи за цел да накарат общностите в други части на света да "последват примера". Просто и ясно!