Last news in Fakti

8 Март, 2021 16:26 2 326 10

Пандемия! И Италия разреши ваксината на "АстраЗенека" за лица над 65-годишна възраст

  • италия-
  • астразенека-
  • коронавирус-
  • ваксина

За жителите на Рим, получаващи дози от ваксината на Оксфорд, нов локдаун е единственият начин за подобряване на влошаващата се COVID ситуация в страната

Пандемия! И Италия разреши ваксината на "АстраЗенека" за лица над 65-годишна възраст - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В понеделник Италия препоръча използването на ваксини срещу COVID-19 на компанията "АстраЗенека" (AstraZeneca) за лица на възраст над 65 години, се казва в изявление на здравното министерство, преодолявайки по този начин предишни съмнения, че ваксината може да не е много ефективна сред възрастните хора.

"Научните доказателства, които станаха достъпни показват, че дори при хора на възраст над 65 години ваксината е в състояние да осигури значителна защита", посочи здравното министерство на Италия, съобщава Ройтерс.

Решението идва в момент, когато изглежда, че смъртните случаи в страната, свързани с COVID-19, ще надминат 100 000 от началото на пандемията, което ще отреди на Италия втората позиция в Европа с подобна мрачна статистика след Великобритания.

Нарастващите жертви идват на фона и на нарастващи случаи на коронавирус, като няколко италиански региона затягат ограниченията за борба с инфекциите. Понастоящем страната е регистрирала 99 785 смъртни случая, свързани с COVID-19, от началото на пандемията през февруари миналата година, което е второто най-високо ниво в Европа след Великобритания и седмото в света. Към днешна дата Италия е съобщила за 3,07 милиона случая на коронавирус.

Изглежда сигурно, че страната ще достигне 100 000 смъртни случая най-късно до вторник (9-и март), почти година след деня, откакто влезе в сила националният локдаун на 10 март 2020 г., посочва Ройтерс.

През миналата седмица германският канцлер Ангела Меркел също каза, че немското правителство е отменило предишното си решение и е разрешило употребата на ваксината на "АстраЗенека" за възрастното население на страната.

За жителите на Рим, получаващи дози от ваксината на AstraZeneca, нов локдаун е единственият начин за подобряване на влошаващата се COVID ситуация в страната.

"Урокът, който научихме, е, че подобен локдаун е единственият начин да покажем на хората колко сериозна е ситуацията“, каза жител на италианската столица.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анатоли Стайков Маниполатор!! Дежурния

    7 1 Отговор
    Лъжец,!! Днес той е на ред да лъже!!! Празнично!
  • 2 ЛЪЖЕЦ

    4 1 Отговор
    НЯМАТ СИ РАЗБОЙКО И ЗАТОВА СА ЗЛЕ
  • 3 Австрия я забранява,Италия я узаконява..

    8 2 Отговор
    Луд да станеш!В Австрия умират,в Италия се нас...рат!Що е то?
  • 4 А в българия

    1 5 Отговор
    Кога ще има ваксини и кога ще почне ВАКСИНАЦИЯТА на нацията?
  • 5 Андонов

    10 1 Отговор
    Вчера във Австрия починаха две мед.сестри от ваксина Астра Зенека Сега е забранена във Австрия Испания И Германия. ФАКТИ ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ТОВА .ЦЕНЗУРА.УРА ДРУГАРИ

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 грънчо

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Андонов":

    Никой не те кара да се ваксинираш.Аз се ваксинирах с нея и вдигнах малко температура,и това беше,сега съм си ок.

    Коментиран от #9

  • 8 Аз40🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Гледайте интервюто с Вера Шарав "Нацизъм, ковид-19 и унищожението на модерната медицина". Ще ви се изясни, за какъв геноцид пиша от 1 год., където мога и ми позволяват.
  • 9 Добре

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "грънчо":

    Засега, приятел, засега!
  • 10 Миланка

    0 0 Отговор
    Тъкмо ще ги уморят по-бързо!