9 Март, 2021 07:25 3 110 2

Вечерният час в Нидерландия остава поне до 31 март

  • нидерландия-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • пандемия

Мярката трябваше да продължи до 15 март - за парламентарните избори

Вечерният час в Нидерландия остава поне до 31 март - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вечерният час в Нидерландия, въведен от правителството на Марк Рюте като мярка за борба с коронавируса, ще остане в сила поне до 31 март, предаде Ройтерс.

Това ограничение - първо по рода си в Нидерландия след Втората световна война, беше въведено на 23 януари заради опасността от британския щам на коронавируса. Срещу него тогава имаше 4-дневни бунтове.

Мярката трябваше да продължи до 15 март - за парламентарните избори.

Премиерът Рюте заяви, че вечерният час ще може да се нарушава в периода 15-17 март - трите дни на изборите. Социологическите допитвания сочат, че консервативната му партия отново ще спечели най-голям дял от гласовете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    0 1 Отговор
    Дреме ми.
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    5 1 Отговор
    Скоро и лагерите ще отворят, и който не е ваксиниран го качват на влака. Това целят от самото начало. Няма значение, колко ще се ваксинират, важно е да достигнат мантрата 70%, защото 30% по демократично нямат право на глас, на живот, на въздух.