Last news in Fakti

10 Март, 2021 15:06 3 477 4

Полша регистрира рекорден брой заразени за едно денонощие от началото на годината

  • полша-
  • коронавирус-
  • рекорд-
  • заразени-
  • пандемия-
  • варшава

Влошаването на обстановката се дължи на "нарастващото отпускане" на населението

Полша регистрира рекорден брой заразени за едно денонощие от началото на годината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полша регистрира днес най-големия брой случаи на коронавирус за едно денонощие от началото на година - 17 260. 398 души са починали в страната за последните 24 часа. Това съобщи днес министерството на здравеопазването, предаде БТА, позовавайки се на AFP.

Влошаването на епидемичната обстановка се дължи на "нарастващото отпускане" на населението, което не спазва в достатъчна степен правилата за социално дистанциране, и на разпространението на британския вариант на коронавируса в Полша, коментира говорителят на здравното министерство Войчех Андрушевич. Той съобщи, че близо 1500 допълнителни легла ще бъдат осигурени за пациенти с COVID-19 в цялата страна в близките дни, включително във временни болници.

"Далеч сме от това да можем да кажем, че третата вълна отшумява", каза говорителят на правителството Пьотър Мюлер. Полша наложи локдаун в началото на пандемията, което помогна на страната да избегне най-лошото, но в края на миналата година страната бе ударена от втора епидемична вълна, последвана от трета вълна, която още продължава. Правителството прие тази година облекчаване на ограничителните мерки, позволявайки на хотелите, музеите, кината, театрите и басейните да отворят на половината от капацитета си, преди да се наложи да върне в сила мерките в две области (воеводства) в северната част на страната през последните две седмици заради скок на новите случаи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Годжи

    6 1 Отговор
    В цяла европа един И същ сценарии
  • 2 Е ние

    2 1 Отговор
    какво да правим... чудо голямо...
  • 3 Петърчо

    1 1 Отговор
    Защо ненапита колко милиьона е Полша ?
    Дали някой е починал от COVID може да се установи само с аутопсия . За съжаление !
  • 4 Каракольо

    2 1 Отговор
    Три четири отрепки любители на руската тайга и Сибир са се изказали компетентно