Last news in Fakti

10 Март, 2021 17:23 3 233 5

Занзибар въвежда нови COVID-мерки

  • занзибар-
  • туристи-
  • коронавирус-
  • тестове-
  • пандемия

Занзибар се оказа крайна цел на мнозина туристи

Занзибар въвежда нови COVID-мерки - 1
Снимка: Shutterstock

Занзибар въвежда задължителна онлайн регистрация за COVID-тестове, предаде БНТ.

Всички пътници, които се нуждаят от предварителни тестове, за да отпътуват от Занзибар, трябва да се регистрират на този адрес. Държавните болници, които имат правото да правят PCR тестове, няма да допускат туристи без направена предварителна регистрация за COVID-тест. Тестовете трябва да бъдат направени не по-късно от 72 часа преди напускането на острова.

По време на регистрацията трябва да се прикачи копие на паспорта в PDF формат, както и личната информация трябва да бъде коректно попълнена. Ще може да се избира между PCR, Rapid или двата теста заедно в зависимост от изискването на авиокомпанията. След като се направи регистрацията и получите потвърждение на имейл, трябва да се заплати по банка стойността на теста - 80$. Възможно е и плащане онлайн.

Резултатите ще излизат в платформата и ще могат да се разпечатват директно от там, за да се покажат при пристигането на летище. Трябва да се посочи ден и час, в който желаете пробата да бъде взета. Информацията е валидна само за туристите, пътуващи с авиокомпании, които изискват тест за отпътуване.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    10 4 Отговор
    Вай, край с мурафетите!
  • 2 Мангъра

    7 2 Отговор
    Трябва да им стана здравен министър!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 един от стадото

    4 10 Отговор
    не е въпросът как ще влезеш в Занзибар, а как ще излезеш. С ковид или без него. Тия се взеха за велики, забраниха вируса със закон, административно няма/ше/ такова нещо там. Яжте им попарата сега. Нашите кифли и кифладжии с пари, но без мозАк хубаво се надянаха на занзибарския ч*п. Лошото е, че патят и невинни тука.
  • 5 Занза бизнес

    12 0 Отговор
    Това не са "мерки" а Занзибар прави парички от туристите. Първо ги лъжат че няма К19, второ им взимат парите за тестове. Черните са "бизнесмени".