15 Март, 2021 10:23 2 040 6

Пекин напредва бързо с ваксинационния план

  • китай-
  • пекин-
  • коронавирус-
  • ваксина

Сред ваксинираните до момента столичани са и възрастни над 60 години в добро здравословно състояние

Пекин напредва бързо с ваксинационния план - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Към момента 6,7 милиона жители на китайската столица Пекин са получили ваксина срещу COVID-19, като на 3,3 милиона са им поставени две дози, съобщиха от градската работна група за ваксиниране.

Ваксината, която се прилага е инактивирана и се поставя в две дози, като времетраенето между тях е обикновено между 21 и 28 дни, съобщи Радио Китай.

От работната група за пореден път посочиха, че масовата ваксинация може да намали ефективно риска от заразяване с COVID-19 и пневмонията, която той причинява.

Планът на Пекин предвижда най-напред да бъдат ваксинирани хората с висок риск от заразяване, след което кампанията ще се разшири и обхване останалите групи от населението. Сред ваксинираните до момента пекинчани са и възрастни над 60 години в добро здравословно състояние.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    7 1 Отговор
    Пекин още ли е във Виетнам? / за една ПКП питам
  • 2 маоист

    3 0 Отговор
    Ей тва е държава! Много ме кефи тоя Син Дзи Пин-чо, голяма работа е! Като кажат и затварят всичко в държавата, както трябва и а е посмял някой ахмак да си подаде носът на вън от вратата на къщата и на секундата идват "специализирани за това" служби и почват яко възпитание на съответният ахмак с "дървения господ", после, малко арести, някоя и друга глобичка и загуба на "превилегиите", които те правят нормален човек. Например като вече неблагонадежден детето не може да ходи на детска градина, не можеш да заемаш определени длъжности в службата, не можеш да теглиш нормални кредити от банката, ако изобщо ти дадат такива, ще е със заробваща лихва, нямаш право на достъп до определени услуги от администрацията и т.н. и т.н. до където се сетиш. Същото е като Пинчо реши че ще се ваксинират "гражданите"! Ще оставиш някой, като Мангъра да обикаля студиата и да говори обратното на държавният санитарен инспектор ли? Ха-ха-ха-ха! Да бе да, ще обикаля арестите до откат и после край с кариерата, а може и с животеца. Ще ми прави някой демонстрация на площада по време на карантина, ще хвърля демонстративно маски и ще ги пали, ще плюе полицията от една педя разстояние, като наште протестъри, дето това работят: протестират цял живот, докато докопат власт! Айде да видим как ще стане!?! Още по-малко, пък да иска оставка на правителството, щото не се "справяло" с пандемията, както той виждал нещата!!! Мали-и-и-и, как искам да го видя! А дали няма да му ядат житото, още на същият

    Коментиран от #3

  • 3 маоист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "маоист":

    да му ядът житото на същият ден, а пък семейството му да бъде турено под такава яка "карантина", като в Руски ГУЛАГ, и ще пеят песни във възхвала на КОМПАРТИЯТА, докато копаят радиоактивни природни богатства!
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    1 0 Отговор
    Китай е технокрация (нов вид тоталитаризъм), който е пример за подражание взиман от световните лидери. Затова можете да видите снимки и записи на хора като Дейвид Рокфелер, Хенри Кисинджър, Бжежински и мн.др. заедно с Мао Дзедонг.

    Коментиран от #5

  • 5 китаец умен няма

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аз40🏴‍☠️":

    Да идеята е роби да бачкат за без пари докато лидерите преяждат страхотна теория само дето е известна от време оно.
  • 6 Цирк Чайна

    2 1 Отговор
    Ваксинирали 3.3 млн само дето са 1.5 млрд