Last news in Fakti

15 Март, 2021 12:36 1 996 3

Фейсбук ще маркира всички постове за ваксини

  • фейсбук-
  • социални мрежи-
  • интернет-
  • коронавирус-
  • маркира-
  • ваксини-
  • дезинформация-
  • сащ

Социалната мрежа ще започне да предлага в САЩ инструмент за информиране на хората къде могат да получат ваксини

Фейсбук ще маркира всички постове за ваксини - 1
Снимка: Shutterstock

Компанията Фейсбук, която е критикувана от американски конгресмени и учени, че допуска дезинформация на тема ваксини на платформата си, съобщи, че е започнала да добавя уточнения към постове, които обсъждат безопасността на ваксините и скоро ще маркира по този начин всички постове на тема ваксини, предаде Ройтерс.

Социалната мрежа ще започне да предлага в САЩ инструмент за информиране на хората къде могат да получат ваксини срещу COVID-19. Фейсбук освен това прибавя информационен отдел за COVID-19 в своята социална мрежа за споделяне на снимки Инстаграм. Неверните твърдения и конспиративните теории за ваксините срещу COVID-19 се множат в социалните мрежи, предаде БТА.

Фейсбук и Инстаграм в последно време затегнаха политиката си по отношение на дезинформацията за ваксините. В двете социални мрежи обаче продължава да има акаунти, страници и групи с множество абонати, които разпространяват неверни твърдения за ваксините и лесно може да бъдат намирани с търсене на ключови думи. Ръководителят на продуктовия отдел на Фейсбук Крис Кокс заяви, че компанията приема много на сериозно неверните твърдения, но отбеляза, че има "голяма сива област, в която някои хора изразяват безпокойства, и тези безпокойства се приемат от някои като дезинформация, а от други като израз на съмнение".

"Най-доброто действие за тази сива област е да се дава авторитетна информация, да сме част от разговора, включително с участието на здравни експерти", каза той. Компанията заяви, че маркира във Фейсбук и Инстаграм постовете, в които се обсъжда безопасността на ваксините срещу COVID-19, с текст, който уведомява потребителите, че ваксините преминават тестове за безопасност и ефикасност преди да бъдат одобрени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ггг

    19 0 Отговор
    Ваксинирането зацикли в цял свят и е нужно всичко неудобно да се цензурира. Фактите са без значение, важно е кампанията да продължава.
  • 2 8969

    19 0 Отговор
    И фейсбук ще Ви маркира, паспортизира и т.н., както маркират овцете!
    А честита нова функционалност на FB.
  • 3 гост

    11 0 Отговор
    Хак да им е на овцете. Овчарите идват да ви издоят. И после в кланницата или на екарисажа.