Last news in Fakti

16 Март, 2021 13:06 3 126 8

Ето какви ще са мерките в Италия по Великден

  • италия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • великден-
  • пандемия-
  • ограничения-
  • мвнр

Остават отворени само магазините за хранителни стоки

Ето какви ще са мерките в Италия по Великден - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Италия прие декрет с допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, които са в сила от 15 март до 6 април 2021 г., съобщиха от Министерство на външните работи. Според новите разпоредби територията на страната се разделя на 2 зони – „червена“ и „оранжева“. Изключение е област Сардиния, която е обявена за „бяла зона“ и няма наложени рестрикции. В червената зона попадат областите Кампания, Емилия Романя, Фриули-Венеция Джулия, Лацио, Ломбардия, Марке, Молизе, Пиемонте, Пулия, Венето, автономна провинция Тренто. За тях са в сила следните мерки:

- Забранени се всякакви придвижвания освен по причини, свързани с неотложна работа или доказана необходимост. Разрешено е завръщането на адрес на пребиваване, като е необходимо представяне на декларация;

- На 3, 4 и 5 април, дните около католическия Великден, са позволени посещения на роднини и приятели. Придвижването към частни жилища се разрешава само на двама възрастни от домакинство по веднъж на ден, в часовия пояс между 5 ч. и 22 ч. Те могат да бъдат придружавани от деца до 14 г., за които упражняват родителски права, или от хора с увреждания от същото домакинство;

- Остават отворени само магазините за хранителни стоки, за тютюневи изделия и печатни издания, както и аптеките;

- Разрешава се само индивидуално спортуване и разходки на открито и в близост до дома.

В оранжевата зона влизат областите Абруцо, автономна провинция Болцано, Базиликата, Калабрия, Лигурия, Сицилия, Тоскана, Умбрия, Вал Д’Аоста. За тях са в сила следните мерки:

- Разрешени са придвижванията в рамките на дадена община от 5 ч. до 22 ч. Придвижванията до други общини са позволени само във връзка с неотложна работа, доказана необходимост или по здравословни причини. В рамките на една и съща община е разрешено придвижването до друго частно жилище само на двама възрастни от домакинство по веднъж на ден, в часовия пояс между 5 ч. и 22 ч. Те могат да бъдат придружавани от деца до 14 г., за които упражняват родителски права, или от хора с увреждания от същото домакинство;

- На 3, 4 и 5 април, дните около католическия Великден, са позволени посещения на роднини и приятели в рамките на една и съща област;

- Затварят за клиенти ресторанти, кафенета, барове и сладкарници, като могат да продават храна и напитки само за вкъщи;

- Разрешена е спортна дейност на открито и в рамките на дадената община;

- Магазините и търговските центрове работят през седмицата, като затварят в предпразнични и празнични дни;

Обръщаме внимание, че за Великденските празници цялата територия на Италия, с изключение на евентуални бели зони, преминава в червена зона.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 0 Отговор
    Няма да има Великден.
  • 2 Гост

    11 3 Отговор
    Че то кога въобще са "отваряли" нещо в Италия от октомври насам? Имат и няколко милиона ваксинирани, всичко затворено..... Доказано простотията, наречена "мерки", не работи, но продължаваме да ги "заягаме"...

    Коментиран от #3

  • 3 Смо таняк!

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Като не знаеш, защо се обаждаш от коневръза...

    Коментиран от #5

  • 4 Тодоров

    3 1 Отговор
    Това е държавно управление - ДЕКРЕТ на правителството . При нас правилата в държавата се определят със ЗАПОВЕД на някой си министър!?!. Има и по-тежки случаи - ще правим това , което казал някой си от някакъв си щаб ?!?
  • 5 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Смо таняк!":

    Какво да "знам", селски - с "мерки" от октомври /вкл. полицейски часове/, 5 млн. ваксинирани на 60 млн. население, от онзи ден над 26 хил. заразени, като тенденцията е покачване! Факт - ваксини и "мерки" не спират естествения природен ход на вируса!

    Коментиран от #6

  • 6 Живея в Рим,

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    (Прати) и спокойно си се придвижвам по работа в чертите на града. Неделя обядвахме на Caffetteria di Terrazza Caffarelli. След това слязохме до Трастевере да вземем кафе. Вярно, че от 18:00 всички отворени заведения работят само "за вкъщи", но НЕ Е ТАКА, както се опитваш да манипулираш от село.
  • 7 Бог искаПромяна

    2 2 Отговор
    Това са повторения на същите мерки за Великден от миналата година когато Волен Сидеров призоваваше да се излиза масово на Великден и да не се носят маски, защото ако дойде дългоочакваното от 2000г Христово ВЪЗКРЕСЕНИЕ и Пришествие, Бог няма да може да разпознае праведниците от грешниците защото ще носят маски и ще са с "Белега на Ваксината" и ако така продължават мерките за Великден и в града на Папата със забранени за всякакви свободни придвижвания и събирания още 7 години, както предвиждат учените , това ще е знак че Бог и Папата не са над вируса и че времето на Християнската епоха след 2000 години отслабва и е приключила , А светът се подготвя за да приеме нова религия...!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Диверсант

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бог искаПромяна":

    Е новата религия ти я повтарят 24 часа в денонощието вече втора година. С П Р И Н Ц О В К А.. Работа, семейство, родина, деца, родители, училище, любов. ТОВА НЕ СЪЩЕСТВУВА.