16 Март, 2021 13:18 1 918 11

Швеция също спря "АстраЗенека"

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • швеция-
  • астразенека-
  • ваксинация

Шведската агенция за обществено здравеопазване реши да спре употребата на ваксината

Швеция също спря "АстраЗенека" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Още една европейска страна спря ваксинациите с препарата на "АстраЗенека" като предпазна мярка. Швеция обяви, че спира временно ваксинациите срещу COVID-19 с препарата на "АстраЗенека", предаде "Ройтерс".

"Шведската агенция за обществено здравеопазване реши да спре употребата на ваксината срещу COVID-19, докато не бъде завършено разследването на Европейската агенция по лекарствата във връзка със страничните ефекти", се казва в изявление на ведомството.

Шведската агенция за медицински продукти съобщи вчера, че е установила 10 случая на образуване на тромби и един случай на ниски нива на тромбоцити сред хора, на които е поставена ваксина на "АстраЗенека". В Швеция от началото на коронавирусната пандемия са потвърдени над 712 хиляди случая на заразяване, а починалите са 13 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко Зенека

    12 1 Отговор
    Споко, той Бойко поръча най-много от тази ваксина, била най-качествена.. не се бойто, Бойко каза!
  • 2 тарикату

    13 2 Отговор
    Не се притеснявайте сънародници, баце е поръчал 18 милиона, ще има астра у сека кофа.
  • 3 А в Швеция

    9 1 Отговор
    няма ли "бум" на заразените, или това е само в Германия?
  • 4 При положение,

    9 1 Отговор
    че в Германия заразените от началото на пандемията са 3% от населението на страната, а в Швеция - 7%, и пишете за "бум" на новозаразените в Германия, то как ще определите "резултата" на шведите?😄😆

    Коментиран от #8

  • 5 ббб

    9 4 Отговор
    Представям си хората, които се ваксинираха с АстраЗенека колко се страхуват в момента и колко съжаляват, че се ваксинираха! Лошото е, че след време може тези тромби да доведат до инфаркти и инсулти! Дано всичко си е както трябва! Бог да е с нас!

    Коментиран от #6

  • 6 xaxaxaxaxa

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "ббб":

    "Лошото е, че след време може тези тромби да доведат до инфаркти и инсулти"

    Те "тези тромби" отлежават като червено вино, необразован бантускот! Хахахахахахахахахаха
    Това че си избутал някак си килийното "училище" не те прави интелигентен, бантускот!
  • 7 Време е за Възраждане

    2 2 Отговор
    В Швеция е непростимо провеждането нечовешки мерки и разпространение на ОПАСНИ ИЛИ НЕДОКАЗАНИ лекарства и ваксини.
  • 8 Как!

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "При положение,":

    Нали се сещаш, че не е важно колко а в какъв период! Ако всички изведнъж се заразят, става БУМ! А и се сещаш, че 3 процента на 80 млн. е 2,4 млн! Ако се изръсят на куп в болниците, какво става?

    Коментиран от #10

  • 9 И какво,

    0 0 Отговор
    понеже шведите са 10 млн., та затова при тях няма "бум" ли? Не ги гледам в абсолютни числа, а в процент от населението. Много ясно, че 3% от 84 млн. е повече, отколкото 7% от 10 млн., но това означава ли, че при шведите няма бум (погледнато в проценти от населението шведите са по-близо до 10%, отколкото германците)? Но за друго говоря - все пишат за Германия, но изключително рядко за Швеция. Тези 7% при шведите българският народ ги проспа, защото медиите нищо не казват. За сметка на това, за Германия се пише всеки ден. Не се пише и, че съседните на Швеция страни имат сред най-добрите резултати в Европа - в Норвегия например заразените от началото на пандемията са едва 1,5% от населението. А иначе и за болниците, ясно. Това не го коментирам. Предполагам, че държава с 84 млн. има съответно и по-голям болничен капацитет от държава с 10 млн., т.е. пропорционално погледнато 300 000 души накуп в шведските болници биха били също проблем.
  • 10 Коментар 9

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Как!":

    е за теб.
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Не ви ли тревожи факта ,че тази астра зенека е англо- шведско,производство...Шведите я спират...Ще видим СЗО,какви мъдрости ще каже в четвъртък...