16 Март, 2021 15:33 12 040 15

Около 4000 ваксинирани с първа доза в Румъния са се заразили

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • румъния

До 15 март в северната ни съседка са поставени 2 210 140 дози ваксина на 1 487 183 души, от които 764 226 са получили първата доза от ваксината, а 722 957 - и двете дози

Около 4000 ваксинирани с първа доза в Румъния са се заразили - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Около 4000 румънци, ваксинирани с първата доза на ваксината, са се заразили с COVID-19, съобщи представителят на Румъния в Световната здравна организация (СЗО) Александру Рафила, цитиран от в. "Адевърул", предаде БТА.

По думите на д-р Рафила са установени и 400-450 случая на заразени, които са били ваксинирани и с двете дози.

Представителят на Румъния в СЗО уточни, че регистрираните около 4000 случая на заразени след поставяне на първата доза представляват 0,4 процента от общия брой, а при тези с поставена втора доза процентът е 0,08. Според него това показва, че след поставяне на първата доза потенциално уязвими лица вече са имали имунен отговор, който ги е защитил. Затова след втората доза процентът е много по-малък, каза д-р Рафила.

До 15 март в Румъния са поставени 2 210 140 дози ваксина на 1 487 183 души, от които 764 226 са получили първата доза от ваксината, а 722 957 - и двете дози, съобщи Националният комитет за координация на ваксинационните дейности.

Регистрирани са общо 7324 странични реакции на ваксините на Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека, които се използват в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    40 7 Отговор
    Това е работата на васкината, да ви зарази по-леко, а който е по-слаб да го прати в преизподнята.

    Коментиран от #12

  • 2 Достойна присъда

    22 4 Отговор
    Власите се давят след първата ваксина!
  • 3 💢Demon😈

    28 4 Отговор
    4000 с първа доза и заразени, и над 7000 странични реакции за цели три ваксини.
  • 4 хахахаха

    23 3 Отговор
    значи тази "ваксина"" ми пази к0pеца :)
  • 5 💢Demon😈

    38 4 Отговор
    Нали небеше задължително ваксинирането затова ли подготвят търтеите от брюксел евро паспор за ваксиниралите който не се е боцнал седи вкъщи и умира от глад а който се боцнал отварят либералните дискотеки с наркомани и по едно чипче за следене и който оцелее оцелее който оцелее се превръща в роб на демократическата либерална дружинка с 32 пола
  • 6 Оли гьо Френ

    44 7 Отговор
    Няма сатрап в човешката история, който да е вършил подобно престъпление! Който не пукне от грип, ще пукне от ваксина за грип!
  • 7 Просветен илюминат

    28 5 Отговор
    Очаквам с нетърпение до месец да видя какви ще ги говорят тези,които бяха настроени негативно към антиваксарите?
    Глобалистите нещо не им сработи и този път плана.
    Все повече хора разбраха,че всичко е една лъжа,но действията не са достатъчни за да се промени масата и да спре да се поддава на манипулации и лъжи.
  • 8 💢Demon😈

    28 4 Отговор
    Всички управляващи по света лъжат, все едно живеем в ерата на фараоните един управлява а всички строят пирамидата гробница след като пукне

    Коментиран от #10

  • 9 💢Demon😈

    18 3 Отговор
    Белия ген отново изчезва от Европа, някога Рим бил с населяван от черни после избелял и сега пак черни, някога викингите са били руси синеоки но скорошно проучване казва че са били тъмнокожи викингите, някога е имало няколко под видове но хомосапиенс като неандерталци и кроманьонци сега пак става същото ставаме анадолци индианци китайци монголоиди араби белия европеец все повече заприличва на кимурджийска раса
  • 10 винкел

    6 18 Отговор

    До коментар #8 от "💢Demon😈":

    Според теб излиза че всички управляващи в света участват в конспирацията.В това число и Китаи и Русия,нещо не се връзва!
    И кои тогава ще оцелее?
  • 11 Соросоидни херпеси

    12 3 Отговор
    ала - балата ваксините!
  • 12 селтак

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Ма на мене попа ми каза че,ако се ваксинирам ше ида в рая бе! АААА да ги немаме такива!
  • 13 Това казва

    13 2 Отговор
    И доктор Симон Голд в тубата за ваксините,няма данни че ваксиниране не разпространяват вируса.Гледайте..
  • 14 Безпристрастен

    15 0 Отговор
    Ваксинационен паспорт = Дискриминация (за които вируса е преминал през тях без проблемно) = Насилствена имунизация
    Утре от Брюксел може да кажат, който не е жигосван няма да ходи никъде.
    Брей, откакто станах пълнолетен, никой не се е грижил за мен сега изведнъж след 40 г. някакви дори от други държави, дето нито съм ги чувал нито съм ги виждал се загрижиха изведнъж за мен.
  • 15 Праведен

    7 2 Отговор
    Това не е европейски съюз, еврейски Целта е тези евреск свине да ни унищожат, но света рано или късно ще разбере долните им помисли, говорим за унищожение на човечеството