Last news in Fakti

18 Март, 2021 10:31 2 419 5

Забавяне на доставките на „АстраЗенека“ за Великобритания от Индия

  • астразенека-
  • ваксина-
  • великобритания-
  • пандемия

Това означава, че ваксинирането на хората под 50 години може да бъде забавено с около месец

Забавяне на доставките на „АстраЗенека“ за Великобритания от Индия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очакваното намаляване на запасите с ваксина за Великобритания през следващия месец се дължи на забавяне на доставките на 5 милиона дози от продукта на „АстраЗенека“ от Индия, съобщава Би Би Си.

Пратката от Института „Серум“ в Индия, който е най-големият производител на ваксини в света, е забавена с 4 седмици.

По план от Индия трябва да пристигнат 10 милиона дози, но досега са получени само 5 милиона.

Снощи с писмо на националното здравеопазване, разпратено до неговите клонове в страната, се предупреждава за намаляване на запасите през април. Има изискване да не се правят нови резервации на часове за ваксиниране през април.

Това означава, че ваксинирането на хората под 50 години може да бъде забавено с около месец. Министерството на здравеопазването твърди, че все още може да бъде спазен набелязания срок за ваксиниране на всички пълнолетни до края на юли.

Има уверение, че онези, които вече са направили постъпления за ваксиниране, ще получат тяхната доза в определения ден и час.

Повече от 25 милиона британци получиха първа доза ваксина.

Междувременно Скай нюз съобщи, че „АстраЗенека“ и „Пфайзер“ са отрекли твърденията на здравеопазването, че има недостиг на ваксини.

Двете водещи компании в борбата срещу пандемията казват, че са на път да изпълнят задълженията си по доставките.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    6 3 Отговор
    Ваксините осакатяват и убиват! Научно доказано е, че няма пандемия от ковид-19, нито е имало някога. Лъжат целия свят за да си продадат отровата създаваща новата реалност от безмозъчни зомбита.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 въх

    3 1 Отговор
    После се чудим защо ваксината нещо куцала, те я правили в Индия. Аз на индианците никога не бих им се доверила за нещо свързано със здравеопазване, те от хигиена не разбират. Направо ми настръхва косата, от грешки в количеството на вируса, какво може да стане... Кой извършва качество по контрола на производство, като ги произвеждат в Третия свят?После имало смъртни случаи...

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.