Last news in Fakti

18 Март, 2021 11:14 3 680 11

Китайските експерти от СЗО: Крайно слабо вероятно е вирусът да е изтекъл от лаборатория!

  • китай-
  • световна здравна организация-
  • ухан-
  • коронавирус

На 16 март говорителят на СЗО информира, че докладът на международната експертна мисия, посетила Китай през януари и февруари, може да бъде публикуван идната седмица

Китайските експерти от СЗО: Крайно слабо вероятно е вирусът да е изтекъл от лаборатория! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайските учени няма вече да разглеждат версията, че коронавирусът е изтекъл от лаборатория в град Ухан, докато не получат нови потвърждения за нея. Това заявява в публикувано днес интервю за в. "Глобал таймс" Лян Ванян, шефът на група китайски експерти, участвали в мисията на СЗО, изпратена в Ухан, за да проучи произхода на вируса. Това предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„След посещения в Уханския институт по вирусология и в други местни медицински центрове, след проучвания на място и полеви изследвания групата стигна до единното мнение, че е крайно слабо вероятно вирусът да е изтекъл от лаборатория. Затова в бъдеще мисиите с цел да се проучи произходът на коронавируса няма вече да се фокусират върху тази сфера, освен ако се появят нови данни“, посочва Лян.

Той допълва, че експертите са единодушни и по други четири точки: най-ранният случай на COVID-19 е регистриран на 8 декември; Уханският пазар за морски дарове е изиграл важна роля за избухване на заболяването; доставките на замразени храни може да са повлияли разпространението на вируса; коронавирусът е от животински произход и най-вероятно се е прехвърлил върху хората чрез междинно звено.

На 16 март говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер информира, че докладът на международната експертна мисия, посетила Китай през януари и февруари, може да бъде публикуван идната седмица, припомня БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    14 3 Отговор
    Не е изтекъл, изтекли са го и не от китайска ..
  • 2 Гоуст

    7 2 Отговор
    Стефке чу ли китайците са невинни не е нужно да ги гониш да ги риташ из Парижъ
  • 3 Пи4

    14 2 Отговор
    МНОГО СЛАБО ВЕРОЯТНО Е КИТАЙЦИТЕ ДА КАЗВАТ ИСТИНАТА!
  • 4 Май

    12 1 Отговор
    В заглавието се съдържа отговора. Тези директно си признават, че е изтекъл от там.
  • 5 654321

    9 1 Отговор
    Малка е вероятността да се докаже вече, всичко е заметено и никой не бе допуснат за проверка. Първите лекари свидетели на появата, също работелите в лабораторията и т.н. вече не са между живите. Да живее ККП и всички ККП-та на всички замни кълбета!
  • 6 Stéphanie 🎲

    3 1 Отговор
    Крайно слабо вероятно е вирусът да е изтекъл от лаборатория 🤣🤪😁🥴
    Вероятно- 😉
    навярно, по всяка вероятност, може би, възможно, като че ли, сякаш, правдоподобно, евентуално.Тръмп беше прав когато наричаше короната -Китайски Вирус има на много видеа във тубата.Ами логиката водила от А до В 😉 след като има натровени ВЕРОЯТНО😉животни и хората са си хапналали заразено МЕСО 🤣Проблема е защо се пише жовотински вирус ?То ще излезе и още м.... им ЯКА‼Защо не затвори Ухан президента ⁉Кой ще им потърси сметка че заразиха света ,да плащат парични обезщетения и помощи на СВЕТА а за милионите хора загубили близки роднини ⁉
  • 7 Гост

    2 1 Отговор
    Неграмотна история....Слабо вероятно или Малко вероятно? А, авторче?

    Коментиран от #10

  • 8 Аз40🏴‍☠️

    3 1 Отговор
    Тедрос терориста е служител на Бил Гейтс. Както и цялата СЗО. Всичко, което говорят е лъжа след лъжа. Дори Гейтс има видео, в което говори, че милиони души ще умрат от ваксините му.
  • 9 Наблюдател

    0 1 Отговор
    Не е изтекъл, отлетял е! Прилепите не текът....
  • 10 Stéphanie 🎲

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    За адвокат не ставаш !!!На практика там има и лаборатория 😉 и вирус който започна от Ухан ?По добре не обиждай човека написал темата .Проблема Е тези които знаят 50%са със дървен костюм 3 м.под земята ,другите 50% спъват разследването -социализъм, адаптиран към китайските условия, е официалната идеология на Китайската КП !!!И все пак някой ден истината ще излезе .Виновните на СЪД
  • 11 Нане

    0 0 Отговор
    вероятно крайно слабо от китайска секретна лаборатория да ма от друга? Лабораторни мишки на два крака много за некой от Оня дето пада по стълбите.