Last news in Fakti

19 Март, 2021 14:05 1 422 0

Мексико ограничава преминаването през сухопътните си граници

  • мексико-
  • коронавирус-
  • граници-
  • мерки-
  • пандемия-
  • мвнр

Въздушните и морските граници на Мексико остават официално отворени

Мексико ограничава преминаването през сухопътните си граници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Считано от 19 март до 21 април включително мексиканските власти въвеждат ограничение за преминаване през сухопътните северна и южна граници на страната, с изключение на неотложни случаи. В официалното съобщение на Секретариата на външните отношения на Мексико се казва, че мярката се предприема с цел овладяване разпространението на пандемията от COVID-19, предадоха от Министерство на външните работи.

Въздушните и морските граници на Мексико остават официално отворени за влизане и излизане на граждани, независимо от целта на пътуването. Не се изисква предоставяне на отрицателен тест за COVID-19. Въпреки това, властите упражняват стриктен миграционен контрол, като при влизане в страната е вероятно да проверят гражданите за документи, обосноваващи целта на пътуването.

Всички пътници следва да представят попълнена в деня на пристигането декларация, която е достъпна на този адрес. Декларацията може да Ви бъде връчена и от авиокомпанията и да бъде попълнена ръчно. За спешни случаи гражданите могат да се свържат с посолството ни на телефони: +52 55 5596 3283 или в извънработно време на (+52 1) 55 6064 5199 (044 55 6064 5199, когато се набира от стационарен телефон в Мексико и 55 6064 5199, когато се набира от мобилен телефон на мексикански мобилен оператор на територията на Мексико), както и по имейл [email protected]


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА