Last news in Fakti

19 Март, 2021 16:42 3 048 13

Казусът "АстраЗенека" в различните европейски страни

  • астразенека-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Учени от университета в Грайфсвалд смятат, че тромбозата е причинена от твърде силен имунен отговор при някои пациенти

Казусът "АстраЗенека" в различните европейски страни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Освен България още 10 европейски държави подновиха използването на COVID ваксината на „АстраЗенека“, след като вчера Европейската агенция по лекарствата я обяви за безопасна. Това обаче беше съпътствано от предупреждения.

Във Франция ваксинацията с продукта на "АстраЗенека" ще продължи, но с препоръка да се прилага при хора над 55-годишна възраст. Причината е, че предполагаемите случаи на тромбози, причинени от ваксинацията, са само при хора под тази възраст.

В Испания продължават приложението на ваксината на "АстраЗенека" от понеделник, но паралелно ще преценяват както безопасността при по-младите, така и предположението, че жените е по-вероятно да получат кръвни съсиреци.

Ползването на "АстраЗенека" се възобновява и в Германия, където учени от университета в Грайфсвалд смятат, че тромбозата е причинена от твърде силен имунен отговор при някои пациенти. Според тях реакцията може да се неутрализира с достъпни медикаменти.

Други учени в британския университет "Уорик" предупредиха, че възстановяването на имунизационния процес не може да доведе до овладяване на пандемията, ако не бъде комбинирано със запазване на ограничителните мерки.

Заради нарастващите темпове на заразата френската столица Париж от полунощ влиза в нов едномесечен локдаун. Придвижването остава ограничено в тежко засегнатата Чехия.

На други места като Словения планират постепенно облекчаване, а в Гърция то ще се случи, след като властите отчетоха повишаване на новите случаи на коронавирус въпреки мерките.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 4 Отговор
    Първо си напишете завещанието и после се боцкайте с Астра Зенека.

    Коментиран от #10

  • 2 Marvel

    13 1 Отговор
    Казус със здравето на хората не става, че после ще е късно за отричане !
  • 3 Активист на БКП

    8 1 Отговор
    Първо кажете сбогом на Бил Гейтс и отивайте да се самоубивате....
  • 4 хахахаха

    9 3 Отговор
    "Учени от университета в Грайфсвалд смятат, че тромбозата е причинена от твърде силен имунен отговор при някои пациенти"

    Ха! Защото не са питали тиквените ганьовци да им кажат, че "ваксината е отровна".
    Хахахахахахахахаха
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 аз да ви

    11 1 Отговор
    Сега ако отиде някой и се ваксинира с астрата значи е самоубиец
  • 7 ТАБСО

    6 0 Отговор
    Тия от щабо си сложиха комирнати,оти били фенове на сиьото хапче от пфайзнер,а за назе производителя на зъбна паста-астра от занека.
  • 8 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Ако ще 1 месец да го въртят дюнер няма да стане! Това не е ваксина, а смърт.
  • 9 ДА-ДА

    4 0 Отговор
    Опел спира производството на Астра ....за всекидневна случай !
  • 10 Мариела

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Еми, боцнах се и съм жива.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хубавица

    0 2 Отговор
    И аз се боцнах и още си живея без проблем..Даже станах още по- голяма красавица... Подмладих се с 5 години... Това щото се успокоих, че няма да пипна гадния вирус и да го предам на дядо.
  • 13 Какво излезе!!! Тези над 55г ли са

    4 0 Отговор
    Излишните??? Според Френската Пуйка Катрин Лагард, Пенсионната система в ЕС е претоварена от Пенсионери!!! Нейно официално изказване!! Лагард е към 60год,задължителна ваксинация с Астра Зенека, публично!!