Last news in Fakti

19 Март, 2021 19:11 2 585 11

От 21-ви март и Германия включва България в списъка на рисковите области с COVID-19

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Всички влизащи в страната граждани подлежат на задължителна 10-дневна карантина, при спазване на разпоредбите на съответната федерална провинция

От 21-ви март и Германия включва България в списъка на рисковите области с COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

Федералното министерство на външните работи на Германия издаде предупреждение за пътуване за територията на България, като считано от 21 март 2021 г. страната ни ще бъде поставена в Списъка на рисковите области с висока честота на заболяванията от COVID-19 на института „Роберт Кох“, съобщават от пресцентъра на МВнР.

Българското посолство в Берлин обръща внимание, че за пътуващите от райони с висока честота на заболяванията, е необходимо да разполагат с доказателство, че нямат инфекция с коронавирус при влизане в Германия. Те трябва да имат отрицателен резултат от тест, който при поискване да бъде представен на превозвача преди заминаване, на компетентния орган или на граничния контрол при влизане в Германия.

Всички влизащи в страната граждани подлежат на задължителна 10-дневна карантина, при спазване на разпоредбите на съответната федерална провинция.

МВнР припомня, че всяка федерална провинция в Германия прилага правилото за карантина в адаптиран вид, съобразен с местните особености на разпространението на COVID-19.

Българското външно министерство препоръчва гражданите да проверяват предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция, към която пътуват.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат със задграничните представителства на България в Германия на следните телефони:

Посолство на Република България във Берлин: +49 30 201 09 22;

Генерално консулство на Република България във Франкфурт: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10;

Генерално консулство на Република България в Мюнхен: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, +49 172 888 10 56.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    6 1 Отговор
    Сега Булгар къде ще “арбайтен”? В Германия положението е отчайващо.Поне така разправят по BBC.Оказа се,че България е един голям развъдник на КОВИД,но трябваше да го научим по трудния начин
  • 2 Johansson

    6 1 Отговор
    Усраhte сес глупостите ви. Остана една шепа безмозАчни които мярват на тази глупост.
  • 3 Пияният отец Дионисий от протестите.

    3 4 Отговор
    Хора невярвайте на такива новини,няма Корона вирус за всичко е виновна световната конспирация питайте Последният софиянец да ви каже за какво става на въпрос кръчмите трябва да работят денонощно.
  • 4 ДА-ДА

    6 1 Отговор
    Че то Германия е оазис без Ковид
  • 5 Ми даа

    7 3 Отговор
    Нали трябва да подсилят герб с карантината за да могат да спечелят и след изборите ще падне зависи колко бързо от изборните резултати
  • 6 Петър Марков

    3 1 Отговор
    Осъдени души. Убиват ни с ваксини безмълвно народа пак се съгласи. Осъдени души да дишам едно две три ваксина постави за въздуха където дишаш със жалкият живот плати. Мога да ви пиша още. Но бързам дано остане и за мен ваксина. Обичам ви.
  • 7 Кратун

    1 1 Отговор
    Всичко е благодарение на алчните лекари.Ако спрат парите за ковид идиотията и ковида ще изчезне като с магическа пръчка.
  • 8 От утре

    1 1 Отговор
    Всеки изпаднал Германец влизащ в България се праща в Израел за карантина като в Германските лагери едно време
  • 9 Поредната лъжа

    0 0 Отговор
    ...БГ е обявена от РКИ за рискова област от 1.11.2020 и от този момент всеки, пристигнал от БГ се поставяше в 10 дневна карантина. Сегашната промяна във област с висок риск не променя нищо в начина на третиране на пристигащите от БГ.
  • 10 СЛОНА

    1 1 Отговор
    АЛОООООООО ОТ КОГА СТАНАХМЕ ОБЛАСТ НА ГЕРМАНИЯ БЕ НЕЗЕМНИ ПРОДАЖНИЦИ
  • 11 СЛОНА

    2 1 Отговор
    АКО БЕШЕ ЖИВ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ЩЕ ШЕ ДА ВА СТРЕЛЯ НА ВОЛЯ ПРЕД МАВЗОЛЕЯ ЕЙ ТАКА ЗА СПОРТА ЗА НАПИСАНОТО ЗАГЛАВИЕ