Last news in Fakti

19 Март, 2021 22:50 2 787 17

В Гърция започват да раздават в аптеките безплатни тестове за COVID-19

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ваксина

Лекари коментират, че това е предложение на медиците от началото на пандемията и ще помогне за бързо фиксиране на положителните проби и изолиране на заразените

В Гърция започват да раздават в аптеките безплатни тестове за COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

В Гърция започват да раздават безплатни тестове за COVID-19 от аптеките. Тази вечер властите обявиха леко разхлабване на мерките, но не отвориха заведенията и магазините.

Всички гръцки граждани, както и чужденците, които работят и се осигуряват в Гърция, получават право на един безплатен бърз тест за коронавирус през седмицата. Тестовете ще се получават от аптеките. Очаква се по този начин за седмица да се извършат около 10 милиона теста на населението.

Лекари коментират, че това е предложение на медиците от началото на пандемията и ще помогне за бързо фиксиране на положителните проби и изолиране на заразените.

По отношение очакваното облекчаване на строгите мерки, правителството за сега прилага само леки промени.

От понеделник отварят фризьорските салони, но търговските обекти остават затворени. Променя се вечерния час от 19 на 21 часа. Позволено е спортуване само в паркове в близост до дома. Отварят и археологическите музеи на открито.

Под натиск на общественото мнение и духовенството църквите остават отворени, като броят на присъстващите на литургия се определя от площта на храма.

От здравното министерство съобщават, че към статут на строг локдаун се включват островите Миконос, Закинтос и град Орестиада. Облекчават се мерките в области, където в последната седмица се наблюдава ограничено разпространение на вируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ел Греко

    10 3 Отговор
    Ами така е Ганчовци, ама тука си немаме екземпляри като Марешки, Далаверко § сие и тем подобни изклесяци , дето искат да надиплят балите. И внимавайте в картинката, да ви не напраат като гърците!!!
  • 2 Хахаха

    12 9 Отговор
    Поредната глупост. Някакви си тестове, но какви в същност са, никой не знае. Всичко е манипулация.

    Коментиран от #3

  • 3 Ел Греко

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Може и така да е, ама поне е безплатна, а не за 60 еввра, дето плащате вие на територията.

    Коментиран от #4

  • 4 Ел Тулупо

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ел Греко":

    Бързия тест е 25 лв. Но си прав, дори и 1 лв. да е, що не е безплатен?
    Ей го на марешкия бандит, иска да прави лекарствата безплатни, що не даде тестове преди изборите?

    Коментиран от #13

  • 5 Ганьо с тест

    8 0 Отговор
    Безплатен А ,голяма далавера като го вземем от Византиец без пари и после в България по 100 лева ХаХа Ха -РАМУС ,БГ
  • 6 QR Виза

    4 3 Отговор
    Даже им разрешиха на затворниците да отидат за риба, но само по местоживеене, каква велика " благословия" ! А това с "безплатните" тестове е хитра византийска тактика преди Великден, сетете се сами, защо!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ха така

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Амед Азнавур":

    ... брат ми. Добре им го каза на калпаците...робски душици. Те, глей ги какви са юнаци зад клавиатурите и под юргана. За тях Занзибар е мечтата на живота им. ''Свободата, Санчо''....беше казал оня, лудия, дето бореше вятърни мелници. Кой да го разбере.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ел Греко

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "QR Виза":

    Ами ще ти кажа защо бе. То не е тайна. За да можеш като бял човек да почиваш на Халкидикито, а не да се давиш в ла..ната си във Варненското езеро. Това е истината. Айде сега, събирай парички, че ние знаем как да ти ги вземем. Че и доволен оставаш даже.
  • 11 Уса

    8 0 Отговор
    В сащ отдавна са безплатни и ваксините също са безплатни,но желаещи няма.Имат един постоянен контингент около 30% които си бият грипни ваксини,но тяхната бройка намалява по две причини.Първо умират рано и второ осъзнават,че се боцкат напразно,защото се разболяват от грип.Същото е с ковида
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Педя чов лакхой

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ел Тулупо":

    Няма нищо безплатно, чадо мое! Ти ще го вземеш теста безплатен, но държавата ще го плати на Марешки. И с чии пари ще го плати държавата? Ами пак с твоите взети от тебе чрез данъците.
  • 14 Елвис

    5 0 Отговор
    Гръцките глибалфашисти и ковид диктатори са гениални... Сериозно го казвам. Няма да казвам колко прави 2 + 2, сметнете го сами за себе си. Цирка в Гърция тепърва ще става още по-брутален.
  • 15 Земеделец

    2 0 Отговор
    Безплатен обяд няма
  • 16 Вълк

    3 0 Отговор
    Заради глупостта на овцете тия типове вече дават тон в живота и на всички останали! Изолирайте познати и не дружете с никой който изпълнява нарежданията на тия типове- изтрийте телефоните им не ги поздравявайте не ходете в бизнесите им! Не ми трябват такива "дружби" с овце подкрепящи шизофреници политици / виреещи само заради стаден манталитет сред обществото/ да ни тровят живота - със същата монета им връщайте масово - изолирайте ги за расизъм срещу белите както те пилят за джихадистите и незнам си какво- за за за и т.н. уволнявайте такива от бизнесите си - както правят демократите в САЩ уволбявайки патриоти ,а републиканците си траят- със същата монета - уволнен защото е прекалено бял - уволнявайте и вие и бойкотирайте черни и т.н. иначе ще става все по лошо и по лошо за нормалните хора!
  • 17 незнайко

    0 0 Отговор
    При нас са с ПАРИ . 20 лева тест за изградени антитела !!!