19 Март, 2021 22:36 1 820 2

Франция не изисква PCR тест при транзитно преминаване със самолет

  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Остава в сила и задължението да бъде представена декларация, съдържаща задължение за спазване на седем дневна карантина при пристигане

Франция не изисква PCR тест при транзитно преминаване със самолет - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съгласно предоставена информация от Централна дирекция на Граничната полиция при транзитно преминаване през Франция при пътуване със самолет и престой в международната транзитна зона до 24 часа PCR тест не се изисква, съобщава пресцентърът на външното ни министерство. Всички пътуващи транзитно през Франция със самолет следва да се информират относно задължението за представяне на PCR тест в държавата, която е крайна дестинация на пътуването.

Отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди началото на пътуването, за пътниците над 11-годишна възраст, е необходимо до бъде представен при транзитно преминаване през Франция по суша.

Изключение за представянето на PCR тест има за транспортните работници, за пограничните работници, както и за жителите на пограничните райони в радиус от 30 км около дома им.

От МВнР припомнят, че на 31 януари 2021 г. Франция забрани всички пътувания до и от страни извън Европейския съюз. Считано от 15 март 2021 г. отпадна изискването за наличие на императивни причини при влизане във Франция от Австралия, Южна Корея, Израел, Япония, Нова Зеландия, Великобритания и Сингапур, както и при излизане от Франция към Австралия, Южна Корея, Израел, Япония, Нова Зеландия, Великобритания и Сингапур, но остават в сила санитарните мерки и конкретно изискването за наличие на отрицателен резултат от PCR тест, реализиран в рамките на 72 часа преди пътуването, за пътниците над 11-годишна възраст.

Остава в сила и задължението да бъде представена декларация, съдържаща задължение за спазване на седем дневна карантина при пристигане. А при всяко влизане във Франция от страни от ЕС по въздух, море или сухопътни граници се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус, направен в рамките на 72 часа преди началото на пътуването.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: [email protected], [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковидиоти 2021

    2 0 Отговор
    Ааа, щоооо може и във въздуха да искате над въздушното пространство над Францистан, а Германистан да последва вашия пример ? А ако някой е положителен, една земя-въздух и готово, а ?
  • 2 ми ,

    2 0 Отговор
    Добре че не минават над Плеен да ге , щото там теста ше е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН !!!