21 Март, 2021 13:20 2 903 17

Обединените арабски емирства ускоряват ваксинацията

  • дубай-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • обединени арабски емирства-
  • пандемия-
  • ваксинация

Държавата е втора в света след Израел по поставени дози

Обединените арабски емирства ускоряват ваксинацията - 1
Снимка: Shutterstock

Обединените арабски емирства приканиха всички граждани и постоянно пребиваващи, навършили 16 години, да се регистрират от днес за ваксинация срещу COVID-19. Емирствата - регионален търговски и туристически хъб и глобален пътнически център, предприеха ускорена ваксинационна кампания, за да запазят отворен бизнеса. Държавата е втора в света след Израел по поставени дози на 100 души.

Здравното министерство отправи призива в държавните медии вчера, след като съобщи, че почти 73 процента от пълнолетните поданици, постоянно пребиваващи чужденци и хора с хронични заболявания са ваксинирани. Държавата предлага четири вида ваксина безплатно, предаде БТА.

Дневният брой на новите случаи на COVID-19 скочи до близо 4000 в края на януари от 600 през септември, след като Дубай отвори вратите си за посетители в пика на зимния туристически сезон, припомня "Ройтерс". Нивото спадна, след като властите затегнаха рестрикциите на обществени места. Впоследствие някои ограничения отпаднаха, но маските на публични места и социалната дистанция остават задължителни. Здравните власти, които не съобщават данни за всяко емирство поотделно, са регистрирали вчера 2013 нови инфекции, с което общата равносметка е 438 638 потвърдени случаи и 1433 починали.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железаров

    3 9 Отговор
    Една много добра новина,дано са ваксинирани с астра зенека.

    Коментиран от #8

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    9 5 Отговор
    Спряха ли да режат глави на жени по улиците вече?

    Коментиран от #6

  • 3 Азззззззззз

    4 4 Отговор
    Арабухите ще си го набият сами.
  • 4 Махмуд

    3 0 Отговор
    9млн са не е проблем за тях.
  • 5 Шайка

    4 6 Отговор
    Мангъров там ли е сега или не? Нали той обясняваше, как там живеят свободно и няма вирус и ваксини.
  • 6 Космат плъх

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз40🏴‍☠️":

    Да замениха го с хвърляне на камъни.

    Коментиран от #13

  • 7 ХайЛайф

    4 1 Отговор
    Хайде всички плеймейтки, интелектуалци и БГ "звезди" на екскурзия в Дубай. Предлагам държавата да ги подпомегне с безплатни билети. Дайте пример на младите . .....
  • 8 Да бе да

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Железаров":

    Само дето не е с нея, а с ефективните ваксини. Тази е само са стани втора и трета категория като нашата с продажни политици готови да жертват населението си заради личната облага. Страните които защитават своите интереси използват ефективните ваксини, ваксинират с огромни скорости и няма проблеми с наличните количества. До няколко месеца вече проблем при тях няма да има. Икономиките им ще тръгнат бясно нагоре, а ние тук още ще слушаме абсурдно нелепи обяснения за най-доброто управление на кризата и ще боим поредните затваряния и хилядите загубени човешки животи.

    Коментиран от #9

  • 9 Охранен плъх

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да бе да":

    Най-вече тия дето имат пари.Израел ОАЕ.Световните обирджии.

    Коментиран от #12

  • 10 МиаХалифа

    3 0 Отговор
    Ние се базикаме с рязането на глави и камъните, ама в тея държави здравеопазването е на ниво - някъде даже безплатно. Зщо ли - защото при лекарска небрежност или грешка идва родата на загиналия и ти пада главата. Върви ставай лекар ако си некадърник с купена диплома или остави оня да умре щотот няма пари ...

    Коментиран от #11

  • 11 требе стригане

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "МиаХалифа":

    Те нямат лекари обаче.
  • 12 Да бе да

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Охранен плъх":

    Да Изриел, Обидените арабски емирства и САЩ. Да те може да са обирджии, но си знаят интереса и си го защитават. Не е луд този които яде баницата, а този който му я дава. В случая икономиките на тези страни ще дръпнат още повече защото техните управляващи много добре знаят, че инвестираните милиарди в ваксини много бързо ще се възвърнат и то с многократна печалба от функциониращата икономика на фона на блокираната такава на останалите страни. Разбира се тази печалба ще дойде именно от останалите страни които ще потънат още по дълбоко. Тоест от обикновеното население на тези страни, а не от управляващите ги политици. Бедните ще станат много по-бедни, средната класа ще изчезне, а богатите ще станат още по-богати.

    Коментиран от #14

  • 13 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Космат плъх":

    🤣🤣 Браво на ората! Има прогрес 🤣
  • 14 Охранен плъх

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да бе да":

    С пари е лесно.

    Коментиран от #17

  • 15 Ахаха

    1 0 Отговор
    Тези от къде имат ваксини? Даркнет???! Гадове крадливи! Никакъв износ от ЕС до като не се ваксинира всеки желаещ!!!! Ние плащаме за да живеят арабелите ли?!
  • 16 Стареца

    2 0 Отговор
    Смъртност 0,33% - да им пратим някой от нашите управници да им вдигнат малко процента, че срамота. Трябва сериозно да се работи там да ни догонят с нашите 4% смърност и 11-то място в целия свят.
  • 17 Да бе да

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Охранен плъх":

    Парите са важни, но желанието е по-важно. Тези пари които се хвърлят безсмислено за помощи на неработещата икономика са много повече, а резултата е никакъв. Икономиката пак потъва единствено дълговете се увеличават. По-добре да се поеме дълг от един или два милиарда за закупуване на ваксини на конкретни цени отколкото тези пари да се хвърлят на вятъра за безкрайни помощи. Да не говорим, че има разходи които могат да бъдат отложени като тези за превъоръжаване например. Но тук желание няма само се симулира действие колкото за замазване на общественото внимание