23 Март, 2021 07:05 3 438 9

Ръст на смъртността от COVID-19

  • сзо-
  • коронавирус-
  • смъртност-
  • мария ван керхов-
  • починали-
  • вирус-
  • европа

През последната седмица само в Европа е имало увеличение на инфекциите с 12%

Ръст на смъртността от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на случаите на COVID-19 в света нараства за пета поредна седмица, като нарастването на смъртните случаи от вируса също предизвиква безпокойство, каза Мария Ван Керхов, ръководител на техническия екип на отдела за спешни болести на СЗО, предаде агенция БГНЕС.

"В момента наблюдаваме ръст на разпространението в четири от петте региона на СЗО. Ръстът е за пета поредна седмица по целия свят. През последната седмица той е 8%", каза тя. Според нея през последната седмица само в Европа е имало увеличение на инфекциите с 12%, главно поради британския щам B.1.1.7. Новите случаи са нараснали с 49% в региона на Югоизточна Азия, отчасти обусловени от нарастване на инфекциите в Индия. В региона на Източното Средиземноморие растежът е бил 8%, докато в региона на СЗО в западната част на Тихия океан той е бил 29%, главно поради инфекции във Филипините и Папуа Нова Гвинея.

„Като цяло виждаме тенденция към увеличаване на случаите и това ни тревожи“, отбеляза експертът. Ван Керхов посочи, че ситуацията се усложнява от натиска, който редица страни изпитват във връзка с искането на гражданите за отмяна на ограничителните мерки, неравномерното разпределение и недостиг на ваксини, както и появата на нови щамове на COVID- 19. През последните седмици смъртните случаи отново са започнали да нарастват по целия свят, което предизвиква голямо безпокойство.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мислещ

    28 5 Отговор
    Защо така, нали мерките работят? Нали ваксините също работят?
    За всеки нормален човек има две възможни обяснения:
    -Числата са напълно фабрикувани
    -Ваксините яко сеят зараза и смърт.
  • 2 Електората

    2 15 Отговор
    На кРадев и БСП се свива все повече и повече.
  • 3 Писна ми от соросоиди!

    9 2 Отговор
    А БЕ, ХВЪРЛЕТЕ ЕДНА БОМБА НАД ТАЗИ АНГЛИЯ, БЕ! ЧОВЕК НЕ МОЖЕ НИТО ДА ПИЙНЕ НА СПОКОЙСТВИЕ, НИТО ДА СЕ ПРЕГЛЕДА В ПОЛИКЛИНИКАТА!
  • 4 зажалост

    25 4 Отговор
    От една година мерките не работят. Все повече хора умират от тях.

    Мангъров, се опита преди година да обясни на ясен език, че мерките няма да доведат до нищо добро.

    Откакто почнаха да ваксинират с ГМО ваксините, броя на починалите се покачва, както се вижда от статията.

    Да започнат да тестват за грип, респираторни пневмоно вируси, а не да прехвърлят вирусните инфекции само на коронавируса, щото тестват само за него.
    Колко ли хора са имали инфекции на белите дробове от други вируси- грип, респираторни вируси, но са били погрешно лекувани от коронавирус и са починали.

    Защото човек едновременно може да бъде положителен и за грип, за респираторни пневмовируси, за хремавируси, за адено( сливиците) вируси, коронавирус и още 20 вируса примерно.
    А те лекуват само за коронавирус и тестват само за него, а хората може масово да измират от грип, респираторнивируси, щото те са доста по сериозни, но никой не тества за тях, никой не ги лекува.
  • 5 1111

    2 11 Отговор
    Великобритания която беше лидер по смъртност сега има по 20 починали.Явно ваксините дават резултат.

    Коментиран от #6

  • 6 въпрос

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Я пак дай цифрите за Великобритания, щото се оказва, че от Астрата хората умират от странични ефекти в Норвегия, в България скоро имаше случаи.

    Затова я спряха в ЕС, а в САЩ ще я проучват.

    А в Русия и Китай, Индия, Южна Корея, Швеция, където не се опитват да правят задължителна ваксинацията с генномодифицираните ваксини, " пандемия няма, хората не мрат по улиците, а децата не ги затварят като животни по домовете им. Имат естествен колективен имунитет, който е безплатен и завинаги.
    По медиите там, не тръбят " че всички ще измрат яко от коронавирус и не всяват безсмислена паника в гражданите си".

    Тестват, освен за коронавирус, и за други опасни вируси предизвикващи тежки инфекции на белите дробове, и ги лекуват от тези вируси.
    А не болни от тежки грипни и други вирусни усложнения, за които изобщо не тества, да ги лекуват от коронавирус, и хората едвам се възстановяват или умират.
  • 7 Елвис

    5 0 Отговор
    Ако няма аутопсия - как тогава установиха, че ужким ковид ужким убива хората, а не нещо друго? Чрез PCR? Чрез тест за бременност? Как?
  • 8 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    Е ...И -РЪСТ НА СМЪРТНОСТТА !!! ВСЕКИ ЩЕ УМРЕ- КАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО - НА МОМЕНТА !!! КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ВРЕМЕТО НА СМЪРТТА НА ДАЛ-ВЗЕЛИЯ - ВЪЗРАСТТА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ??????? С "ЧУМА "ПО СВИНЕТЕ ВДИГНАХА ЦЕНАТА НА СВИНСКОТО НАД 10 ЛВ.- И ПАНДНА ДО 7-8 ЛВ. / 5.60 ПРОМОЦИЯ/ -ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА !!!!!!
  • 9 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ДЕТО СТЕ ПИСАЛИ КУК КОМЕНТАРИ СТЕ НЕОБРАБОТЕНИ ЗАХАРЧОВЦИ...