23 Март, 2021 15:34 1 639 0

Макрон обеща по-бързо разпределяне на ваксините

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • коронавирус-
  • ваксина

Болниците може да бъдат изправени пред безпрецедентен натиск в рамките на три седмици, след като се отчита бум на инфекциите

Макрон обеща по-бързо разпределяне на ваксините - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция ще предложи ваксини срещу COVID-19 на всички граждани над 70-годишна възраст от този уикенд в опит да се ускори имунизационната кампания в страната, заяви днес френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс.

Франция и съседните страни преживяват трета вълна на инфекциите, която заплашва възстановяването на най-големите икономики в Европа.

Болниците може да бъдат изправени пред "безпрецедентен натиск" в рамките на три седмици, след като се отчита бум на инфекциите, заяви директорът на френската федерация на болниците и призова за по-строги ограничения върху социалните контакти, ако разпространението на COVID-19 не се забави скоро, предаде БТА.

Новите рестрикции, свързани с коронавируса, включващи затваряне на магазините за стоки непопадащи в категорията "основни" и ограничаване на свободата на придвижване, влязоха в сила в Париж и по-голяма част от Северна Франция миналия уикенд, но Макрон се въздържа от въвеждане на пълен локдаун.

"Ще ускорим разпределянето на ваксините от събота", каза френският президент по време на посещение във ваксинационен център в Северна Франция.

По-късно Макрон заяви, че се надява да има кампании за ваксиниране на целеви групи като учителите до април или май, и че в надпреварата с времето обществените празници не бива да стават пречка за продължаване на програмата за имунизация.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА