Last news in Fakti

23 Март, 2021 16:55 3 666 17

Д-р Антъни Фаучи: Прессъобщението на "АстраЗенека" може би съдържа остарели данни!

  • сащ-
  • ваксина-
  • астразенека-
  • коронавирус-
  • антъни фаучи

Това вероятно е много добра ваксина, посочи д-р Фаучи, медицински COVID съветник на президента на САЩ Джо Байдън

Д-р Антъни Фаучи: Прессъобщението на "АстраЗенека" може би съдържа остарели данни! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗeнека" (AstraZeneca) вероятно е много добра, но Съветът за наблюдение на точността и безопасността на данните (DSMB) е загрижен за това как производителят на лекарства е представил данните от последното си изпитване на ваксината в прессъобщението по-рано тази седмица, заяви във вторник висшият американски здравен служител д-р Антъни Фаучи.

"Това вероятно е много добра ваксина", посочи д-р Фаучи, медицински COVID съветник на президента на САЩ Джо Байдън и директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID), пред предаването на ABC News "Добро утро Америка", съобщава Ройтерс.

"Ако ги погледнете, данните наистина са доста добри, но когато ги вкарате в прессъобщението, те не изглеждат напълно точни", каза американският здравен съветник.

Според Антъни Фаучи изявлението от понеделник на "АстраЗенека" относно ефикасността на ваксината срещу коронавирус на компанията може да включва "остаряла информация".

Съветът за наблюдение на точността и безопасността на данните (DSMB) e "притеснен", че данните в публичното изявление на AstraZeneca "са донякъде остарели и всъщност може да са малко подвеждащи", добави той.

По-рано във вторник DSMB информира Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID), Биомедицинския орган за напреднали изследвания и развитие (BARDA) и самата компания "АстраЗенека", че се тревожи, че предоставената в понеделник информация от изпитването на COVID ваксината може да не е била актуална и че може доведе до "непълна представа за данните за ефикасност".

Според д-р Фаучи Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA), която ще прегледа данните на компанията, когато обсъжда одобрение за нейната ваксина срещу Covid-19 в Съединените щати, "ще прегледа самостоятелно всяка частица от данните" и няма да разчита на нито едно тълкуване, включително на компанията.

Междувременно стана ясно, че "АстраЗенека" ще публикува най-актуалните резултати от последното проучване за своята ваксина срещу COVID-19 в рамките на 48 часа, след като американските здравни власти публично разкритикуваха производителя на лекарства за използване на остаряла информация в съобщение за пресата по-рано тази седмица, съобщава Ройтерс.

"АстраЗенека" заяви, че резултатите, публикувани в понеделник, се основават на междинен анализ на данни до 17 февруари. Компанията посочи, че "незабавно ще се ангажира" с независимата комисия (DSMB), който наблюдава процеса, за да сподели своя първичен анализ, използвайки най-актуалните данни за ефикасност на ваксината.

Според данните, публикувани в понеделник от AstraZeneca, ваксината, разработена с Оксфордския университет, е била 79% ефективна за предотвратяване на симптоматични заболявания от COVID-19 в голямото проучване, проведено в САЩ, Чили и Перу. Според същите данни ваксината е 100% ефективна срещу тежки или критични форми на заболяването и срещу хоспитализация и не представлява повишен риск от образуване на кръвни съсиреци.

Общественото порицание в САЩ представлява последната спънка пред ваксината на "АстраЗенека", която първоначално беше приветствана като крайъгълен камък в борбата срещу коронавирусната пандемията, но която в последствие повдигна въпроси относно нейната ефективност и възможни странични ефекти.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    32 6 Отговор
    СЛУГА НА ГЕЙТС, И ИЛЮМИНАТИТЕ...ТОЙ Е В ОСНОВАТА НА..ВАКСИНИТЕ ,38 ИЗРАБОТЕНИ ПО ,,ИДЕИТЕ,, НА ГЕЙТС
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лейка

    14 1 Отговор
    Да не ривете после като започнете с нея! Не правете грешки.
  • 5 Новите наркоси

    21 0 Отговор
    Преди воюваха наркокартелите, и САЩ решаваха кой ще е пласьор на кока в световен мащаб. Сега същото се случва с ваксините. Който иска да се боцка, само да не се пристрасти:)
  • 6 Врачка

    9 8 Отговор
    Войната на ваксините.Разбира се,че АстраЗенека е добра антигрипни ваксина.Но дали Американските Пфайзер—Майзер са такива ?И на каква цена? Този преднамерен удар по АстраЗенека дойде от България и обслужи корпоративните интереси на Америка.
  • 7 Пръц

    8 2 Отговор
    АстраЗенека продаде всичките си дялове в “Пфайзер” за милиарди.Малко след това започна атаката срещу АЗ дошла директно от Бойко Борисов който я определи като смъртоносна.
  • 8 edu

    1 3 Отговор
    а замислял ли си се, че каквото и да стане, някои печелят а други губят, това не означава непременно, че спечелилите са "организирали" събитието :)
    Друг повод за размисъл е пазара за ваксини, на фона на пазара за тестове ..
  • 9 Фаучи един от най Голямите Мафиоти в

    17 0 Отговор
    Ковид ДАЛАВЕРАТА!! За този всичко, се измерва в много пари, живота на хората за него е пари!! Бялата Мафия, на най високо ниво!!!
  • 10 колос

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Боко Тиквата":

    Тези трябва да бъдат разстреляни незабавно.
  • 11 мяучи

    9 0 Отговор
    Фаучи е главния доктор измамник на пландемията.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Nostradamus

    6 0 Отговор
    Един ден след одобрението,
    Здравните служители на САЩ поставят под въпрос резултатите от пробните ваксини на AstraZeneca.
  • 14 Не изтривайте:

    5 0 Отговор
    Вижте в nytimes...
    Един ден след одобрението,
    Здравните служители на САЩ поставят под въпрос резултатите от пробните ваксини на AstraZeneca.
  • 15 Защо ли:

    7 0 Отговор
    ЮАР разпродава запасите си от ваксините на Астра Зенека.
    В момента са обявени за продан 1 милион дози.
    Според страната медикамента не е ефективен срещу новия щам на коронавируса 501Y.V2
  • 16 Елвис

    11 0 Отговор
    На Дявола ще се доверя, на един от основните гъ3оли3ци на (Зло)бил Гейтс, какъвто е Фаучи - НИКОГА! Ако си мислите, че от НОЩ са б0клуци, значи нищо не знаете за тандема Антъни Фаучи и (Зло)бил Гейтс
  • 17 волен сидеров

    0 0 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА -ФАУЧИ ЯКОООО -И НЕ ИМ ПУКА ИЗОБЩО,НАГЛЕЦ