Last news in Fakti

23 Март, 2021 18:23 1 817 0

"Гардиън": ЕС ще преразгледа критериите за износ на ваксини срещу COVID-19!

  • европейски съюз-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Брюксел твърди, че закъсненията в доставките за ЕС на "АстраЗенека" попадат в обхвата на това правило, което може да доведе до ограничения за износа на тази ваксина, която се произвежда в Нидерландия

"Гардиън": ЕС ще преразгледа критериите за износ на ваксини срещу COVID-19! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз ще публикува актуализация на своите критерии за разрешение за износ на ваксини срещу коронавирус, тъй като обмисля решения за справяне с недостига в рамките на блока, съобщи във вторник вестник "Гардиън".

Според британското издание схемата, която трябва да бъде представена в сряда, ще включва нивото на ваксинация в страните, за които се изнася съответната ваксина, както и информация за тяхната досегашна история за "улесняване на износа на ваксини за Европейския съюз".

Съгласно действащите правила на ЕС, Европейската комисия може да подложи износа на ваксини на оторизация, "за да предотврати възникването на критична ситуация поради недостиг на основни продукти".

Съюзът твърди, че закъсненията в доставките за ЕС на ваксини на "АстраЗенека" попадат в обхвата на това правило, което може да доведе до ограничения за износа на тази ваксина, която се произвежда в Нидерландия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА