Last news in Fakti

24 Март, 2021 07:05 9 439 37

Скандал в Лондон! Обвиняват Борис Джонсън за изпусната реплика за ваксинирането

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ваксина-
  • коронавирус

Политически наблюдатели смятат, че думите на премиера могат да ескалират напрежението с Брюксел

Скандал в Лондон! Обвиняват Борис Джонсън за изпусната реплика за ваксинирането - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Алчността и капитализмът са в основата на успеха с масовото ваксиниране във Великобритания“. Това са думи на премиера Борис Джонсън по време на частна виртуална среща с депутати от неговата Консервативна партия, от които обаче малко по-късно той се е отрекъл под претекст, че се е пошегувал.

Няколко от депутатите, които са от влиятелния Комитет 1922, потвърдиха казаното от Джонсън във вторник вечерта, два дни преди разпускането на парламента за великденска ваканция. Премиерът е бил горд от факта, че повече от 28 милиона британци са получили първа доза ваксина като е допълнил: „Причината за успеха с ваксината е заради капитализма и заради алчността, приятели мои“.

Веднага след това той се е опитал да се отрече от думите си като се е пошегувал как винаги при срещи с Комитет 1922 изтича информация в медиите. От "Даунинг стрийт" не отрекоха думите на Джонсън, но отказаха коментар.

Депутати от опозицията осъдиха казаното от премиера в деня, в който бе отбелязана една година от първия локдаун. Анджела Ийгъл от Лейбъристката партия коментира, че „добрите дела, а не алчността ще изведат страната от кризата“. Някои от участвалите във видеосрещата депутати се опитаха да защитят Джонсън с пояснение за контекста на думите, като посочиха, че като цяло той е искал да каже, че големите фармацевтични компании са успели безопасно да създадат ваксини рекордно бързо и че това няма отношение към сегашния спор с ЕС.

Политически наблюдатели обаче смятат, че думите на Джонсън могат да ескалират напрежението с Брюксел, въпреки че досега той избягваше да се ангажира във „война на думи“ по повод на заплахата за забрана на износа на ваксини от ЕС към Острова.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    72 11 Отговор
    По скоро страха и простотията на англичаните.

    Коментиран от #37

  • 2 Алчник капитало

    81 7 Отговор
    Докато стадото блее ще го стрижат и ще го доят!!!

    Коментиран от #35

  • 3 Дельо Хайдутин

    109 4 Отговор
    Ей, веднъж да каже нещо умно и му се карат.
  • 4 Упссссс

    93 5 Отговор
    Хаааах.....тоя без да иска е казал чистата истина--това е реалито на прехваленият капитазизъм...-
  • 5 Бай Тошо

    53 5 Отговор
    Капитализъмъ е недоносче

    Коментиран от #16

  • 6 гадно

    56 5 Отговор
    По някой път истината боли.
  • 7 неалчен

    55 4 Отговор
    аз пък мисля,че при нас колкото повече се бавят ваксините,толкова по-умни ще изглеждаме един ден!

    Коментиран от #31

  • 8 Иван

    50 2 Отговор
    Ми то това е ясно, човека си е казал истината.
  • 9 Тъжно

    29 3 Отговор
    ... и иронично!!!! А ние не можем да се организираме и да ги изхвърлим веднъж завинаги на бунището на историята!!! Лоши ученици на Маркс се оказахме, а това е още по-трудно и иронично!!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Тъжно

    4 2 Отговор
    ... исках да кажа!!!
  • 11 Ето ви евро-атлантическият морал -

    47 1 Отговор
    Лъжеш до дупка! Ако някой случайно каже истината - всички го заклеймяват и се отричат от него! Ха, живейте в тоя рай!
  • 12 нора

    26 2 Отговор
    Казал истината,а тя боли!Пари,пари,пари!
  • 13 Мнение

    26 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тъжно":

    Кашел Мордехай Леви - Карл Маркс, син на равин е писал против капиталистите, собственици на средствата за производство и едрите земевладелци. Но никога против банкерите, негови благодетели и поръчители на писанията му. Единственото смислено и вярно нещо от "творенията" му е : Битието определя СЪЗНАНИЕТО.
    Без да иска да го чуят, Б. Джонсън е казал самата истина. Човечеството да си прави заключение и да не седи безучастно като стадо на заколение.

    Коментиран от #34

  • 14 Един казал

    13 0 Отговор
    Казал го на глас, а другите се правят на несъгласни
  • 15 Синапа

    12 1 Отговор
    Той,Боко Тиквата и мисирки има,ПКП от Парламента,Братиньо,Мутриньо,Мата Хари,оноде ги с 200 км. и тъпизми всеки ден,но на никой не му е през еня!Велика страна е България!
  • 16 Само че

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Тошо":

    Цървула каза това за социализма: "социализмама е едно недоносче".
  • 17 Елвис

    17 1 Отговор
    Капитализма и демокрацията са просто дяе илюзии. Толкова истински, колкото и неизолирания им, неизследван, недоказан дали въобще съществува така наречен "вирус" със смъртност на сезонен грип, за който сега искат да инжектират (овце)хората с недоказан медицински експеримент, по план на доктор (Зло)бил Гейтс и световния елит. Иначе до няколко години ще чукнем 8 милиарда население - Големия брат иска по-малко хора и особено по-малко мислещи хора, за да може да ни контролира по-лесно, а логато дойде времето - и да ни чипира така, че да контролира и малкото свободна мисъл, която е останала у (овце)хората. Докато истинските Човеци ще се бием и ще ¥мрем ако трябва...
  • 18 един от многото

    15 0 Отговор
    Човек каквото мисли , рано или късно го казва!
  • 19 Роро

    23 1 Отговор
    Разбирай: алчността и капитализмът създадоха тази пандемия!! Печелят от нея всячески!!!
  • 20 3,14К

    14 0 Отговор
    При английския хумор е така: ако го разбереш, в повечето случаи ще те разплаче.
  • 21 Ляв плюс

    21 1 Отговор
    "Капиталистическата Демокрация е скрита форма на Диктатура на Капитала. Който притежава, той и управлява" - В. И. Ленин
  • 22 гл шеф

    1 2 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички да се знае. да спрът да винът румен йорданов. румен нито вписва съобщения нито говори на никой. заловетеси тези с уредите настояваме спец службите да проверът на румен[ компютъра ]
  • 23 Извършителят

    7 0 Отговор
    ЦЕНЗУРАТА В НАПАДЕНИЕ
  • 24 гневна

    14 0 Отговор
    Само за ковидиотите това са думи, заради които някой трябва да се извинява. Ковидиотите са армията на глобалистите. Безплатната им армия. На която лесно и безплатно им дърпат конците срещу всички нас, останалите хора на планетата.
    Идват избори. Това е нашият шанс тази ковид истерия да приключи.
    В САЩ няколко щата са прекратили "играта на пандемия".
    Да го направим и ние. Този път има за кого да се гласува! Идете и го направете!

    Коментиран от #26

  • 25 Конспирации а

    10 0 Отговор
    Борис Джонсън се изпусна и каза част от истината.

    Коментиран от #28

  • 26 Елвис

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "гневна":

    Аз няма да гласувам, защото няма за кого. Харесвам една партия, която е силна на думи, но и Волен също бе силен на думи някога. Резултата от изборите вече е всеизвестен и ъози път няма да приключи без размирици. Но за ГЕРБ играта свърши. Въпросът е какво ще направим със следващите гниди, които нинсе натресат? И тях ли ще търпим?
  • 27 Пешо

    11 1 Отговор
    Веднъж за винаги целият свят трябва да разбере едно- лицемерните приказки за демокрация ,общ евроатлантически дом,хуманизъмм европейски ценности и т.н. …са смо приказки за балъците ,а реалността се нарича ИНТЕРЕС И ПАРИ .Ако американците не водят войни за за нефта на другите страни ,то вече да са Фалирали,но и това ще дойде.

    Коментиран от #32

  • 28 Елвис

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "Конспирации а":

    То и без да казва истината, за всеки все още мислещ човек, истината отдавна е ясна. Хиляди въпроси без отговор от страна на науката и медицината, които в края на краищата водят до едно заключение... Къде са аутопсиите? Защо използват PCR тест, след като PCR е един напълно неадвкватен и антинаучен начин за диагностициране инфекьиозни заболявания? Защо ни се налага да носим маски, след като същите лица, които наложиха тази мярка (включително СЗО и членлве на НОЩ), преди план-демията говореха как от маски няма полза? Защо се плаща на известни "личности" и други хора да пропагандират ваксините като безопасни, след като на всички здравомислещи хоеа им е ясно, че в най-добрия случай това са едни недоказани медикаменти? Къде изчезнаха истинските заболявания? Някой щеше ли да знар въобще, че навън върлува "страшна чума", ако не беше масмедията, която да плаши и да пропагамдира 24 часа в денонощието, че "qko 6e se mre"?
  • 29 Антигерб

    7 0 Отговор
    Ха ха до къде стигнахме в лицемерието - когато някой каже горчивата истина другите го "заклеймяват" и не защото те не знаят че това е истината а защото казването на истината противоречи на "либералната демокрация".
  • 30 Баце

    3 0 Отговор
    Преди 2 дена писах, че Борката е голем пич и наше момче, ето доказателството. Запишете тези думи със златни букви. Другият голям пич е Хари - Ледоразбивачът.
  • 31 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "неалчен":

    Сидейки затворени за 101 път. Да префразираме:,, щом сте толкова умни, защо сте толкова затворени и обедняващи?"
    Трябва да се ваксинират хората. Въпросът е недоверито към наличните
    ваксините хрябна да се преодолее.
  • 32 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пешо":

    То е ясно на всеки нормален, че демокрацията в западните страни няма. Има само лицемерие и фалш.
  • 33 No Exit

    1 0 Отговор
    Прав е Борката. Интереса клати феса. На никой не му пука за другите, всеки гледа себе си. Най-гадни са социалистите. Аман от двуличници и лъжци!
  • 34 No Exit

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мнение":

    “Съзнанието определя битието” Мартин Хайдегер. България е такава помийна яма защото главата на българина е такава помийна яма. Всеки си избира диалектиката, но диалектиката не е за всеки.
  • 35 Овчар

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алчник капитало":

    И аз така ги мотивирам мойте овце да дават повече мляко. Сутрин ги питам: Е, какво ще продаваме днес, месо или мляко?
  • 36 бодак

    0 1 Отговор
    Изплю камъчето ...
  • 37 Четник

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вече се чудя ,ако сменим власта по някакъв начин,такива чукондури като теб ли ще захапят кокала в новата партийна кочина?