Last news in Fakti

24 Март, 2021 20:40 1 553 7

Финландия възобновява имунизирането с "АстраЗенека"

  • астразенека-
  • финландия-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • коронавирус

Няколко европейски страни спряха поставянето на ваксината

Финландия възобновява имунизирането с "АстраЗенека" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Финландия възобновява от другата седмица имунизациите с ваксината на "АстраЗенека", но ще я използва само при хора на възраст на и над 65 години, съобщиха здравните власти, цитирани от Ройтерс.

Няколко европейски страни спряха поставянето на ваксината след съобщения за известен брой случаи на кръвни съсиреци, но повечето започнаха отново да я използват, след като регулаторните органи казаха, че ползите от препарата са повече от рисковете.

Не установяваме повишен риск от кръвни съсиреци при хора, навършили 65 години, така че можем да възобновим ваксинирането им, каза Танели Пумалайнен, главен лекар в националния Институт по здравеопазване и благосъстояние. Институтът продължава проучването на два случая на тромбози в страната и каза, че се нуждае от още време, за да завърши проверката си, която ще приключи най-рано на 6 април.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фъндък

    3 1 Отговор
    Заври сия
  • 2 Лек недостатък на ваксините

    3 2 Отговор
    Лятото при тридесет и пет градуса на сянка става страшно за всеки ваксиниран от жегата кръвта в кръвоносните съдове ферментира както става с киселото зеле в бидона през студените зимни дни в мазите понеже там е топло и температурите са положителни и става бурна ферментация на киселото зеле в бидона така и при ваксинираният кръвта му силно ферментира и в кръвоносните съдове се получават тромби следва белодробен емболизъм тромбофлебит и инсулт болки в гърдите отпред и отзад никакво обоняние и вкус дихателна недостатъчност параноя и дезориентация леки странични ефекти колики разстройство обезводняване и газове .

    Коментиран от #3

  • 3 Кръвта

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лек недостатък на ваксините":

    ...ферментирала!!!!
  • 4 мислещ

    6 2 Отговор
    Абе, на мен ли ми изневерява паметта, или първоначално твърдяха, че точно на тази възрастова група не бива да се слага? Вече съвсем явен геноцид провеждат и хич не се крият.
  • 5 Финландецът.

    5 0 Отговор
    Лъжа е!!.
  • 6 баба ти от бг

    1 1 Отговор
    Денис Джамбазов да не лъжееееее! ние сме във финска, сульоооооооооо!
  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Нищо чудно, та Финландия е на първо място по брой на САМОУБИЙЦИ...