Last news in Fakti

25 Март, 2021 07:50 2 625 22

Изследване в САЩ: „АстраЗенека“ е ефикасна на 76%!

  • астразенека-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Най-новите данни от изпитвания, които още не са оценени от независими изследователи или регулатори, са базирани на 190 инфекции и 32 449 участници в тестовете в САЩ, Чили и Перу

Изследване в САЩ: „АстраЗенека“ е ефикасна на 76%! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„АстраЗенека“ съобщи днес, че ваксината ѝ срещу COVID-19 е 76 процента ефикасна за предотвратяване на симптоматични заболявания. Компанията цитира нов анализ на осъвременени резултати от свое голямо изпитване в САЩ, предаде Ройтерс.

Тази седмица американски здравни служители публично упрекнаха фармацевтичната компания, че използва „остаряла информация“, когато изчислява на 79 на сто ефикасността на ваксината си, припомня БТА.

Днес „АстраЗенека“ отново заяви, че разработеният заедно с Оксфорския университет препарат е 100 процента ефективен срещу тежки или критични форми на болестта. Тя също така каза, че ваксината показва 85 процента ефикасност при хора на и над 65-годишна възраст.

Най-новите данни от изпитвания, които още не са оценени от независими изследователи или регулатори, са базирани на 190 инфекции и 32 449 участници в тестовете в САЩ, Чили и Перу. Предишните междинни данни бяха въз основа на 141 инфекции, регистрирани до 17 февруари.

Ефикасността на ваксините на „Пфайзер/Бионтех“ и „Модерна“ е около 95 на сто. Но препаратът на „АстраЗенека“ е много важен за ограничаване на заразата по света не само заради ограничените доставки на ваксини, но и защото е по-лесен и евтин за транспортиране от другите.

Ваксината на „АстраЗенека“ е получила пазарен достъп или разрешение за използване в над 70 страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефикасна..ефикасна..

    14 2 Отговор
    Толкова хора ги изнесоха с краката напред от болницата вече!!
  • 2 Отговор

    13 3 Отговор
    Ами тогава краварите да се ваксинират с нея
    Защо не я искат в САЩ?
    Пореднат3843а американска олиго@@ния
  • 3 Ефикасна

    9 4 Отговор
    аман не баш !
  • 4 Последно

    17 2 Отговор
    Последно, на кой процент да вярваме?

    Коментиран от #8

  • 5 Хахаха

    20 3 Отговор
    Преди месец беше 95%, сега 76%, след два месеца ще е 6% ефективност и 76% смъртност:) Честито на печелившите:) П.П. Какво се има предвид под ефективност, след като вече стана ясно, че ваксинираните не само пренасят заразата, но и боледуват тежко - пример в дома за психично болни от 30 разразени 14 са с поставена втора доза, от четирима приети в болница трима са ваксинирани и то говорим за Пфайзер, а не за Астра Тромбоза
  • 6 Ддддддд

    11 3 Отговор
    Демек-76 % от ваксинираните остават живи-а останалите 24 % дават фира....То май умрелите са в повечко от обявените

    Коментиран от #12

  • 7 Q2z

    1 0 Отговор
    Пак бръкнали са Ангичаните та да вземат поне малко от Американците
  • 8 Елвис

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последно":

    На никой. Това в най-добрия случай е ексчериментален медицински продукт! Ала всички знаем истината, че реално така наречените ваксони против все още неиолирания, неизследван и недоказан въобще, че го има така наречен вирус, са едни средства за геноцид, масова стерилизация и контрол над населението. По план на доктор (Зло)бил Гейтс, неговите маарионетки от СЗО и световния елит.
  • 9 ****

    10 3 Отговор
    Когя ще кажете истината за този безполезен боклук,колко хора трябва още да умрът,че да признаете че е безполезна.
  • 10 az #Победа75

    17 4 Отговор
    Отдавна ни стана ясно, че е боклук! Само "Спутник V"! Факт!

    Коментиран от #19, #22

  • 11 Пълни глупости

    16 2 Отговор
    Пак празни приказки. Да говорим с факти: в Дома в Ровино са ваксинирани с две дози 17 души, от тях в момента са болни и то със симптоми 14 значи реално ефективността е не повече от 13%.
  • 12 Елвис

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ддддддд":

    Идеята на пландемията е да се отърват от болните и пенсионерите на първо място, след като едни платени масмедий, пропагандисти и псевдолекари ги плашат по 24 часа, че "qko 6e se mre" (от все още неизолиран, неизследван и недоказан "вирус" със смъртност еднаква на тазо на сезонни грип, който едонствено PCR теста, който не може да доказва наличието на каквито и да било инфекциозни заболявания, може да "долови"). Това беше първи рунд. Сега ще ограничат всички останали, като продължават да бълват лъжи и пропаганда, ако не се боцнат. Накрая ще тръгнат И СЛЕД ДЕЦАТА. В САЩ, ако не се лъжа, ваксинационната кампания над децата ще започне в началото на 2022... айде да не изпадам в предположения и теории какви неща ще сложат в ДЕТСКИТЕ ВАКСИНИ. Родители? Спите ли???

    Коментиран от #14

  • 13 Последни новости!!!

    6 2 Отговор
    При аутопсията на пациента в Германия..са установили че това не е вирус..а е бактерия убива хората!!
  • 14 Елвис

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Елвис":

    Докато хората продължават да вярват на масмедиите, (а)социалните мрежи и здравните "експерти" (като компютърни специалисти, математици и спортисти например), вместос да мислят за себе си и да сметнат колко наистина прави 2 + 2, така ще бъде - и по-зле ще става в бъдеще. Само за протокола: 2 + 2 прави 4, без значение, че от бтв ще кажат 5, от нова 6, от снн 7, от ббс 8, от дойче веле - 10. Не прави и 666, както със сигурност би отговорил доктор (Зло)бил Гейтс. Истината е една!
  • 15 Ха ха ха

    5 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Днес „АстраЗенека“ ОТНОВО заяви, че разработеният заедно с Оксфорския университет препарат е 100 процента ефективен!
    - хахахаахх, ние си направихме самопроверка и всичко е наред!
  • 16 фен на сидеров

    5 2 Отговор
    а, изследваха ли, каква е смъртността от астра-зенека !?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 aaaaaa

    3 1 Отговор
    онзи ден беше на 79% ......
  • 19 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "az #Победа75":

    Спутник V е с нула тежки странични реакции. Само тя е. В Русия дават обективна информация за Спутник. Наскоро казаха от Гамалея в Русия, че 10 процента на привили са с нея не образуват антитела. Така и беше заявено предварително. Близо 92 процента ефикасност. Иначе 100 процента от тежкото протичане.
  • 20 Ender

    2 0 Отговор
    Първо беше 60%, после 90%, после 80%, утре ще видим колко и дават...
  • 21 dddddddd

    0 0 Отговор
    А 30% дават фира...?
  • 22 Казуар

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "az #Победа75":

    Ти специалист по ваксини ли си, че толкова разбираш, или пишеш по инерция без да имаш хал хабер от нещата.