Last news in Fakti

26 Март, 2021 14:05 1 307 2

Най-малко 138 страни по света са започнали ваксинация срещу COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Около 62 на сто от хората, получили поне една доза от ваксината, са от страни с високи доходи, а най-малко 60 процента са от Европа и Северна Америка

Най-малко 138 страни по света са започнали ваксинация срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Анализ на агенция Ройтерс показва, че най-малко 138 страни по света са започнали кампании за ваксинация срещу COVID-19, съобщава БТА.

Чили в момента има най-бързи успехи с ваксинирането на глава от населението сред страните с население над 1 милион души. Южноамериканската страна е поставяла през последните седем дни средно по 1299 дози на ден на 100 000 души население.

Обикновено по-богатите и по-развити страни имат по-добър достъп до ваксини, тъй като разполагат с по-ефикасна инфраструктура на системата на здравеопазване, което им позволява да произвеждат, придобиват и поставят дозите.

Около 62 на сто от хората, получили поне една доза от ваксината, са от страни с високи доходи, а най-малко 60 процента са от Европа и Северна Америка.

От сметките са изключени страните, които съобщават само общия брой на дозите, без да уточняват броя на ваксинираните.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    0 2 Отговор
    Я пак провери Ройтерса да не си чел някоя стара статия! Драскате нещо и дори не гледате какво.
  • 2 Диверсант

    0 3 Отговор
    Ваксата върви, но цената вчера е платил 48 годишен офицер от Гвардия да финанца на Италия. Ден след ваксинирането издъхва пред погледите на колегите си в казармата ( Формия) .