27 Март, 2021 08:21 3 117 5

Без карантина за ваксинирани туристи до тази известна дестинация

  • пукет-
  • тайланд-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • туристи-
  • ваксина

Зелена светлина за имунизираните чужденци на Пукет

Без карантина за ваксинирани туристи до тази известна дестинация - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите в Тайланд разрешават чужди туристи, които са се ваксинирали срещу коронавирус, да пътуват до Пукет – най-големият им туристически остров без да им се налага да са под карантина.

Тайланд е поръчал още 5 млн. дози от ваксината на AstraZeneca. Целта е колкото се може по-бързо местното население да бъде ваксинирано, за да може островът да заработи нормално и да започне процес по възстановяването на туризма, който е основният източник на доходи.

„В случай, че между 50% и 60% от населението бъде ваксинирано, може без риск да отворим страната и да задвижим икономиката и туризма“, каза висшият здравен служител Киатифум Вонграйджит. Очаква се ваксинационната кампания в Тайланд да започне с пълна сила през юни. Целта е до края на годината да бъде ваксинирано 50% от населението.

От юли се предвижда остров Пукет да започне да приема директно ваксинирани туристи, за които вече няма да се иска карантина. Предполага се, че дотогава ще бъдат ваксинирани 70% от жителите му.

От април карантината, която се кара в хотели, ще бъде намалена от 14 на 7 дни за напълно ваксинираните посетители. Това ще важи за Пукет, Патая, Кох Самуи и други туристически дестинации.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    26 3 Отговор
    Това е нон сенс. Ваксинираните пренасят вируса. Така че, и те са опасни за околните. Това твърдят маса водещи учени.
    Приемам тази новина като пропаганда.

    Коментиран от #2

  • 2 NikNay

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Колега , взе ми думата от устата. Ваксината предпазва само ваксинирания . . .
  • 3 Ти си

    15 0 Отговор
    Пропагандна статия която цели да мотивира хората да се ваксинирания "за да могат да пътуват свободно ". Ваксината не убива вируса а предпазва организма от него което не пречи на ваксинирания да е вирусоносител и следователно разпространител на заразата!
  • 4 мнение

    8 0 Отговор
    Вече започнаха прилилегиите за ваксинираните, т.е. дискриминацията за неваксинираните.
  • 5 ВаксалинаВакс

    6 0 Отговор
    " населението бъде ваксинирано, може без риск да отворим страната и да задвижим икономиката и туризма" -
    -Всичките съм ги зомбирала да дрънкат едно и също -))