Last news in Fakti

29 Март, 2021 23:00 2 421 13

Още една ваксина! Препаратът на "Джонсън енд Джонсън" идва в Европа на 19 април

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • джонсън енд джонсън-
  • пандемия

Европейският съюз поръча 200 милиона дози от американската компания с опция за още 200 милиона допълнителни дози

Още една ваксина! Препаратът на "Джонсън енд Джонсън" идва в Европа на 19 април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доставките за ЕС на ваксината срещу коновируса на американската фармацевтична компания "Джонсън енд Джонсън" ще започнат от 19 април. Това съобщи компанията пред Франс прес.

Ваксината получи в средата на март зелена светлина от Европейската агенция за лекарствата. Така ЕС разполага с четири одобрени ваксини - тези на "Пфайзер/Бионтех", "Модерна", "АстраЗенека/Оксфорд" и сега тази на "Джонсън енд Джонсън", предава БТА.

За да може да увеличи производствения си капацитет и да отговори на търсенето, "Джонсън енд Джонсън", сключи през последните месеци няколко споразумения с лаборатории подизпълнители в Европа - във Франция това беше "Санофи", в Италия - "Каталент", а в Германия ИДТ "Биологика". Активната субстанция, която дава ефикасност на ваксината, ще идва от предприятието на "Джонсън енд Джонсън" в Лейде в Нидерландия.

ЕС поръча 200 милиона дози от американската компания с опция за още 200 милиона допълнителни дози. Очаква се ЕС да получи през второто тримесечие на настоящата година около 55 милиона дози, каза в средата на март председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Ваксината е на базата на вирусен вектор, според технология, вече използвана от компанията, по-специално срещу вируса на ебола, и се прилага в една доза.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 4 Отговор
    Абе тез не произвеждаха ли прах за пране и памперси???

    Коментиран от #4

  • 2 ТърговияЕС

    14 2 Отговор
    ЕС може само търговия да прави и то винаги неизгодна за нея. Съюз, който се тупва в гърдите колко е велик не успя една ваксина да измисли и всички тези пари да останат в ЕС, а не да напюскат към англоезични държави. Това ли беше цената на Брекзит - ЕС да плати на Англия за свободата и ?
  • 3 Asdfg

    17 3 Отговор
    Брей,брей! Как го съобщавате, като че ли Господ-Бог идва! А в листовката какво пише? Съдържание, начин на употреба, СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ..,Дайте инфо!
  • 4 тръмп

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    така е,но видяха възможност да спечелят още пари от белина!!!
  • 5 Точка Омега

    6 2 Отговор
    С този стават 4 Конниците на Апокалипсиса, дето ще овършеят блудницата на Лукавия Европа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЖИВИТЕ МЪРТВИ

    8 1 Отговор
    Бойко да кара менте ваксината АСТРА на северно македонските хомосапиенс.

    Коментиран от #13

  • 8 Активист на БКП

    7 1 Отговор
    ГЕРБ ще ни лекува с детски шампоани! По -евтини са! За да има за чекмедженцето...
  • 9 Шумерийска Любов

    4 1 Отговор
    Този продукт съдържа генетично модифицирани организми (ГМО).
  • 10 Факт

    2 3 Отговор
    Джонсън е само с една доза и над 70% ефективност според производителя. Имам познати зад океана ваксинирани с нея и са добреза сега. Дотук с фактите. Като знам че фирмата е на Ротшилд ме притеснява техният продукт.
  • 11 Пюуууууууу то хкяб

    0 1 Отговор
    По трудно и побавно праят отколкото тия животоспсяващи неща. То иза Спина да бяха измислили нещо така бьрзо че да не слагаме се кондоми....
  • 12 ежко

    4 1 Отговор
    Появи се ваксина от правилните хора и веднага я благословихме.......
  • 13 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЖИВИТЕ МЪРТВИ":

    Закъснял е.От две седмици Вучич ги ваксинира безплатно точно с Астра Зенека. Палят колите и пристигат в Белград или Ниш,за да ги боцнат Северно македонците са една шепа хора. Цялото им население е малко повече от София.