Last news in Fakti

30 Март, 2021 10:09 2 186 10

Готвят международен договор за бъдещи пандемии

  • сзо-
  • договор-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • пандемии-
  • здраве-
  • сигурност-
  • ваксини

Идеята за такъв договор, който да гарантира универсалния и справедлив достъп до ваксини, бе предложена от председателя на Европейския съвет

Готвят международен договор за бъдещи пандемии - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерите на 23 държави и Световната здравна организация (СЗО) подкрепиха идеята за създаване на международен договор, който да помогне на света да се справи с бъдещи извънредни ситуации в здравеопазването, като сегашната пандемия от коронавирус, предаде Ройтерс.

Идеята за такъв договор, който да гарантира универсалния и справедлив достъп до ваксини, лекарства и диагностициране при пандемии, бе предложена от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел на срещата на Г-20 през ноември, припомня агенцията, предаде БТА.

Във вторник тази идея бе подкрепена от лидерите на Фиджи, Португалия, Румъния, Великобритания, Руанда, Кения, Франция, Германия, Гърция, Корея, Чили, Коста Рика, Албания, Южна Африка, Тринидад и Тобаго, Нидерландия, Тунис, Сенегал, Испания, Норвегия, Сърбия, Индонезия, Украйна и СЗО. "Ще има и други пандемии и други сериозни извънредни ситуцаии в здравеопазването. Нито едно правителство или многостранна агенция не може да се справи с тази заплаха самостоятелно", написаха лидерите в обща статия за големи вестници.

"Ние вярваме, че държавите трябва да работят заедно за нов международен договор за готовност и реакция при пандемия", посочват те. Основната цел на подобен договор ще бъде да увеличи устойчивостта на света на бъдещи пандемии чрез по-добра система за алармиране, споделяне на данни, проучване, производство и дистрибуция на ваксини, лекарства, диагностика и персонално защитно оборудване, посочват лидерите, подкрепили идеята.

В договора ще се посочва, че здравето на хората, животните и на планетата са свързани помежду си и трябва да водят до споделена отговорност, прозрачност и сътрудничество в световен план. "Ние сме уверени, че е наша отговорност, като лидери на държави и международни организации, да гарантираме, че светът си е взел поука от пандемията от COVID-19", пишат лидерите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Динозавър":

    Не е твоя работа.
  • 3 Българин

    20 0 Отговор
    "Конспирацията" за чипиране на хората придобива все повече се оформя като назряваща реалност .
  • 4 святой

    13 0 Отговор
    сатанистите си правят договори.. името им е - легион..
  • 5 Някой си

    15 0 Отговор
    Дотук със свободата за човека! Такъв договор на практика премахва националната държава. Вече решения се вземат официално на централно ниво някъде си и от някой, когото не е избран директно от народите. Така всичките човеци ставаме една хомогенна био маса без право на мислене, избор и собствено съществуване, която рано или късно ще служи за "резервни части". Някой подклажда нещо, че света да полудее и намордниците да щракнат. Страшни години идват. Но след тях пак ще изгрее Слънцето, така е устроен света и никой няма да може да го промени - опити са правени многократно досега. Само дано оцелеем!
  • 6 Лицемери

    9 0 Отговор
    Вие подгответе един договр за биолабораториите-на далечен остров, под строг международен контрол, от цял свят без привилегировани от САЩ и Британия.
    Само в Бандерия над 12 биолаборатории, финансирани от Пентагона.
    А какво има в БГ, никой не знае.
    Ей така го изпуснахте този вирус от Форд Детрик САЩ=>олимпийски игри Ухан=>Азия.
    А със Скрипал=>Портън Даун Великобритания=>Европа.
    Затова луднахте в Британия, бяхте със защитни костюми като Ковид, и интубация при Юлия снимки.
    Разбира се, обвинихте Русия и Китай.
  • 7 Антигерб

    5 0 Отговор
    Ха ха да се смееш ли или да плачеш:

    "който да гарантира универсалния и справедлив достъп до ваксини, лекарства и диагностициране при пандемии"

    "Универсален и справедлив" - да се разбира достъп само на "наши" фирми до пазара. И до сега няма достъп до пазара на руските и китайските ваксини нито пък на лекарствата им.

    Само фирми на еврейчетата от запада имат достъп макар че на някои продуктите им са меко казано вредни. Парите и единствено парите са важни - живота на стадото е важен доколкото може да носи пари от стригане и доене - не носи ли пари живота им няма никакво значение.

    Това е нелицеприятната истина за "либералната демокрация" на запада.
  • 8 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Подготвят ви за други пандемии от сега,които очаквайте да разберете откога са активни в ефир.
  • 9 Рошко

    1 0 Отговор
    Да ни е честито, да разбираме че по всяко време може да си ни заключват когато си поискат, сбогом свобода
  • 10 ГОСТ

    1 0 Отговор
    ЕЙ ТУКА Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО!!! ВНИМАТЕЛНО СЛЕДЕТЕ ТОВА!!!