30 Март, 2021 11:14 2 273 14

Гърците са уморени от локдауна, искат ваксинация

  • гърция-
  • локдаун-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • пандемия-
  • уморени

61% от анкетираните „определено“ планират да си поставят ваксина

Гърците са уморени от локдауна, искат ваксинация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ваксинацията срещу COVID-19 набира все по-голяма популярност сред гражданите на южната ни съседка, които изглеждат все по-уморени от мерките срещу разпространението на коронавируса и нямат търпение те да бъдат отменени. Това показва проучване на Pulse, цитирано от електронното издание на атинския ежедневник "Катимерини", предаде агенция "Фокус".

Според проучването, проведено за телевизия Skai, 61% от анкетираните „определено“ планират да си поставят ваксина в сравнение с 59% в началото на месеца. Освен това 82% като цяло подкрепят ваксината срещу 80% на 1 март. Едва 16% са против имунизациите, в сравнение с 18% в началото на месеца.

Повече хора също призовават за по-нататъшно облекчаване на мерките - 35% в сравнение с 24% преди месец, като 34% са за кратко удължаване на ограниченията в очакване на преоценка на данните (39% на 1 март) и 17% в полза на удължаване „толкова дълго, колкото е необходимо“ (29% на 1 март). Търговията на дребно е първата дейност, която трябва да се отвори отново според 42% от анкетираните, следвана от училищата (30%) и пътуванията между регионите (14%).

Респондентите са почти по равно разделени по отношение на правителственото управление на здравната криза, като 47% заявиха, че кабинетът на премиера Кириакос Мицотакис върши добра работа, а други 47% са на противоположното мнение. Що се отнася до отговора на опозиционната СИРИЗА на пандемията, 62% от анкетираните изказват отрицателно становище, за разлика от 30%, които са с положително мнение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 първи

    22 2 Отговор
    Да си слагат, ще оцелеем тези без ваксина. Мнението ми не е агитация и не ангажира никого.
  • 2 Само Спутник

    9 3 Отговор
    Тикво,действай!О,ма ти след 4 си на Голгота,забравих..

    Коментиран от #6

  • 3 Гръка

    23 1 Отговор
    Това бе целта на тези локдауни и ограничения, всички да се "молим" да ни ваксинирът!
  • 4 честен ционист

    15 0 Отговор
    Нашето момче Мицотакиц направо ги направи тия мързеливи гърци спартанци. Дресирали сме ги, та си приказват вече сами като северните гърчоляци.
  • 5 Хаджи Христо

    12 0 Отговор
    Да си бяха стоели в Етиопия на топло, по нямаше да хващат вируси, ама на.
  • 6 НОВО ПЕТ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Само Спутник":

    КРАТУНО ЧЕРВЕНА.....ТВА НЕ Е ЗА ТЕБ
  • 7 Годжи

    8 0 Отговор
    Тая статистика пак не е вярна
  • 8 Честно казано

    8 0 Отговор
    не разбрах какво стана с тези хората там. Уж за малки неща протестират и се вдигат и единственото им хубаво нещо е точно това, че яко протестират, но сега изведнъж, като агънца кротки. Какво се случи е голяма загадка за мен. Защо не излязат и не протестират? Някой има ли някакво обяснение. А това с мерките, затварянията и мачкането на хората и бизнеса беше ясно на всички, които не са от стадото, че се прави, за да могат насила да накарат хората да се ваксинират уж, че процедурата е доброволна.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 4766

    3 1 Отговор
    След 30 години няма и да се помни закщо бе наложен локдаунът. Пак денят ще започне със татистика- толкова и толкова починали от.../тук се пише от какво, напр. covid 2060, неизвестен вирус, от отказ от реимунизация/.
    Ще се приема за нормално да се казва толкова и толкова самоубити, най-вече деца от затварянето, но това ще носи позитивна информация, защото още през 2020г. е било "установено", че всичкото зло идва от децата.
    Белите деца няма да се приемат за нормални деца!
  • 10 дедо

    4 0 Отговор
    Чрез изнудване и терор към смърт и позор! Ваксата ще осакатява и убива! Робите ще са кротки и зависими - нов световен сатанизъм! Мислете!
  • 11 Какво точно

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Честно казано":

    Не разбирате? Че са уморени? Точно това е част от разработката. Системата е подготвяна,разигравана до последната запетая,от цели мозъчни тръстове.Предвидена е всяка ситуация.Всяка реакция,има подготвена контра реакция.Най ефективна и безотказна е икономическата блокада свързана с непредвидимост.Затягаш- отпускаш! Затягаш- отпускаш! Планомерно срив на бизнеса,до едър вклчително.Безработица и задлъжнялост.Резултата е постигнат.Самия бизнес ще притиска свойте работници да се ваксинират.За да въстанови печалбите си.Огромна част от работниците сами ще се съгласят.От умора и безпаричие.Малкото оцелели" твърдоглави" ще бъдат принудени и през бизнеса,и от самите уморени също да бъдат ваксинирани.За да не пречат като потенциоално опасни вирусоносители.Тук се случи в Гърция,но това предстои в навсякъде.У нас вече стартира в Пловдив.Десетки фирми ваксинират на терен.В самата фирма и месторабота.Има цели списъци с чакащи.До късна есен над 90% ще минат през иглата.Защото плана е гениално построен и премислен.
  • 12 От гърция

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Честно казано":

    Тук протестите са само в Атина и Солун.
    Аз никога не съм виждала протести.Гледам ги само по гръцките телевизий.
    В Атина наистина е страшно,там се бият с полицията.Палят коли.
    Атина няма нищо общо с Гърция.
  • 13 big

    6 0 Отговор
    И какво ще помогне ваксината? Нито пречи за заразяване, нито да заразяваш другите! Единственото, което ще е + , е да ги пуснат да живеят свободно. Тогава въпроса е, защо не и сега? Явно лобито на лекарствената мафия, ако няма нещо друго в тези ваксини, е на много високо световно ниво!
  • 14 големият глад

    0 0 Отговор
    докато турците са уморени от диетата и искат хляб ..