30 Март, 2021 18:33 2 141 1

Италия налага карантина и за пристигащите от ЕС

  • италия-
  • марио драги-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Мярката се наложи след установяване големия брой на резервациите за полети извън Апенините и заради възможността италианските граждани да пътуват в чужбина с цел туризъм

Италия налага карантина и за пристигащите от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианският здравен министър Роберто Сперанца издаде специална заповед за пътуващите извън страната с изискване за тест за коронавирус при отпътуване и карантина след завръщането.

За ограничаване на коронавирусните инфекции сред тези, които възнамеряват да заминат в чужбина, наредбата изисква тест преди отпътуването.

При завръщане или пристигане на пътници от страни от Европейския съюз следва петдневна карантина и тест след това.

Карантина вече е предвидена за всички страни извън ЕС.

Мярката се наложи след установяване големия брой на резервациите за полети извън Италия и заради възможността италианските граждани да пътуват в чужбина с цел туризъм.

От сдружението на италианските туроператори Astoi изказаха недоволство, че наредбата не е била приета по-рано.

Тази сутрин премиерът Марио Драги и съпругата му Мария Серенела Капело са били ваксинирани с ваксината на „АстраЗенека“ в специализирания за това център на гара „Термини” в Рим.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.